Diy boekenkastje op wielen voor mijn neefje

boekenkastje kinderkamer

DIY BOEKENKASTJE

In opdracht van Karwei maakte ik een diy boekenkastje van hout op wielen voor mijn neefje Charlie. Een kastje waar hij al zijn boekjes in kwijt kan en wat gemakkelijk te verplaatsen is. Het is een eenvoudige diy waar je in een relatief korte tijd klaar mee kunt zijn! Ook zoiets maken? Ik leg je in deze blog uit wat je nodig hebt en hoe je zelf zo’n boekenkastje maakt… (klik hier voor meer diy inspiratie)

diy kinderkamer

DIT HEB JE NODIG:

  • Populieren multiplek (15 mm dik)
  • Zwenkwielen (4 stuks van 75 mm)
  • Cirkelzaag met geleider
  • Boormachine en schroeven
  • Schuurpapier
  • Restjes lak en schoolbordverf

STAP 1: ONTWERP OF SCHETS MAKEN

Maak eerst een schets of ontwerp voor het diy boekenkastje. Bepaal hoe breed, diep en hoog het kastje moet worden en bedenk hoe je de vlakverdeling wilt hebben. Reken dan de maten van de planken uit. Ik koos voor een hoogte en breedte van 90 cm en een diepte van 25 cm.

STAP 2: HOUT OP MAAT ZAGEN

Laat de planken voor het boekenkastje op maat zagen bij de zaagafdeling of zaag de planken zelf op maat met een cirkelzaag en geleider. Je kunt de planken eventueel nummeren met potlood zodat je weet welk plankje waar moet komen.

STAP 3: VASTSCHROEVEN

Zet het boekenkastje in elkaar door de planken met een boormachine aan elkaar vast te schroeven. Begin met de buitenkant zet daarna de binnenste planken vast. De delen van de planken die je niet vast kunt schroeven bevestig je met houtlijm. Schuur nu alle randen mooi glad met schuurpapier.

STAP 4: KLEUR TOEVOEGEN

Met wat restjes lak kun je eventueel wat planken of vlakken een kleurtje geven. Dat geeft net even wat extra’s aan het boekenkastje. Ik gebruikte hiervoor de kleuren Denim Drift en Celadon Mint van Flexa. Ook schilderde ik een vlak in schoolbordverf aan de buitenkant van het kastje.

STAP 5: WIELEN BEVESTIGEN

Bevestig de wielen aan de onderkant van het kastje. Vaak zijn de schroefgaten van wieltjes vrij groot waardoor de kop van de schroef er doorheen zal gaan. Om dit te voorkomen gebruik je sluitringen die je tussen het plaatje van het wiel en de schroef plaatst.

diy kinderkamer

KLAAR VOOR GEBRUIK!

Het boekenkastje staat ontzettend leuk in het kamertje van Charlie! Het blanke hout komt mooi uit tegen de donkergroene muur (Classic Car van Flexa) en naast alle boekjes is er nog ruimte over voor wat leuke accessoires of speelgoed. Het kastje staat nu naast het bed van Charlie maar is dankzij de wielen gemakkelijk te verplaatsen naar een andere plek in zijn kamer. De reactie van mijn neefje was het zeker waard. “Ik wil nooit meer verhuizen want dan moet ik het kastje achterlaten!” Hoe liefs is dat?! Daarbij heeft hij ook gewoon een heel gezellig en fijn kamertje!

diy kinderkamer

Deze blogpost is tot stand gekomen in samenwerking met Karwei.

Styling & fotografie: Marij Hessel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.