Een gedurfde makeover bij Martine

plafond-schilderen

Zou jij het aandurven, je plafond schilderen? Over het algemeen schilderen we allemaal ons plafond gewoon lekker fris wit, niets mis mee! Toch kan een plafond schilderen in een kleur, heel veel doen voor een ruimte. Het geeft een verrassingseffect en je maakt er echt een statement mee, het plafond wordt zo echt een belangrijk onderdeel van je interieur… Volgens Pinterest is het maken van een statement met je plafond ook een belangrijke trend voor 2018, hier lees je er meer over!

MAKEOVER

In samenwerking met Flexa ging ik aan de slag bij mijn lieve vriendin Martine en haar vriend Jurgen die al een erg leuk en stylish huisje hebben. Er was alleen nog 1 ruimte op de begane grond die wel een opknap beurtje kon gebruiken. Deze ruimte werd voorheen vooral gebruikt als rommel- & stylinghok (Martine is stylist van beroep) maar het was tijd om iets moois te maken van deze kamer! De kamer werd volledig gestript waarna de muren en het plafond mooi glad werden gestuct. Er kwam een grijze gietvloer en een stoere houten schuifdeur. De basis was gelegd!

MOODBOARD MAKEN

Samen met Martine verzamelden ik inspiratie uit tijdschriften en op Pinterest. Met deze plaatjes en een stapel kleurstalen maakte ik vervolgens een moodboard dat als uitgangspunt zou dienen voor de schilderklus en de styling daarna. In het filmpje hieronder zie je hoe het moodboard tot stand kwam:

 

KLEUR KIEZEN

Het was al vrij snel duidelijk, we wilden het plafond schilderen in een kleur! Met behulp van het moodboard koos Martine voor een plafond in “Denim Drift” gecombineerd met banen in “Lush Mustard” (Pure by Flexa ColorLab) & een donkerblauw “100% Lavendel”. Om het af te maken koos ze ook een subtiele lichtroze kleur “Gentle Plum” (ook van Pure by Flexa ColorLab) voor de deur die naar de tuin leidt. Het zou in ieder geval alles behalve saai worden! We maakten een schets voor de vlakverdeling en het plan was klaar, spannend!

We hadden ons ingesteld op een flinke klus (het plafond schilderen betekend boven je macht werken) maar met z’n drietjes was het goed te doen en waren we binnen een dag klaar! Toen alle tape en rommel eenmaal verwijderd was konden we het resultaat bewonderen. Gelukkig viel het erg goed in de smaak, ik vind het zelf ook zo gaaf geworden! Zo fijn als een plan zo goed uitpakt! Binnenkort kun je het volledige stappenplan van deze makeover vinden op de website van Flexa…

plafond-schilderen

plafond-schilderen

INRICHTEN MAAR!

De inrichting kon ik gerust aan Martine overlaten maar ik kwam haar nog wel even helpen met de afstyling en het ophangen van de fotowand, de discobal, het wandkastje en de wereldkaart. Er kwam een kast met lekker veel opbergruimte om te voorkomen dat het weer een rommeltje wordt. De spiegels op de kast geven een ruimtelijk effect en een leuke bijkomstigheid is de reflectie van de fotowand in de spiegels! Het stoeltje vond Martine jaren geleden al op Marktplaats en is nog steeds helemaal leuk, vooral met zo’n roze vachtje erin… Het kleurrijke kleedje van Ferm Living past perfect in deze ruimte en maakt het helemaal af!

plafond-schilderen

plafond-schilderen

REISLUST

Martine en Jurgen houden ontzettend van reizen, hun favoriete kreet is dan ook “YOLO!”. Het thema reizen komt in deze kamer dan ook duidelijk naar voren in verschillende details. De fotowand is gevuld met leuke kaarten, zelfgemaakte foto’s, souvenirs en posters in dit thema. Een heerlijk wandje om even lekker bij weg te dromen over je volgende bestemming! De vilten wereldkaart kreeg Martine van haar broer, je kunt hier kleine vlaggetjes in prikken op de plekken waar je al bent geweest, zo leuk!

plafond-schilderen

plafond-schilderen

plafond-schilderen

plafond-schilderen

GOOD VIBES

Het is een heerlijke ruimte geworden met, naast het toffe statement plafond, ontzettend veel leuke details! Van de kleuren wordt je toch direct vrolijk? Een fijne plek om je even terug te trekken, een mooi boek of tijdschrift door te bladeren en vooral geinspireerd te raken! En natuurlijk om te dromen over alle mooie reizen die je nog wilt maken…

plafond-schilderen

plafond-schilderen

Deze blogpost is tot stand gekomen in samenwerking met Flexa.

Fotografie: Marij Hessel

8 replies on “Een gedurfde makeover bij Martine

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.