Stoelen van Sostrene Grene met een velvet touch up

eetkamerstoelen

De nieuwe collectie van Sostrene Grene druppelt de winkels in, wat zitten er weer mooie dingen bij! Deze maand is ook een nieuwe stoel te vinden in de winkels van de fijne Deense winkelketen. Nog voordat de stoelen te koop zijn in de winkel (vanaf 20 september), mocht ik er thuis al twee uitproberen, hoe leuk is dat?! Het design van deze stoel is geïnspireerd op de originele schoolstoelen van vroeger maar zijn nu in een modern nieuw jasje gegoten. De stoel is er met een onderstel in drie verschillende kleuren: groen, blauw en zwart. Echt een leuk stoeltje voor aan de eettafel, aan je bureau of op een andere leuke plek in huis! Ook een stoel die je door zijn design terug doet denken aan je eigen schooltijd… Het leek me dan ook leuk om wat van mijn eigen herinneringen te delen met jullie!

GOOD MEMORIES

Persoonlijk heb ik vooral leuke herinneringen aan mijn schooltijd. Uiteraard had ik als kind en puber (jeetje wat voel ik me nu oud) ook vaak genoeg geen zin om naar school te gaan, maar dat hoort er wel een beetje bij natuurlijk… Maar als ik terugdenk aan bijvoorbeeld mijn tijd op de basisschool had ik het helemaal niet slecht daar! Ik zat in een leuke klas waarin een fijne sfeer heerste, zo ervaarde ik het tenminste! Best bijzonder dat je opgroeit met zo’n klein groepje mensen om je heen waar je jarenlang bij in de klas zit… Toen al vond ik de creatieve vakken het leukst zoals tekenen en handvaardigheid bijvoorbeeld, het liefst deed ik dat de hele dag!

MINI BRIEFJES

Mijn beste vriendinnetje op de basisschool was Kirsten, samen deden we eigenlijk alles! We fietsten samen naar school, naar huis, naar zwemles en balletles. Na schooltijd speelden we uren met barbies en tijdens de les schreven we elkaar bergen met hele kleine mini briefjes met geheime codetaal en gekke tekeningetjes. Ik heb nog steeds een doos vol met van die kleine briefjes, zo grappig om terug te lezen! Samen gingen we ook naar de middelbare school waar we ook onafscheidelijk waren… Het leuke is dat ik sinds kort weer contact heb met Kirsten, we vonden elkaar nota bene weer via Instagram en eigenlijk is er maar weinig veranderd. We hebben zelfs een gedeelde passie voor het struinen door kringloopwinkels, zo leuk!

stoelen sostrene grene

VRIENDSCHAPPEN

Op de middelbare school leerde ik ook mijn lieve vriendin Marlieke kennen en tot op de dag van vandaag zijn we nog steeds hartstikke gek op elkaar! Ook aan mijn studie aan de modeacademie in Amsterdam heb ik twee mooie vriendschappen overgehouden. Hier leerde ik namelijk Jetske en Martine kennen. Met Jetske zat ik tijdens mijn studie in de klas en woonde ik zelfs even samen in Zandvoort waar we een heerlijke tijd hadden! Met Martine trok ik vooral op tijdens de periode dat we moesten afstuderen en zijn elkaar daarna nooit meer uit het oog verloren. Voor die mooie vriendschappen ben ik mijn schooltijd dan ook het meest dankbaar!

EEN ZACHTE ZITTING

Terug naar de stoel… Ondanks dat ik de stoelen al prachtig vind in originele staat, leek het me toch leuk om er nog een eigen draai aan te geven! Nu zal ik niet met de eer gaan strijken want Evert kwam namelijk met het leuke idee om de stoelen voor een deel te bekleden. Alweer even geleden volgde ik een cursus meubelstofferen en leerde ik de basics van dit vak, het is namelijk echt een vak. En voor mij blijft het voorlopig alleen bij wat eenvoudige stoelen en krukjes die ik voorzie van een nieuwe bekleding en die ik weer verkoop via mijn shop. Maar een mens is nooit uitgeleerd en hoe vaker ik het doe, hoe handiger ik erin word! Ik besloot de stoelen te voorzien van een zachte zitting en fluwelen stoffering. Lekker comfortabel en mooi met zo’n velvet touch… Ik ben er blij mee!

velvet  stofferen

stoelen eethoek

WINNEN?

Zou jij nou ook wel zo’n leuk stoeltje willen hebben? Van Sostrene Grene mag ik 1 stoel weggeven aan mijn volgers! Op mijn Instagram pagina heb ik de winactie gedeeld en zie je wat je kunt doen om kans te maken op deze leuke stoel… Ik ben benieuwd naar jullie bijzondere school herinneringen, doe je mee?

eetkamer stoelen

sostrene grene stoel  stoelen velvet

stoelen eethoek

Fotografie: Marij Hessel

2 replies on “Stoelen van Sostrene Grene met een velvet touch up

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.