De anthurium; zomerse styling op drie plekken in huis

anthurium paars

Misschien kun je je nog wel herinneren dat ik al eerder een blog schreef over de anthurium. Ik gebruikte deze frisse snijbloem en kamerplant namelijk afgelopen najaar om o.a. een mooie tafelsetting te stylen voor tijdens de feestdagen. Benieuwd hoe dit eruit zag, neem dan hier een kijkje! Ik vond dit ontzettend leuk om te doen (ik ben gek op het stylen van tafelsettings!) en was daarom erg enthousiast dat ik weer werd gevraagd om iets moois te maken met de anthurium… Deze keer dan wel in (na)zomerse sferen… Ook al is deze heerlijke zomer alweer bijna aan zijn eind, wel zo fijn om dat zomerse gevoel zo lang mogelijk vast te houden toch?

ZOMERS KLEURENPALET

Omdat de anthurium er in heel veel varianten en kleuren is, kun je er ook alle kanten mee op, op het gebied van styling! Tijdens de feestdagen is de kans groot dat je voor kleuren als wit, knalrood, donkerrood en donkerpaars gaat voor een dramatisch effect. Tijdens de lente en zomer heb je vanzelfsprekend meer behoefte aan frisse en lichtere kleuren. Ik koos daarom ook voor een fris en licht kleurenpalet van groen, wit, zachtroze en lila!

de anthurium

HOOGTEVERSCHIL

In onze slaapkamer maakte ik een compositie van verschillende vazen in zachte kleuren die bij het palet pasten. Deze vazen vond ik stuk voor stuk bij de kringloop, zo zie je maar wat een schatten je daar kunt vinden! Door vazen in verschillende hoogtes en vormen te gebruiken krijg je een leuk speels effect. Daarbij kun je de bloemen ook afsnijden op verschillende hoogtes om dit speelse effect te versterken. Ik combineerde de anthurium met een palmblad en distelbloemen. Een mooie toevoeging die wel netjes op de achtergrond blijft. De anthurium heeft hier natuurlijk wel de hoofdrol!

BIJZONDERE VARIANTEN

Naast dat ik voor een fris kleurenpalet ging, koos ik ook voor een aantal bijzondere varianten in vorm van de anthurium. Je ziet tegenwoordig namelijk steeds meer varianten met een heel bijzonder kleurverloop van bijvoorbeeld roze naar groen of wit naar roze. Ook zijn er anthurium soorten met een tulpachtige bloemvorm.  De anthuriums met pastelkleurig verloop in combinatie met het frisse groen vond ik erg mooi passen boven ons bed in de slaapkamer… Wil je nou meer weten over nieuwe ontwikkelingen op het gebied van de anthurium? Hier vind je meer over de 10 nieuwste soorten anthuriums.

anthurium bloemen

de anthurium

anthurium in vazen

FRIS WIT

Ook in de huiskamer kreeg de anthurium een plekje. De kamerplant met frisse witte bloemen in tulpachtige vorm vond ik prachtig uitkomen tegen mijn donkergroene muur. Door een knalgele bloempot te gebruiken valt de plant nog meer op. Het bijzondere aan deze variant is de volledig witte bloem waardoor hij mooi afsteekt tegen de groene bladeren. Als jij net als ik meer van echt wit houdt dan van gebroken wit, dan is dit jouw plant! Hierbij kun je uitpakken met een opvallende of bijzondere pot omdat deze plant eigenlijk overal wel bij past…

EASY DOES IT

Wat ik zo fijn vind aan de anthurium is dat het zowel de snijbloem als de kamerplant erg makkelijk zijn in onderhoud. Hierdoor kun je dus lekker lang genieten van je bloem of plant. Voordat je de plant water geeft kun je het beste even aan de potgrond voelen om te bepalen of de plant water nodig heeft. De anthurium zal het erg goed doen in de badkamer omdat hij houdt van een hoge luchtvochtigheid! Zet de anthurium daarnaast op een zo licht mogelijke plek maar niet in direct zonlicht. De anthurium kamerplant houdt het over het algemeen zeker een jaar vol maar met de juiste verzorging vaak nog veel langer!

anthurium potplant

anthurium plant

LIEFDE VOOR LILA

Als laatste kreeg mijn favoriete anthurium een ereplaats op de salontafel. De paarse of lila gekleurde variant met een tulpachtige vorm vind ik toch wel de mooiste soort die ik tot nu toe heb gezien. Lila en paars zijn op dit moment ook helemaal terug van weggeweest, dat zal vast ook een rol spelen! Ik combineerde de lila anthurium met de groene-roze bloem en een bessentak als accent. De kunststof vaas vond ik een tijd geleden bij de kringloop en nam hem mee vanwege zijn mooie grafische vorm. Ik gaf de vaas een update met een laag roze spraypaint van Edding waardoor hij perfect paste bij de bloemen! Ook de combinatie met het okergeel op de achtergrond vind ik erg goed werken… Wist je dat de snijbloem het wel 2 tot 3 weken vol kan houden? Lang genieten dus van dit fijne boeket…

anthurium paars

anthurium bloemen

anthurium in vaas

anthurium woonkamer

Wil je meer informatie en verzorgingstips? Kijk dan op anthuriuminfo.com of volg ze via Instagram (@anthuriuminfo)!

Fotografie: Marij Hessel

2 replies on “De anthurium; zomerse styling op drie plekken in huis

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.