DIY workshop met de nieuwe Bosch YOUseries

Bosch youseries workshop

Als je mij volgt op Instagram heb je het misschien al voorbij zien komen. Samen met Tanja en het Bosch team gaf ik in Oktober een DIY workshop ter introductie van de nieuwe Bosch YOUseries. We gingen deze keer aan de slag met een DIY Opbergbak. Vorig jaar gaven Tanja en ik ook en DIY workshop ism Bosch en dit was een ontzettend leuke en gezellige dag! Ook dit jaar was de workshop een succes, wederom een hele leuke groep mensen en een gezellige sfeer! De deelnemers gingen aan het eind van de dag allemaal tevreden naar huis met hun zelfgemaakte project. Uiteindelijk is dat natuurlijk wel waar je het voor doet! Het was erg leuk om dit project samen met Tanja op te pakken en daarbij is het ook erg fijn samenwerken met het team van Bosch! Op dit soort dagen ben ik des te blijer dat ik voor het zelfstandig ondernemen heb gekozen! In deze blogpost vertel ik je hoe wij aan de slag gingen met de voorbereidingen van de workshop & natuurlijk hoe deze dag zelf is verlopen!

bosch youseries

STYLING VAN DE LOCATIE

Naast het geven van de DIY workshop, verzorgden Tanja en ik ook de aankleding en styling van de locatie. Net als vorig jaar gaven we de workshop bij Het Houtse Meer, echt een ontzettend mooie en gezellige locatie! Jammer dat het voor mij een stukje rijden is, anders had ik hier in mijn vrije tijd ook veel vaker gezeten (het eten en de drankjes zijn heerlijk)! Het is natuurlijk een feest om zo’n mooie locatie te stylen… Samen met het team van Bosch bedachten we een toffe eyecatcher: de DIY Opbergbak in giga formaat! Hij moest zo groot worden dat de deelnemers er in konden gaan staan om leuke foto’s te kunnen maken. We kozen ervoor om de opbergbak in bubblegum roze te late schilderen. We lieten de kleur roze daarom ook terugkomen in de rest van de styling.

bosch youseries
bosch youseries

LIFESIZE STATIONARY

Om de grote opbergbak af te stylen maakten we een lifesize notitieboek en maakte Tanja een grote schaar van hout. Het notitieboek kreeg een gezellig printje dmv behang en de schaar kreeg een mat zwarte coating dmv verf. Als laatste kozen we nog voor een grote strelitzia en bleef er nog genoeg plek over om in de bak te klimmen voor een leuke foto! Toen alle deelnemers klaar waren met de workshop ontstonden er hilarische fotomomentjes waarbij de schaar een populaire prop was…

eventstyling

TAFELSTYLING

Omdat er tijdens de workshop een uitgebreide lunch stond gepland, wilden we echt werk maken van de tafelstyling. Hierbij was de kleur roze ook de leidraad en vulden we dit aan met andere warme herfsttinten. Ik shopte bij de kringloop allemaal vazen van glas en keramiek en schilderde deze in verschillende kleuren. We kozen voor droogbloemen, echte bloemen en siergrassen om de vazen mee te vullen. Voor een feestelijk sfeertje gebruikten we grote helium ballonnen in roze en goud voor boven de tafel. Toen de kaarsen aangingen en de lunch werd geserveerd was het plaatje compleet. Wat is dit toch leuk om te doen!

tafelstyling

DE WORKSHOP: VIEL HET MEE OF VIEL HET TEGEN?

Vorig jaar was ik al positief verrast over hoe goed het de deelnemers afging tijdend het maken van het DIY wandplankje. Ook dit jaar was ik weer erg onder de indruk van de behendigheid van de deelnemers. De 1 was meer ervaren dan de ander, dat wel. En zeker bij het starten van het stappenplan heerst er altijd een beetje verwarring en zie je soms lichte stress bij wat deelnemers. Puur omdat je als deelnemer in 1 keer best veel informatie krijgt en je daarbij gereedschappen moet gebruiken die je misschien wel nooit in je handen hebt gehad. Logisch dus! Maar eigenlijk zagen we al heel snel dat iedereen erg gefocust aan het werk ging en sommige deelnemers zelfs als een speer gingen met vrij weinig tot geen hulp. Bij een ander ging het misschien iets minder snel of er ging een keer iets mis. Maar dit viel allemaal erg mee en uiteindelijk lukte het iedereen om de opbergbak compleet af te maken. Erg leuk om te horen waar iedereen de opbergbak voor wilde gebruiken, zo verschillend!

bosch youseries

SNEL SCHILDEREN

We vonden het leuk om de deelnemers de optie te geven om hun opbergbak te schilderen. Waar we wel rekening mee moesten houden was het tijdsgebrek. Van Flexa kregen we 6 mooie kleuren lak van de Mooi Makkelijk lijn. Het voordeel hiervan was dat deze lak een stuk sneller droogt en dus erg geschikt was voor deze workshop! Tanja maakte een mooi bord waar we de kleurstalen op konden presenteren. Ook konden de deelnemers nog “shoppen” voor de afstyling van de opbergbak. We zorgden voor notitieboekjes, mooie scharen, plantjes en nog wat kleine accessoires.

diy workshop

HOE BEVIEL DE BOSCH YOUSERIES?

Voordat we aan de workshop begonnen, maakten we eerst de opbergbak zelf. Dit deden we natuurlijk gelijk met behulp van de Bosch YOUseries Drill, YOUseries Sander en YOUseries Vac. We waren zelf dus al bekend met deze serie en ik vond het ontzettend fijn om hiermee te werken. Het formaat en gewicht van deze gereedschappen zorgt ervoor dat ze zoveel handzamer zijn en daardoor makkelijker in gebruik! Dat deze tools kleiner zijn betekend gelukkig niet dat ze minder krachtig zijn. Daarbij zien ze er ook nog eens erg mooi uit! Ik ben zelf vooral erg te spreken over de Bosch YOUseries Sander, zeker voor wat kleinere projecten is deze ideaal! Hij ligt goed in de hand en is draadloos dus ontzettend makkelijk in gebruik. Tijdens de workshop hoorden we eigenijk ook alleen maar positieve reacties, dit viel me echt op!

IT’S A WRAP!

Het is wel duidelijk, ik vond het een erg geslaagde en leuke dag! Alles viel goed samen waardoor we de dag allemaal met een positief gevoel (en een lekker drankje) af konden sluiten. Bedankt lieve Tanja voor het fijne teamwork & de gezelligheid en bedankt team Bosch voor deze leuke samenwerking! Hopelijk tot volgend jaar weer!

Deze blogpost is tot stand gekomen in samenwerking met Bosch.

One reply on “DIY workshop met de nieuwe Bosch YOUseries

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.