DIY workshop: terugblikken op een erg leuke dag

diy workshop

Op dinsdag 11 september gaven Tanja (hallo diy talent!) en ik een diy workshop in samenwerking met Bosch. Tijdens deze diy workshop maakten zo’n 15 deelnemers een zwevend wandplankje inclusief lamp en een plantje (binnenkort deel ik het stappenplan ook hier op mijn blog)! De workshop vond plaats bij Het Houtse Meer in Den Hout, een super mooie locatie met heerlijk eten & erg fijne service… Het is dat het voor mij best een stukje rijdens is, anders had ik hier zeker met regelmaat op het terras neergeploft!

VOORBEREIDINGEN

De weken voor de diy workshop hadden Tanja en ik veel contact met Eva & Kristel van Bosch en waren we druk met de voorbereidingen. De dag voor de workshop waren we ook bij Het Houtse Meer te vinden om de ruimtes samen in te richten en af te stylen, zo leuk om te doen! Ik vond het best spannend, zo’n, eerste keer een diy workshop geven! Je wilt natuurlijk dat alles goed gaat, dat de sfeer er lekker in zit en dat de deelnemers ook iets mee naar huis nemen waar ze trots op zijn… Gelukkig viel alles helemaal op z’n plek die dag en was het een enorm leuke en gezellige dag met z’n allen!

diy workshop plantjes

STYLING

Vooraf werkten Tanja en ik de diy en het stappenplan helemaal uit zodat we voor zo min mogelijk verrassingen zouden te komen staan tijdens de workshop. Daarnaast namen we ook de styling van de ruimtes voor onze rekening, minstens zo leuk natuurlijk! Uiteraard kon een hoop groen hierbij niet ontbreken. Voor de diy zelf kregen we verschillende leuke plantjes van Intenz Home en gebruikten we grote monstera bladeren, palm bladeren en eucalyptus takken voor de styling van de eettafel.

FOTOHOEKJE

Daarnaast creëerden we een leuke en fotowaardige zithoek met de (inmiddels verkochte) roze velvet bank uit mijn webshop, een lekker vloerkleed, wat bijzettafeltjes, een grote monstera plant en een wandpaneel met botanische print & lightbox. Alle ingredienten voor een fijn instagram plaatje dachten wij! Gelukkig werd hier ook gretig gebruik van gemaakt na al het klus geweld…

diy workshop

 

roze bank

AAN DE SLAG

We begonnen rustig met een lekker ontbijtje buiten en daarna vertelde Tanja wat over de nieuwe tool van Bosch; de PushDrive, een handige accu schroevendraaier waarmee je met weinig moeite (je hoeft alleen te duwen) een schroef in bijvoorbeeld hout kunt draaien. Ik vertelde op mijn beurt weer iets over de veiligheidsinstructies zodat iedereen de workshop ook weer heelhuids zou verlaten 🙂 Nadat we het stappenplan even kort hadden doorgenomen konden we gaan beginnen met de diy! Ik zag eerst heel even wat gespannen gezichtjes, het was ook best wat informatie in 1 keer… Maar als snel zagen we dat iedereen enthousiast aan de slag ging en hielpen wij (samen met Bosch) waar het nodig was. Echt zo leuk om te zien hoe iedereen ermee aan de slag ging met alle verschillende machines en hoe goed het eindresultaat eruit zag!

diy workshop wandplankje  workshop

DIY WORKSHOP

bosch pushdrive

BUITEN ONTBIJTEN & LUNCHEN 

Tegen lunchtijd lag iedereen al goed op schema dus konden we rustig even een break nemen in het zonnetje tijdens een uitgebreide lunch. Wat hadden we geluk met het weer, het zat ons wel mee! Als je wat gaat eten of drinken bij Het Houtse Meer kom je niets tekort, dat was tijdens deze bbq lunch ook weer duidelijk! De lekker hapjes en drankjes bleven maar komen… Toen we echt niet meer dachten te kunnen werd ons een wel heel lekker toetje voorgeschoteld. Daar was uiteraard nog wel plek voor! Geen slecht woord dus over deze locatie, wat een lieve mensen en wat een heerlijk eten! En het uitzicht…

ontbijt het houtse meer  

 

 

tafelstyling met groen

diy workshop  het houtse meer

TEAMWORK

Wat was het een leuke dag! Alles verliep zo goed al vlekkeloos (behalve 1 machine die heel even niet meewerkte) en er hing een erg gezellige sfeer dankzij deze leuke groep deelnemers. Als er iets belangrijk is op zo’n dag dan is het wel de sfeer! Het was dan ook wel erg fijn samenwerken met Eva & Kristel van Bosch die net als ons deze dag tot een succes wilden maken. Ook met Tanja heb ik ontzettend fijn samengewerkt en was het super gezellig… Voor herhaling vatbaar dus!

bosch diy workshop

Fotografie: Marij Hessel & Tanja van Hoogdalem

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.