De Bromelia: groen met een kleurtje

bromelia plant

Dat ik van planten houd is denk ik inmiddels wel duidelijk, en dat ik gek ben op kleur is ook wel bekend toch? De Bromelia valt bij mij daarom ook erg in de smaak want; deze plant is groen met een kleurtje! De Bromelia plant is er in zoveel verschillende varianten, allemaal even bijzonder!

KLEURRIJKE VERZAMELING

Toen ik werd benaderd voor een samenwerking met Bromelia was ik dan ook gelijk enthousiast… Afgelopen week werd er een kleurrijke verzameling van verschillende Bromelia’s bij mij thuis afgeleverd, ik waande me direct in tropische sferen! Prachtig al die vrolijke kleuren in combinatie met het frisse groene blad van de plant! Bromelia planten zijn eigenlijk kleine kunstwerkjes van de natuur, zo bijzonder van vorm en kleur zijn ze. Je snapt vast wel dat ik eerst even een tijdje stond te staren naar deze mooie plantenverzameling…

bromelia plant

DE BROMELIA & GROENE PLANTEN

Het leek me leuk om de Bromelia te combineren met andere groene kamerplanten. Juist door de Bromelia te combineren met groen, komt het kleurrijke blad beter tot zijn recht doordat hij zo nog meer opvalt. Een perfecte plek om deze mix aan planten te maken, is mijn Tomado rekje aan de muur. Dit wandrekje is tot nu toe nog altijd gevuld geweest met plantjes en dat zal ook niet snel veranderen! Om met een schone lei te beginnen haalde ik het rekje eerst helemaal leeg. Daarna koos ik mijn favoriete Bromelia’s uit en begon het rekje stap voor stap weer te vullen. Tussendoor dus nog wat andere groene planten en na wat schuiven en wisselen kwam ik tot dit eindresultaat. Wat wordt ik hier vrolijk van!

bromelia plant

bromelia plant

bromelia plant

PLUSPUNTEN

Naast haar exotische looks heeft de Bromelia nog meer fijne pluspunten. De Bromelia, afkomstig uit Midden- en Zuid-Amerika, is er bij elkaar in meer dan 2800 soorten! Al deze soorten hebben een positief effect op de kwaliteit van de lucht. Daarbij is de teelt van deze planten milieuvriendelijk. De kwekers zuiveren en recyclen namelijk hun water en gebruiken alleen verantwoorden gewasbeschermings- en voedingsmiddelen. Je kunt van deze kleurrijke plant zo’n 3 tot 6 maanden genieten. Als je na de bloei de bloem eruit knipt kun je nog veel langer genieten van de groene plant die overblijft! Ook erg fijn; de Bromelia is heel makkelijk in onderhoud, daar houden we van toch? Zorg ervoor dat er altijd een klein laagje water in de koker van de bloem staat, that’s it!

HOE ZOU JIJ DE BROMELIA STYLEN?

Je kunt met de Bromelia alle kanten op. Ik koos dit keer voor een tropische kleurenexplosie met deze plantenverzameling maar je kunt ook kiezen voor een hele andere stijl. Kies bijvoorbeeld voor 1 kleurgroep zoals alleen geel- en oranje tinten of juist voor de roze-, rood- & bordeaux tinten! Kies zoals hier voor een groep aan planten of hou het rustig en leg de focus op 1 bijzondere Bromelia. Zo’n tropische plant wordt geheid de eyecatcher van jouw huiskamer! De komende tijd zal ik jullie voorzien van nog meer inspiratie en styling tips met de Bromelia, so stay tuned for more!

Heb je nou zin in nog meer inspiratie op het gebied van planten? Neem dan een kijkje bij de categorie “Planten inspiratie” op mijn blog!

bromelia plant

bromelia plant

bromelia plant

bromelia plant

Fotografie: Marij Hessel

2 replies on “De Bromelia: groen met een kleurtje

  • Iris

    Geen vraagje over de planten, maar wel over de muur erachter. Welke kleur zit er op? Bijna klaar met verbouwen en bijna tijd om te schilderen en ik zoek nog een prachtige kleur blauw voor de plafond in onze leeshoek. Dit zou hem wel eens kunnen zijn. Gr, Iris

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.