Diy kunstwerkjes op canvas voor aan de muur

diy kunst

Voor Fashionchick Girls magazine maak ik elke maand een woonproductie. De ene keer is dit een woontrend en de andere keer een leuk diy project! Afgelopen maand stonden deze diy mini kunstwerkjes in het magazine en ik vond het een leuke diy om ook met jullie te delen. Ik maakte al eerder een grotere variant, die zie je hier in mijn blog voor Karwei waarvoor de woonkamer een makeover kreeg. Deze keer ging ik voor een mini variant nadat ik de leuke kleine canvasjes tegenkwam bij de hobbywinkel. Gewoon een keer proberen deze diy kunstwerkjes, heerijk rustgevend met een muziekje erbij… Hieronder vind je het stappenplan!

STAP 1: COMPOSITIE BEPALEN

Verzamel kleine canvasjes in verschillende vormen en maten en maak hier een leuke compositie van. Meerdere kleine kunstwerkjes maken namelijk een heel tof groot kunstwerk aan jouw muur!

STAP 2: VORMEN TEKENEN

Schets met potlood uit de losse pols grafische vormen op het canvas. Wees niet bang, een rare vorm kan juist heel leuk zijn! Vind je dit lastig? Knip dat eerst vormen uit papier en schuif hiermee over het canvas tot je een mooie samenstelling hebt. Trek de vormen dan over met potlood.

STAP 3: KLEUR MENGEN

Kies een aantal kleuren verf die je wilt gebruiken of meng een nieuwe kleur op een plastic bordje. Ik koos voor oudroze, okergeel, bruin, kobaltblauw en een beetje zwart.

STAP 4: ACHTERGROND INKLEUREN

Vul nu eerst de achtergrond in met de basiskleur die jij wilt gebruiken. Buiten de lijntjes schilderen maakt hierbij niet uit, beter zelfs! Zo verdwijnen gelijk de potloodlijnen.

kunstwerkjes
schilderen op canvas

STAP 5: VORMEN INKLEUREN

Vul daarna de getekende vormen in met kleuren naar keuze. Vaak moet je wel twee lagen aanbrengen voor een dekkend resultaat.

STAP 6: LIJNEN TOEVOEGEN

Als alles droog is kun je nog een finishing touch aanbrengen zoals speelse zwarte lijnen, strepen of stipjes. Gebruik hiervoor een fijn penseeltje. Hang de mini kunstwerkjes bij elkaar aan de muur met dubbelzijdig tape of kneedgum en geniet van jouw zelf gemaakte mini kunstwerkjes!

diy kunst
kunstwerkjes

Styling & fotografie: Marij Hessel

11 replies on “Diy kunstwerkjes op canvas voor aan de muur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.