Het Flexa event; kleur, kleur en nog eens kleur!

flexa event

In April schreef ik een blog over de opdracht die ik kreeg van Flexa om de styling van hun event te verzorgen. Ik vertelde in deze blogpost hoe ik te werk ging en welke voorbereidingen ik trof. Zoals beloofd deel ik hier nu het resultaat van deze te gekke opdracht en laat ik je zien hoe de verschillende ruimtes eruit zagen tijdens het Flexa event. Zoals ik in mijn vorige blog al aangaf was het een flinke uitdaging om de verschillende ruimtes van het SEC aan te kleden. Juist daarom was dit gelijk ook zo’n leuke uitdaging omdat ik mijn creativiteit de vrije loop kon laten en voor elke ruimte een plan en concept kon bedenken! Uiteraard met de wensen van Flexa in gedachten…

bloempotten schilderen
Flexa event

DE KLEURKAMER

Tijdens het Flexa event was er van alles te zien en te doen. We werden geïnspireerd en geïnformeerd met presentaties, we gingen aan de slag met een workshop, kregen een rondleiding door het museum, genoten van een lekkere lunch en mochten onze eigen goodiebag vullen! Dat laatste gebeurde in de “kleurkamer”. De muren van deze ruimte zijn voor een groot deel bedekt met een streep patroon in vrolijke kleuren, dit was gelijk het uitgangspunt van deze ruimte. Ik gebruikte warme kleuren om meubels en accessoires mee te schilderen en vulde dit aan met planten (via intenz home) en bloemen. De grote tafel in het midden lag vol met Flexa goodies zoals de kleurtesters, boekjes, folders, kwasten en andere accessoires. Er werden in deze ruimte een hoop tasjes gevuld!

PURE BY FLEXA COLORLAB

In het verlengde van de kleurkamer creëerde ik een presentatie met de kleuren van Pure by Flexa ColorLab, de luxere verflijn van Flexa. Deze collectie bestaat uit mooie rijke kleuren in muurverf en lak in hoge kwaliteit. Zelf vind ik de krijtverf van Pure by Flexa ColorLab heel mooi vanwege de matte poederachtige uitstraling. Samen met ZEE Projects en mijn vriendin & assistent Martine schilderde ik panelen, blokken, krukjes, kartonnen dozen en decoratie in een zelf gekozen kleurenpalet. Ook maakte ik grote confetti met kleurstalen en een stansapparaat.

DE BIBLIOTHEEK KAMER

Mijn favoriete ruimte was de bibliotheek kamer in het SEC. Het was eigenlijk een soort voorkamer van de echte bibliotheek maar ook hier stond een hoge kast vol met boeken. De diepe kleuren op de muur, het glas in lood en de ingelegde houten vloer geven deze ruimte echt een rijke uitstraling! Ik kleedde deze ruimte aan met meubels en accessoires in het kleurenpalet “Think” met o.a. de Kleur van het jaar 2019 Spiced Honey. Dit palet past perfect bij deze ruimte! Ook hier maakte ik gebruik van geschilderde meubels, keramiek, kwasten, canvassen en glas.

FLEXA FLEA MARKET

Tijdens het Flexa event kregen we ook allemaal de mogelijkheid om mee te doen aan een workshop met de nieuwe “Mooi Makkelijk” lijn van Flexa. Om deze fijne en snelle verf zelf uit te proberen tijdens de workshop, waren er natuurlijk spullen nodig die geschilderd konden worden. Samen met Odet verzamelde ik bij verschillende kringloopwinkels allemaal houten accessoires en kleine meubels. Hiermee ontstond de “Flexa Flea Market” waar de deelnemers zelf een item uit mochten zoeken. Het was erg leuk om te zien hoe een grote groep (voornamelijk vrouwen) tegelijkertijd naar de kringloopvondsten liepen om iets leuks uit te zoeken. Gelukkig ging het er allemaal heel vreedzaam aan toe!

rommelmarkt
flexa event workshop

WORKSHOP MET FLEXA MOOI MAKKELIJK

Iedereen ging met de houten items aan de slag. Als eerste werd alles ontvet waarna het schilderen kon beginnen. Omdat er bij de Flexa Mooi Makkelijk verf geen grondverf nodig is kon er gelijk een kleur naar keuze worden aangebracht op de meubeltjes en accessoires. Ook is de droogtijd van deze verf vrij kort waardoor iedereen zijn geschilderde item aan het eind van de dag gewoon mee naar huis kon nemen! Het was een gezellige chaos en ik vond het erg leuk om iedereen zo creatief bezig te zien!

PHOTOBOOTH

Op een bloggers event hoort natuurlijk ook een photobooth! Ik ontwierp een kleurrijke setting gemaakt van houten panelen en geometrische vormen. Deze werden gemaakt & geschilderd door de standbouwer en ik maakte hierbij nog houten bordjes met gekleurde streep patronen en speelse quotes. De nieuwe slogan van Flexa is “Klaar voor Kleur” dus dit was hierbij ook het uitgangspunt. Aan kleur ontbrak het tijdens dit event in ieder geval niet! Het was een ontzettend leuke, inspirerende en gezellige dag!

Styling & fotografie: Marij Hessel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.