Meer groen in de tuin met de hulp van Elho

Wat is het toch fijn dat de lente er weer is! Die eerste zonnestralen zijn altijd dubbel genieten en het gaat dan natuurlijk ook gelijk kriebelen om de tuin een beetje aan te pakken. Ik probeer sinds een paar jaar elke lente weer wat groen toe te voegen aan onze tuin. In het begin deed ik maar wat en kocht ik gewoon wat ik mooi vond. Nu probeer ik beter te kijken naar wat bijvoorbeeld sterke en makkelijke planten zijn die ook de winter overleven. Het mag van mij allemaal nog veel groener maar ik doe het stap voor stap zodat ik er elke keer ook iets van leer voor het jaar erna. Dit jaar wilde ik weer wat meer groen in de tuin en voegde ik een aantal planten in potten toe. Daarnaast ging ik aan de slag met een mini moestuin!

meer groen in de tuin
meer groen in de tuin

PLANTENPOTTEN GEMAAKT VAN AFVAL

Van elho kreeg ik de mooie “Greenville” potten waarmee ik onze tuin nog groener kon maken… Ik heb de Greenville lijn van elho altijd al mooi gevonden vanwege het mooie strakke design, de matte uitstraling en de kleuren. Toen ik laatst op bezoek was op het hoofdkantoor van elho, ontdekte ik dat de potten ook nog eens gemaakt zijn van gerecycled plastic. Erg mooi om te zien wat elho allemaal doet om hun producten zoveel mogelijk op een duurzame en milieuvriendelijke manier te produceren. Daarnaast zijn de potten gewoon ontzettend sterk en verkleuren ze niet. Ik kan er dus nog jaren van genieten. Nog een voordeel van deze potten: het geïntegreerde waterreservoir. Die vangt het overtollige water op waar de plant later weer gebruik van kan maken.

EEN GROEPJE GROEN

Ik vulde de potten met verschillende siergrassen zoals Dianella Blue Stream, Festuca Glauca Intense Bue, Carex Ribbon Falls, Carex Feather Falls & Ophiopogon Niger. In de grote potten kwam een niet woekerende bamboe en een Spider’s Web. Je kunt met planten in potten heel gemakkelijk meer groen in de tuin toevoegen. Speel met verschillende maten en kleuren en zet bijvoorbeeld een pot op een tafeltje of kist om nog meer hoogteverschil te creëren. Planten in potten groeperen geeft een veel groter en groener statement dan wanneer je de potten verspreidt over de tuin. Onze zithoek in de tuin is nu een stuk groener dan dat hij was, heerlijk om tussen het geruis van de grassen en het bamboe te genieten van het zonnetje!

meer groen in de tuin

ZELF GEKWEEKTE GROENTEN EN KRUIDEN DE TUIN IN

Naast het toevoegen van groene planten in onze tuin, maakte we ook wat ruimte vrij voor een mini moestuintje. In mijn vorige blogpost liet ik al zien dat ik aan de slag ging met het kweken van groenten en kruiden. Een heerlijke bezigheid kan ik je vertellen! Ik ga elke ochtend en avond even kijken bij mijn zaailingen op zolder en zie ze dus elke dag een beetje groeien. Ik heb echt mijn best gedaan om ze goed te verzorgen en dit heeft gelukkig effect gehad. De kweektafel van elho stond al een paar weken klaar om in gebruik genomen te worden en nu was het zover. Ik kon de mini plantjes van munt, citroenmelisse, peterselie en basilicum gaan overplaatsen naar de kweektafel. Omdat de kweektafel ook kan worden afgedekt met een kweekhuis, zijn de plantjes in deze (nog wat frissere) periode nog beschermd tegen wind en regen. Daarbij creëer je met dat kweekhuis weer een warmere en vochtige ruimte waar de plantjes het erg goed in doen. Met de juiste hoeveelheid liefde en aandacht hoop ik dat deze mini plantjes gaan uitgroeien tot weelderige bossen van verse kruiden!

meer groen in de tuin

FIJNE AFLEIDING

Ik moet zeggen, bezig zijn met het kweken, verzorgen en kijken hoe alles begint te groeien, het is een hele fijn afleiding in deze tijd! Natuurlijk kan ik ook gewoon een bosje munt of basilicum in de supermarkt kopen. Waar het me meer om gaat is het bezig zijn met iets wat tijd en aandacht nodig heeft. Überhaupt de tijd nemen voor dingen is iets wat in onze redelijk gehaaste maatschappij er vaak bij inschiet. Dit brengt je weer even in het hier en nu en dwingt je om het even rustig aan te doen. Het geeft mij in ieder geval rust en plezier! Ik denk dat velen van jullie het herkennen, die voldoening wanneer iets begint te groeien waar jij voor hebt gezorgd. Wanneer die groene sprietjes uit de aarde steken! Ook al lukt het uiteindelijk niet allemaal, het proberen alleen is al leuk. Anyway, ik kan het jullie aanraden!

meer groen in de tuin
meer groen in de tuin

Deze blogpost is tot stand gekomen in samenwerking met elho.

Styling & fotografie: Marij Hessel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.