Eventstyling voor Flexa; de voorbereidingen

eventstyling

In Maart vond de Flexa Bloggersdag plaats in het SEC (Sikkens Experience Centre). Een maand eerder kreeg ik de vraag of ik de aankleding en styling wilde verzorgen voor dit event. Wauw, wat een te gekke opdracht, eventstyling! Natuurlijk wilde ik dat, ik kon niet wachten om te beginnen… Odet (Flexa) en ik spraken af in het SEC om de ideeën en wensen door te spreken en zo kon ik gelijk de locatie bekijken. Wat van oorsprong het gemeentehuis van Sassenheim was, is nu de ontmoetingsplek van Akzonobel waar beleving van (verf)geschiedenis, kleur en de mogelijkheden van decoratie centraal staan. Het was een feestje om in dit historische pand vol met kleur en mooie originele elementen aan de slag te kunnen! In dit blog vertel ik je hoe ik te werk ging en welke voorbereidingen ik trof voor de eventstyling van deze bloggersdag.

eventstyling

IDEEEN VERZAMELEN & ONTWERP MAKEN

Na de afspraak bij het SEC begon ik zo snel mogelijk met het verzamelen van ideeën op het gebied van eventstyling. Ik speurde uren op Pinterest en schreef alle ideeën die in me opkwamen op in een notitieboekje dat ik overal mee naartoe sleep. Meerdere ruimtes in het SEC moesten aangekleed worden dus maakte ik ook per ruimte een plan. Er zou bijvoorbeeld een ruimte komen waar de bloggers allerlei schildermateriaal, kleurtesters, folders en kleurkaarten konden “shoppen”. Er kwam een workshop ruimte waar een “Flexa Fleamarket” aanwezig zou zijn en de bloggers aan de slag zouden gaan met de Flexa Mooi Makkelijk lijn. Ook maakte ik een ontwerp voor een kleurrijke photobooth en bedacht ik een plan om verschillende weetjes van Flexa & Cetabever te presenteren. Er kwam nog veel meer bij kijken dus het was belangrijk om alles zo duidelijk mogelijk uit te werken.

eventstyling

KRINGLOOP SHOPPEN

Voor styling materiaal kan ik gelukkig altijd bij de kringloop terecht. Om de verschillende kleurpaletten van Flexa Creations, Pure by Flexa ColorLab, Mooi Makkelijk en CetaBever te laten zien had ik mooie decoratie en meubels nodig die ik over kon schilderen. Ook hadden we voor de Flexa Fleamarket allemaal houten items nodig die overschilderbaar waren. Ik tourde dus langs een aardig aantal kringloopwinkels om alles te verzamelen. Zoals jullie vast wel weten is dit voor mij echt geen straf!

MEUBELS & ACCESSOIRES SCHILDEREN

Ik verzamelde allerlei keramiek en gaf dit alles een nieuwe kleur met lak. Als jij dit zelf ook wilt proberen, ontvet het keramiek dan eerst en geef het daarna een laag universele grondverf. Als dit is opgedroogd kun je het keramiek overschilderen in elke kleur lak die je maar wilt! Daarbij paste ik een drip effect toe op kleine en grote glazen potten, blikken en bloempotten voor dat echte verf gevoel. Ook kregen kwasten en roerhoutjes een kleur. Van decoratie materiaal kun je nooit teveel hebben bij de aankleding van een ruimte!

flexa bloggersdag
eventstyling flexa

AAN DE SLAG BIJ DE STANDBOUWER

Naast meubels en decoratie had ik ook groter materiaal nodig zoals houten blokken en panelen. Hiervoor kon ik de hulp inschakelen van standbouwer Zee Projects, een partij waar Akzonobel al een lange tijd mee samenwerkt (bijvoorbeeld voor de Flexa stand op de vtwonen & Designbeurs). Nog fijner was dat ik zelf ook bij de standbouwer aan de slag mocht. Daar had ik lekker de ruimte en wel zo handig om al het materiaal en de verf op 1 plek te verzamelen! Het was daarbij ook erg leuk om een kijkje achter de schermen te krijgen bij dit bedrijf dat druk bezig was met de voorbereidingen voor Salon de Mobile. Gelukkig kreeg ik ook de mogelijkheid om een assistent in te schakelen bij dit project. Ik koos voor mijn vriendin Martine die wel van aanpakken weet en bovendien ook altijd heel veel goede ideeën heeft! Erg fijn om hulp te hebben bij zo’n grote klus!

STYLIST OF BOUWVAKKER?

Eventstyling, dat klinkt best chique toch? Soms voel is me wel net een bouwvakker hoor! Dagenlang in een kluspak met verf aan mijn handen en in mijn haar, gesjouw met spullen, trap op & trap af, busje inladen en uitladen… Maar eigenlijk vind ik dat ook wel weer heel fijn die afwisseling & het werken met mijn handen! En daarna komt dan weer de aankleding, styling en de puntjes op de i zetten bij de locatie. Als alles dan samenkomt dan word ik daar zo blij van! Ik hoop zeker vaker events te kunnen stylen, wat was het leuk! Binnenkort deel ik op mijn blog het resultaat van dit project…

Fotografie: Marij Hessel

2 replies on “Eventstyling voor Flexa; de voorbereidingen

 • Johan

  Wat een toffe aankleding! Je hebt me echt geïnspireerd tijdens het event met alle details verspreid over het SEC!
  Dat mooie kleed heb ik niet in je shop kunnen spotten, weet je toevallig nog waar je die gescoord hebt?

  Beantwoorden
  • Marij Hessel

   Dankjewel Johan! Ik zie je reactie nu pas! Het kleed ligt mooi te wezen op mijn zolder dus voorlopig houd ik hem nog even zelf 🙂 Als ik hem weg wil doen zal ik aan je denken!

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.