Diy plantenstandaard van oude lampenkappen

flamingo plant

Voor 1 van mijn laatste blogs voor vtwonen maakte ik een diy plantenstandaard. Een leuk en makkelijk projectje waarbij drie dingen samenkomen waar ik gewoon heel blij van word… Namelijk planten, de kringloop, en zelfmakers! Ik maakte de diy plantenstandaard namelijk van oude lampenkappen, uiteraard gevonden bij de kringloopwinkel! Het metalen geraamte van veel lampenkappen lenen zich namelijk perfect voor het maken van een plantenstandaard. Bij het zoeken naar (oude) lampenkappen moet je er wel op letten dat het geraamte van de lampenkap uit 1 deel bestaat. Er zijn namelijk ook kappen waarbij het geraamte bestaat uit twee delen, daar heb je dus weinig aan bij het maken van deze diy plantenstandaard… Verder is deze diy vrij eenvoudig, fijn he?!

flamingo plant

LAMPENKAP WORDT PLANTENSTANDAARD

Het eerste wat je natuurlijk doet zodra je een geschikte lampenkap hebt gevonden, is het verwijderen van de bekleding. Daarna knip je het gedeelte weg waar normaalgesproken de fitting in zou zitten. Gebruik hiervoor een goede kniptang geschikt voor metaal (niet zoals ik, de aller goedkoopste die je kon vinden). Wanneer er lijmresten of beschadigingen achterblijven op het metaal kun je dit verwijderen met schuurpapier. Vervolgens maak je het geraamte goed schoon en stofvrij. En tadaa! Zo heb je in een handomdraai een leuke plantenstandaard! Ik gaf de twee exemplaren die ik vond en nieuw kleurtje met donkerblauwe en mintgroene spuitverf van Edding (goed spul). Zo herken je die lampenkap toch niet meer terug? Tot mijn vreugde had ik nog twee bloempotten die er precies mooi in vielen, wat kan je daar dan blij van worden 😉

diy plantenstandaard  plantenstandaard

PLANTEN OP EEN VOETSTUK

In de donkerblauwe plantenstandaard kreeg mijn nieuwste aanwinst, de Flamingoplant, een plekje. Deze plant heet oorspronkelijk de Anthurium Jungle Bush, een tropische plant waarbij de wortels zichtbaar zijn. Mooi toch die grote groene bladeren? Ik bestelde hem bij Green Lifestyle Store nadat ik een giftcard ontving bij het bezoek van hun pop-up shop in Amsterdam! In de mintgroene standaard zit mijn Pilea look-a-like, de Peperomia Raindrop. Dit is een heel sterk plantje met druppelvormige bladeren. Op het eerste gezicht lijkt hij op de pannenkoekplant maar de bladeren van de Raindrop zijn een stukje dikker en steviger. Hij doet het in ieder geval al vrij lang erg goed bij mij!

Ik ben helemaal blij met mijn nieuwe plantenstandaards en laat ze dus ook lekker staan bovenop de kast in de woonkamer! Zin in nog meer inspiratie op het gebied van planten? Hier lees je al mijn blogs voor vtwonen over planten & op mijn eigen blog vind je ook nog genoeg planten inspiratie!

diy plantenstandaard

Styling & fotografie: Marij Hessel

One reply on “Diy plantenstandaard van oude lampenkappen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.