Groene muur: een nieuwe look in de woonkamer

Flexa Pure

Ja je leest het goed, ik stapte van een zoete roze muur, over naar ies totaal anders: een groene muur! Voor een eerdere samenwerking met Flexa gaf ik onze woonkamer een makeover door de muur tegenover de bank roze te verven. Hier kun je zien wat het resultaat was van die makeover. De muur kreeg de kleur “Oud Roze”, dezelfde kleur als de kast die ervoor stond. Ondanks dat ik ontzettend blij werd van het resultaat, had ik de laatste tijd toch mijn twijfels bij deze kleur. Ik had het gevoel dat er iets niet klopte, het was toch niet helemaal in balans met deze grote roze muur. Toch iets te zoet voor mij misschien?

ROZE MUUR

Ik ben gek op roze, maar een groot roze vlak en een roze kast in de woonkamer is toch een ander verhaal dan dat je roze laat terugkomen in accessoires! Daarbij neig ik de laatste tijd ook wat meer naar de wat diepere, rijkere kleuren als donkergroen en donkerblauw. Zeker in combinatie met onze okergele fluwelen bank leek dit me erg mooi! Ik hakte dus de knoop door en besloot de muur een nieuwe kleur te geven. Er stond weer een leuke samenwerking met Flexa op de planning dus dit was het perfecte moment om dit project op te pakken.

FLEXA PURE

Dit keer ben ik aan de slag gegaan met de luxere lijn van Flexa “Pure by Flexa ColorLab“. Deze lijn is alleen bij de verfspeciaalzaak te krijgen, hier wordt je persoonlijk geholpen door een expert met het maken van jouw kleurkeuze. In de verfspeciaalzaken die de Pure lijn verkopen, vind je een overzichtelijke kleurenwand die het maken van je beslissing nog makkelijker maakt. In plaats van een kleur te kiezen van een klein staaltje, vind je in deze wand kleurstalen op A4 formaat waardoor je een beter gevoel krijgt van een kleur wanneer je deze mee naar huis neemt en bijvoorbeeld op de muur plakt die je wilt gaan verven. Ik gebruikte ook twee A4 kleurstalen bij het maken van mijn kleurkeuze!

Verfspeciaalzaken die de Pure by Flexa ColorLab lijn verkopen vind je hier. Klik op “filter winkels” en vink “Pure by Flexa” aan en vind zo gemakkelijk het dichtstbijzijnde verkooppunt.

Flexa Pure

GROENE MUUR

In het boek “Wonderplants” staat een foto die mij al een tijdje bijbleef. Deze foto was denk ik wel de belangrijkste reden waarom ik voor donkergroen koos. Op de foto hierboven zie je het plaatje in het boek dat mij inspireerde, zo’n mooi beeld met die groene muur vond ik dat! Ik verzamelde nog wat meer beeld dat mij inspireerde op het gebied van sfeer en kleur en plakte een kleine collage direct op de roze muur in combinatie met twee kleurstalen die ik uitzocht van het Flexa Pure kleurenpalet. Door de kleurstalen op de muur te plakken kon ik gelijk zien hoe deze uit zouden komen met het licht dat op deze muur valt op verschillende dagmomenten. Dit beviel goed dus mijn keuze voor een groene muur was gemaakt!

VLAKKEN OP DE MUUR

Omdat ik het leuk vind om met vlakken te werken besloot ik deze muur niet geheel in 1 kleur groen te verven. Ik wilde de twee kleuren groen “Full River” & “Lush River” combineren en koos ervoor om het grootste deel van de muur in de lichtere groen te verven. Door een brede baan aan de bovenkant in de donkerste groen te verven zou er een spannend geheel ontstaan. Tenminste, daar hoopte ik natuurlijk op!

Ik tekende de baan af, 55 cm vanaf het plafond, en tekende kleine streepjes over de gehele breedte van de muur. Omdat het plafond niet kaarsrecht is, gebruikte ik een lange lat om de streepjes met elkaar te verbinden. Nu de baan was afgetekend, kon ik boven de potloodlijn, het vlak afplakken. Hiervoor kun je het beste speciale tape gebruiken, ik vond deze tape bij de Action maar je hebt vergelijkbare soorten tape (voor strakke lijnen) bij de bouwmarkt.

Flexa Pure

FULL RIVER & LUSH RIVER

Nadat alles om de muur heen ook was afgeplakt, kon ik beginnen met verven! Eerst kleurde ik de hoeken en randen in met een kwast. Vervolgens kleurde ik het onderste vlak in met “Full River”. Na dit gedeelte te voorzien van een tweede laag, kon ik dezelfde stappen nemen voor het bovenste vlak in “Lush River”. Ook dit vlak kreeg een tweede laag al moet ik zeggen dat deze Pure muurverf bij de eerste laag al heel mooi dekkend oogt. Voorzichtig de tape verwijderen en het resultaat bekijken. Ja, dit had ik in mijn hoofd! Toen ik klaar was, was het buiten al aardig donker dus kon ik de nieuwe groene muur nog niet echt goed bewonderen. De dag erna zag ik de kleur bij daglicht en was heel erg tevreden met het eindresultaat.

Flexa Pure

VINTAGE VONDST UIT FRANKRIJK

Nadat ik deze nieuwe muur op me in had laten werken, kwam ik tot de conclusie dat deze kleuren echt beter passen bij de rest van de huiskamer! De roze kast vond ik er niet meer bijpassen, die komt binnenkort in mijn shop! Tijdens mijn trip naar Frankrijk, waar ik samen met een vriendin werd meegenomen door Judith en haar man naar verschillende kringlopen en rommelmarkten, vond ik dit vintage wandmeubel. Die ging mee naar huis! Nadat de kast een tijdje in de huiskamer had gestaan wegens ruimtegebrek op zolder, was ik een beetje verliefd geworden op dit meubel. Hij was natuurlijk perfect tegen deze nieuwe groene wand… Zoals het wel vaker gaat met spullen die ik inkoop voor mijn shop, kon ik ook hier nog geen afscheid van nemen. Daarentegen neem ik dus wel afscheid van mijn geliefde roze buffetkast!

Flexa Pure

HAPPY ME!

Ik ben echt dolgelukkig met deze nieuwe kleuren op de muur, prachtig vind ik het! De combinatie met het warme teakhout, de vintage fauteuil, gouden lamp en retro keramiek klopt gewoon. Ik liet het okergeel van de bank terugkomen in het fluwelen kussen op de stoel. Daarnaast verfde ik een bloempot in de kleur Retro Vibe. Lekker fris tegen die donkere groene muur!

Flexa Pure

Flexa Pure

OPRUIMEN EN AFSTYLEN

Ons tv-meubel kreeg bij de vorige makeover de kleur “Caramel Fudge”. Tijdens de vtwonen & designbeurs verfde ik dit meubel opnieuw in een andere kleur, namelijk “Faded Indigo” uit het Colour Futures 2018 kleurenpalet “A Welcome Home”. Deze kleur past gelukkig erg goed bij de groene muur dus dit is een blijvertje!

Door de roze kast te vervangen met het vintage wandmeubel was het even reorganiseren met de inhoud van de kast. Door wat overbodige spullen naar de kringloop te brengen, ontstond er weer ruimte en pastte ons servies en de mooiste glazen perfect in deze kast. Al de glazen die je ziet staan in de kast vond ik bij de kringloop, hier kun je vaak zulk mooi glaswerk vinden! Neem dus vooral eens een kijkje.

Ik ben erg blij met deze kleurkeuze! Misschien denk je wel; “is dat niet veel te donker in je huiskamer?”. Maar deze kleuren geven juist zoveel sfeer aan onze huiskamer. De twee kleuren groen versterken elkaar en passen perfect bij deze tijd van het jaar! Ik denk dat ik nog lang van deze kleuren zal genieten!

Flexa Pure

Flexa Pure

Photography: Marij Hessel

31 replies on “Groene muur: een nieuwe look in de woonkamer

  • Lana

   Wat mooi! Wij willen dit donkergroen ook gaan gebruiken en vroegen ons af hoe je zo mooi zonder strepen schildert? Wij hebben al snel bij zo’n donkere kleur dat je de overgangen tusden de vakken zo goed ziet..

   Beantwoorden
   • Marij Hessel

    Dankjewel! Ik denk dat het goed is om niet te lang en te vaak op 1 stuk door te rollen. Daarnaast genoeg verf op de roller gebruiken! En ik smeer het als het ware altijd een beetje uit. Dus aan het einde een klein stukje “uitrollen” naar boven of beneden zodat het mooier overloopt. Hopelijk kun je hier iets mee!

    Beantwoorden
  • Marij Hessel

   Dankje! Ik heb nog een mintgroen vlak aan de overkant en de kleur “Heart Wood” op een klein wandje. Verder okergeel en warm hout wat ik erg mooi vind passen bij de groene kleur! Ik denk dus dat er een warme kleur naast moet, misschien is “ijzer” te koel?

   Beantwoorden
 • Johan

  Wow! Wat een mooie contrast tussen beide kleuren! Ik ben ontzettend fan van de Pure Collectie en heb beide kleuren al eens in handen gehad, maar vind het best moeilijk om van mijn ‘blauw-signatuur’ af te stappen! Alhoewel, dit is wel een extra duwtje. Thanks Marij! Echt heel tof!

  Beantwoorden
 • Melissa Wijnen

  Hi Marij!
  Wat een prachtige kamer is het geworden zeg 🙂
  Mag ik trouwens vragen welke (soort) bloempot je hebt gebruikt om te verven met retro vibe? Op een terracotta pot houdt de basislaag namelijk niet goed, maar met acryl-basis werkt het wel beter geloof ik. Wat is jouw ervaring?

  Groetjes,
  Melissa

  Beantwoorden
  • Marij Hessel

   Hi Melissa, dankjewel! Ik heb inderdaad een terracotta bloempot gebruikt, dit doe ik eigenlijk altijd en werk bij mij tot nu toe prima in combinatie met muurverf… De pot die ik hier heb gebruikt is van Ikea!

   Beantwoorden
 • Sylvie

  Heel mooi geworden! Mag ik vragen hoe je die streep hebt weggewerkt? Want je plakt eerst het afplaktape op 55cm en schildert dan de 2 vlakken, maar dan blijft er toch een streep van het afplaktape over in het midden? Die zie ik in het eindresultaat niet terug 😉

  Beantwoorden
  • Marij Hessel

   Dankjewel! Ik heb eerst 1 deel afgeplakt en geverfd, laten drogen en de tape verwijderd. Daarna heb ik het geschilderde deel afgeplakt en het overgebleven deel geschilderd!

   Beantwoorden
 • Naomi

  Mooi hoor. Is de lichtere kleur nou de full river? Ik keek op internet en dan komt deze kleur erg donker over. Is dat is het echt niet zo? We zoeken namelijk een mooie, diepe, donkergroene kleur voor op onze muur. En we kwamen bij full river uit. Alleen als ik deze foto zie en je beschrijft dat je het onderste vlak met full river hebt geverfd is dat toch echt een stuk lichter dan wat wij willen. Hoe komt deze kleur over in het echt?

  Beantwoorden
 • Marianne

  Hoi Marij,

  Ik ben erg geïnspireerd geraakt door de combinaties van kleuren die jij gebruikt. Zo gaaf! Deze groene muur vind ik echt te gek en ik overweeg deze net zo te maken in ons nieuwe huis, maar we hebben niet een hele grote woonkamer en ik vroeg me af wat het zou doen met het ruimte gevoel? Word je kamer er kleiner door of valt dit wel mee?

  Hoop dat je mijn vraag kunt beantwoorden, alvast dank!

  Groetjes,

  Marianne

  Beantwoorden
  • Marij Hessel

   Hoi Marianne, wat leuk om te horen! Ik ben nog steeds erg blij met de groene muur… Donkere kleuren op de muur kunnen een ruimte inderdaad wel wat minder ruimtelijk maken maar dat hoeft niet altijd erg te zijn vind ik zelf. Zo’n kleur geeft wel weer heel veel warmte en sfeer aan een ruimte dus het is maar net wat je belangrijk vindt! Misschien is het een optie om te beginnen met een lambrisering in een donkerdere kleur? Een horizontale baan geeft daarentegen wel weer een ruimtelijk effect waardoor een kamer breder oogt!

   Succes!

   Beantwoorden
 • Jante

  Hallo!
  Naar aanleiding van jou artikel en mooie foto’s heb ik beide kleuren in huis gehaald en ben ik begonnen met verven. Ik snap er niks van, bij mij lijken fe kleuren heel anders dan op jou foto’s. Veel donkerder! Ik ben nu eerst gestopt. Heb jij enig idee hoe dit kan?

  Beantwoorden
  • Marij Hessel

   Hi Jante,
   wat leuk dat je geïnspireerd bent geraakt door mijn blog! Het kan kloppen dat de kleuren bij jou anders overkomen, dit heeft alles te maken met de lichtinval bij jou thuis en de ruimte waar je een kleur gebruikt. Deze kleuren ogen bij mij thuis ook elke dag weer anders, totaal afhankelijk van wat voor weer het buiten is bijvoorbeeld! Daarom is het vaak erg handig om te beginnen met een kleurtester of kleurstaal op de muur te hangen waar je de kleur wilt gaan toepassen om te zien wat het licht met deze kleur doet! Ik hoop dat je nieuwe muur alsnog heel mooi wordt!

   Beantwoorden
 • Sanneke

  Hallo Marij,

  Wat mooi zeg. Ik heb sinds kort ook een heel donkergroene muur, ben daar ook zo blij mee. En wat een gaaf idee om twee kleuren te gebruiken.
  De kast doet me denken aan de kast die mijn ouders vroeger hadden. Toen vond ik het helemaal niets, maar als ik hem nou zo zie klopt het wel helemaal.

  Veel plezier met je nieuwe muur.

  Groet,
  Sanneke

  Beantwoorden
 • Nona

  Wat is het mooi geworden! Ik wil ook een kleurvlak met full river in de woonkamer gaan maken, ben wel aan het twijfelen tussen zijdemat en extra mat, hoe bevalt de zijdematte verf?

  Beantwoorden
 • Carolina

  Prachtig! Ik wilde de muren vd woonkamer in mn nieuwe huis roze maken,maar nu ik jouw blog zie lijkt donkergroen me veel mooier! Stijlvol en warm. Heb veel lichtinval dus wordt niet te donker. Ik dacht eerst aan fotobehang van een bouwmarkt in die donkere kleur, en dan jouw lichtergroene tint van Flexa op 1 andere muur, schitterend! En de andere muren… poeh,lastig… tjah, wit? Licht taupe? Ik zal eens kijken naar Heart wood.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.