Boeket als pronkstuk op de eettafel

KERSTBOEKET OP TAFEL

Vorige week schreef ik al een blog over het kleurrijke kerstboeket dat ik uitzocht bij Fleurop, je leest hem hier! Het tweede boeket dat ik koos is wat meer ingetogen qua kleur. Wederom een prachtig vol boeket dat veel groen bevat zoals eucalyptus takken en dennentakken aangevuld met o.a. frisse witte rozen en de leeuwenbek. Een mooi kerstboeket dus als je gaat voor een natuurlijke look.

GROENE MUUR

Ik besloot met dit kerstboeket een tafelsetting in kerstsfeer te creëren, inspiratie op dit gebied is altijd welkom toch? Eerder deed ik dit al met de Anthurium. Om echt een andere sfeer neer te zetten verschoof ik de eettafel naar de overkant van de kamer waar ik mijn nieuwe donkergroene muur als achtergrond kon gebruiken, perfect bij dit groene kerstboeket vond ik!

KERSTBOEKET OP TAFEL

KERSTBOEKET OP TAFEL

BLAUW & GOUD

Ik combineerde het boeket met vintage servies en glaswerk met blauw accenten, gouden bestek, gouden theelichtjes, kerstlichtjes en wat takjes eucalyptus op de borden. Vrij eenvoudig eigenlijk maar meer had deze setting niet nodig met dit boeket als hoofdrolspeler. Ideaal wanneer je wat decoratie nodig hebt om je borden mee af te stylen, trek wat takjes uit het kerstboeket en leg ze bijvoorbeeld op de servetten!

KERSTBOEKET OP TAFEL

KERSTBOEKET OP TAFEL

DENNENBOS

Voor nog meer kerstsfeer decoreerde ik het vintage wandmeubel tegen de muur met verschillende boompjes van papier, kunststof, keramiek en glas. Ik vind ze zo leuk die kleine dennenboompjes! De poster met het mistige dennenbos maakt dit tafereel helemaal af. Ook in de nis van de kast komen de boompjes weer terug maar nu in mini variant achter glas.

KERSTBOEKET OP TAFEL

KERSTBOEKET OP TAFEL

BOEKET ALS UITGANGSPUNT

Je ziet dat een boeket heel goed als uitgangspunt kan dienen voor je kerstdecoratie in huis. Bij het kleurrijke boeket van vorige week kreeg ik weer hele andere ideeën dan bij dit subtiele en natuurlijke boeket. Van beide stijlen wordt ik in ieder geval erg blij! Wat zou jij doen met een kerstboeket? Als pronkstuk op de eettafel of verdelen over verschillende vaasjes in huis? Je kunt je creativiteit in ieder geval de vrije loop laten…

KERSTBOEKET OP TAFEL

KERSTBOEKET OP TAFEL

Deze blogpost is tot stand gekomen in samenwerking met Fleurop.

Photography: Marij Hessel

3 replies on “Boeket als pronkstuk op de eettafel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.