DIY klok van keramiek

diy-klok

Deze DIY klok van keramiek maakte ik voor de April editie van Fashionchick Girls magazine. Het leek me leuk om zelf een unieke klok te maken en besloot om dit te doen met een eenvoudig wit bord wat ik bij de kringloop (hoe kan het ook anders) had gevonden. Juist door de eenvoudige en strakke vorm van het bord was deze erg geschikt voor het maken van een klok vond ik. Hieronder laat ik je zien hoe ik deze DIY klok maakte…

diy-klok

NODIG

  • Bord van keramiek (kringloopwinkel)
  • Boormachine met boorkopje geschikt voor glas of keramiek
  • Uurwerk
  • Keramiekverf
  • Brede kwast
  • Oven

STAP 1:

Meet de diameter van het bord en deel dit door twee, dit is het midden van het bord. Zet een stipje in het midden van het bord.

diy-klok

STAP 2:

Boor een gat in het midden van het bord. Zorg ervoor dat de boorkop die je gebruikt even dik is als het gedeelte van het uurwerk dat door het gaatje komt. Boor voorzichtig zodat er geen barsten ontstaan in het bord.

diy-klok

STAP 3:

Maak het bord goed schoon en meng wat zwarte porseleinverf met een klein beetje water en doe dit in een bakje. Dek de ondergrond waar je gaat werken goed af met plastic. Doop de kwast in de verf en borstel deze langs je vingertop om kleine spetters te creëren op het bord. Laat het goed drogen en bak het bord af in de oven op 150 graden voor 45 minuten. Laat het bord goed afkoelen.

diy-klok

STAP 4:

Haal het uurwerkje uit elkaar. Onthoud goed welke volgorde de onderdelen hebben.

diy-klok

STAP 5:

Plaats het uurwerk aan de achterkant van het bord en steek het kopje door het gat. Schroef het vast aan de voorkant.

diy-klok

STAP 6: 

Bevestig de wijzers door ze op het kopje te duwen en plaats batterijen in het uurwerk. Gaat het klokje tikken? Missie geslaagd!

diy-klok

Je kunt deze DIY klok natuurlijk maken met ieder soort bord dat je in huis hebt of wat je bijvoorbeeld bij de kringloop vindt… Het kan ook erg leuk zijn om een lekker tuttig bord te gebruiken of een mooi handgemaakt keramieken bord. Ook leuk is om in plaats van een bord, een houten broodplank te gebruiken voor deze DIY klok. Laat de broodplank mooi neutraal of beschilder ‘m met leuke grafische patronen of vlakken!

Als je het leuk vindt kun je nog veel meer DIY inspiratie vinden onder de categorie “DIY projecten“!

Fotografie: Marij Hessel

6 replies on “DIY klok van keramiek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.