Kleur in de babykamer door te werken met vlakken

inrichting babykamer

Kleur in de babykamer, wie durft? Wanneer ik aan een babykamer of kinderkamer denk, denk ik ook direct aan kleur! Dit is natuurlijk heel persoonlijk, en kleur in de babykamer betekent natuurlijk niet altijd het gebruik van alleen maar felle kleuren. Je kunt kleur in de babykamer op allerlei manieren toepassen. Kies je voor uitgesproken kleuren, zachte verzadigde kleuren, warme of koele tinten, voor de gehele muur in een kleur of voor kleurvlakken op de muur? Daarbij kun je natuurlijk ook heel veel doen met kleurrijke accessoires.

moodboard babykamer

Credits moodboard (met de klok mee): 

  1. Ernst Caramelle
  2. www.theglitterguide.com
  3. www.norwegianstructure.com
  4. www.hello-margot.com
  5. www.ecal.ch
  6. www.arch-and-home.fr
  7. www.passionshake.com
  8.  www.bobbyclark.bigcartel.com
MOODBOARD

Voor Flexa ging ik in Amsterdam aan de slag in de babykamer van Ella, de dochter van Lotte & Makcim. Zij wilden graag het babykamertje van Ella wat meer sfeer geven en er meer 1 geheel van maken. Alle muren van de kamer waren nog wit dus er mocht zeker meer kleur in de babykamer worden toegevoegd! Het fijne aan het werken met kleur is dat je echt een eenheid en balans kunt creëren in een ruimte. Maar eerst moest er uiteraard een kleurenpalet worden gekozen! Om te beginnen maakte ik een moodboard van inspiratiebeelden uit magazines en van Pinterest (klik hier om mij te volgen). Geïnspireerd door het moodboard kozen we voor een rozige roodtint genaamd “Vol Rabarber” met daarnaast een warme zachtroze kleur genaamd “Vleugje Rabarber“. Uitgesproken maar ontzettend mooie kleuren!

flexa visualizer  flexa kleurtester

KLEURTOOLS UITPROBEREN

Om zeker te zijn van onze kleurkeuze maakte we gebruik van de Flexa Visualizer app. We zagen hierdoor al snel dat een hele muur in de roodtint wel erg aanwezig zou zijn en besloten dus om te werken met kleurvlakken. Ook bestelde ik de Flexa Kleurtester in de uitgekozen kleuren (deze kun je hier bestellen) en probeerde deze uit op een wit vel papier. Ik gaf het papier twee lagen verf voor een dekkend geheel en liet dit goed drogen. Door deze kleurstalen op de muur te plakken kregen we al een impressie wat deze kleuren met de ruimte zouden doen. Ook kun je hiermee goed zien hoe de kleuren combineren met verschillend licht zoals direct daglicht of kunstlicht. Zo kom je later dus niet zo snel voor verrassingen te staan!

flexa kleurtester en kleurstalen

WERKEN MET KLEURVLAKKEN

We besloten dus te werken met kleurvlakken op de muur zodat de kleuren niet de gehele kamer zouden overnemen. De vormen in het moodboard inspireerde mij om langwerpige banen te maken met een rechte en een ronde rand. Lotte en ik besloten samen hoe hoog en hoe breed de vlakken moesten worden. Door met een rolmaat langs het plafond te gaan kon ik om de zoveel cm een streepje zetten op dezelfde hoogte. Daarna kon ik de tape langs de stipjes plakken. Ik liet het vlak om de hoek doorlopen tot naast het raam. Hierbij zou het kozijn mee geschilderd worden in dezelfde kleur (Vleugje Rabarber) maar dan in een matte lak. Ik gebruikte voor dit project Frog Tape, een erg fijne (wel wat duurdere) tape om mooie strakke lijnen mee te maken!

Om een ronde vorm aan het einde van de vlakken te maken gebruikte ik een spijker in het midden van het vlak met daaraan een touwtje. Aan het touwtjes bond ik een potlood vast waarmee ik, terwijl ik het touw strak hield, een mooie ronde lijn kon tekenen op de muur. Daarna volgde ik deze getekende lijn voorzichtig met een kwast waarna ik het gehele vlak met de roze kleur in kon vullen met een kleine muurroller. Voor een egaal resultaat schilderde ik het vlak twee keer en verwijderde de tape daarna direct terwijl de verf nog nat was.

Het vlak in de kleur Vol Rabarber zette ik op dezelfde manier op de muur en liet deze een stukje doorlopen op het plafond voor een speels effect!

baan schilderen op de muur  cirkel maken op de muur

cirkel schilderen op de muur  roze muur babykamer

rood in de babykamer

KLEUR IN DE BABYKAMER VAN ELLA

Lotte en ik plaatste twee wandplanken van Ikea tegen de wand die voor een deel over het vlak in Vol Rabarber kwamen te hangen. Deze overlapping versterkt het speelse en grafische gevoel nog meer. De wandplanken werden gevuld met voorleesboekjes, vintage camera’s van mama en nog wat leuke decoratie passend bij het kleurenpalet. Ook kreeg het vintage hobbelpaard een makeover met een roze zitting en kreeg het kleine plantentafeltje de rode kleur. Het werk toch altijd erg goed om de kleuren van de muur nog eens terug te laten komen in een meubel of in accessoires. Zo zie je dat kleur in de babykamer door middel van vlakken en geschilderde accessoires gelijk een heel ander gevoel geeft. Wat een fijn en gezellig kamertje was het geworden!

kleur in de babykamer

kleur in babykamer  kinderkamer styling

FINISHING TOUCH

Het zelfgemaakte kledingrekje dat Lotte maakte van een koperen buis en staaldraad hingen we boven de commode zodat Ella haar outfit tijdens het opfrissen vast uit kan zoeken… Grapje natuurlijk! Ook hingen we een oud medicijnkastje dat Lotte van haar vader kreeg boven de commode waar alle zalfjes e.d. in bewaard kunnen worden. Hij hangt daar perfect toch dat kastje? Ella’s knuffels, kleertjes en speelgoed waren al heel fotogeniek dus aan de afstyling was ik niet veel tijd kwijt!

babykamer met kleur

styling babykamer  vintage in babykamer

roze vlak op de muur babykamer

inrichting babykamer

HAPPY ELLA

Zodra ik klaar was met fotograferen liet Lotte het nieuwe kamertje zien aan Ella. Ze keek eerst even verwonderd om zich heen maar voelde zich al snel op haar gemak, een pak van mijn hart natuurlijk! Uiteraard gingen deze knapperds ook nog even op de foto en het was duidelijk, Ella is niet bang voor de camera! Heerlijk toch zo’n blij koppie? Het is soms best spannend om bij iemand anders thuis aan de slag te gaan, je hoopt natuurlijk dat het allemaal goed uitpakt. Gelukkig waren we allemaal even blij met het eindresultaat. Wat is het toch leuk om anderen blij te maken op deze manier!

Meer inspiratie op het gebied kleur in je interieur vind je onder het kopje “Kleur inspiratie“!

kinderkamer met rood  babykamer

kleur in de babykamer

babykamer styling

Styling & fotografie: Marij Hessel

6 replies on “Kleur in de babykamer door te werken met vlakken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.