Kleurrijke kerstversiering; daar word je toch vrolijk van?!

kerstballen sissyboy

Door de jaren heen heb ik een aardige verzameling aan kleurrijke kerstversiering opgebouwd. Ik speur bij de kringloop elk jaar weer naar mooie ornamenten en vintage kerststerren. Ik heb al heel wat juweeltjes gevonden voor vaak minder dan een euro! Mijn verzameling groeit met de jaren… Ik vind het maar lastig om iets weg te doen, je kunt die ornamenten namelijk elke keer weer op een andere manier met elkaar combineren. Op die manier kan ik mijn kerstboom ieder jaar weer net op een andere manier versieren.

SNOEPWINKEL

Naast mijn liefde voor tweedehands kerstversiering, kan ik nieuwe ornamenten ook erg waarderen! Tegenwoordig vind je de gekste en meest originele ornamenten die je gewoonweg bij de kringloopwinkel niet zal tegenkomen. Zulke verrassende ornamenten vind je bijvoorbeeld in de kerstcollectie van Sissy-Boy. Het hele jaar door is Sissy-Boy al een favoriet van mij, maar in de Decembermaand is het bezoeken van deze winkels helemaal een feestje. Het voelt een beetje als een snoepwinkel waar je binnenkomt, je weet bijna niet waar je moet kijken zoveel moois is er te zien! Toen vtwonen mij vroeg om aan de slag te gaan met de kerstcollectie van Sissy-Boy, hoefde ik hier dus geen seconde over na te denken.

kerstballen sissyboy

KLEURRIJKE KERSTVERSIERING

Bij een kleurrijk huis hoort natuurlijk ook kleurrijke kerstversiering. Toen ik het styling materiaal van Sissy-Boy ontving werd ik direct vrolijk! Een doos vol vrolijke kersthangers zoals rode pepers, een kreeft, krab, beer en roze varkentje met vleugels, geweldig! Een tweede doos zat vol met mooie spullen voor de styling van een feestelijke kersttafel… Voordat ik kon beginnen moest er eerst nog een kerstboom in huis worden gehaald. Elk jaar weer haal ik een echte dennenboom in huis voor die ultieme kerstsfeer (en geur). Ook dit jaar was dit mijn plan maar zoals je ziet liep dit toch anders! Het verhaal daarachter lees je hier… Ik eindigde in ieder geval met deze grote tak die we vast schroefden op een dikke houten schijf. Ik ben zo blij met deze boom, weer eens wat anders dan wat ik voorgaande jaren had! Daarbij komen de leuke hangers heel mooi uit in deze boom!

kerstboom tak

kerst decoratie  kerst decoratie huisjes

kerstboom

VERLIEFD OP EEN TAFELKLEED

Toen de boom eenmaal vol hing met die leuke kersthangers, kon ik beginnen met de styling van de eettafel. Ik begon met het prachtige tafelkleed in blauwgroene kleur met een patroon dat geaccentueerd is met gouddraad. Alleen al met dit kleed tover je een tafel direct om in een feestelijke setting toch? Ik ben een beetje verliefd geworden op dit tafelkleed… Het handgemaakte servies, mat gouden bestek, geborduurde servetten en kristallen wijnglazen mogen er ook zeker wezen! De pauwen kun je leuk aan een servet klemmen maar natuurlijk ook gewoon in je boom. En dan die gouden kandelaars, eigenlijk gewoon alles bij elkaar maakt een feestje van deze tafel!

DE HELE MAAND GENIETEN

Na deze fijne styling sessie zit ik al helemaal in de kerstsferen, ik kan niet wachten! As we speak luister ik ook naar old school kerstmuziek… Waarom zou je jezelf beperken tot de laatste week van December als je er ook gewoon de hele maand van kan genieten?! Geniet jij ook zo van deze periode? Zin in nog meer kerstinspiratie? Klik dan hier voor al mijn kerst blogs!

kaarsen op tafel

tafelstyling kerst

kerstversiering  tafeldecoratie

kerstversiering

kleurrijke kerstversiering

Styling & fotografie: Marij Hessel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.