Vintage nachtkastje krijgt makeover met krijtverf

vintage nachtkastje

Dat ik er geen genoeg van krijg om vintage meubels op te knappen en een nieuwe look te geven met verf of een nieuwe bekleding, dat is inmiddels denk ik wel duidelijk… Dit keer nam ik een vintage nachtkastje onder handen. Regelmatig zie ik dit soort nachtkastjes bij de kringloopwinkel staan. Ik vind het schatjes, vooral als er zo’n mooi metalen knopje op zit! Zo’n nachtkastje hoeft wat mij betreft niet per se naast een bed te staan. Ik vind ze ook erg leuk als klein bijzettafeltje voor bijvoorbeeld een plant. In een kinderkamer komen ze ook erg goed van pas naast een kinderbed waar bijvoorbeeld wat favoriete voorleesboeken in kunnen worden opgeborgen. Eerder gaf ik een kastje al een makeover met krijtverf, hier zie je het resultaat!

MAKEOVER VINTAGE NACHTKASTJE

Het vintage nachtkastje kreeg een makeover met krijtverf van Pure by Flexa ColorLab. In het filmpje hieronder zie je hoe het kastje transformeert en een nieuwe look krijg met een stippenpatroon. Ik leg je in deze blogpost ook stap voor stap uit hoe ik dit deed!

STAP 1: ONTVETTEN EN SCHUREN

Als eerst maakte ik het nachtkastje goed schoon en stofvrij met water en ammoniak. Een meubel ontvetten voordat je gaat schuren is belangrijk zodat je het vuil niet in het meubel schuurt. Nadat het kastje weer droog was kon ik hem licht opschuren. Daarna maakte ik het kastje nogmaals schoon zodat ik met een schone ondergrond kon beginnen aan het schilderwerk.

nachtkastje

STAP 2: STICKERS PLAKKEN

Het leek me leuk om eens wat anders te doen met een meubel en besloot om een stippen patroon te creëren. Dit deed ik met grote ronde stickers die ik kocht bij Sostrene Grene (je vindt ze soms ook bij een boekhandel). Ik verdeelde de stickers op het deurtje en drukte ze goed aan.

vintage meubels opknappen

STAP 3: SCHILDEREN

Het vintage nachtkastje kreeg eerst een laagje grondverf. Daarna gaf ik het kastje twee lagen krijtverf van Pure by Flexa ColorLab. Ik koos voor de kleur “Subtle Marble”, een frisse lichtgrijze kleur die een mooi contrast zou geven met het warme hout wat in de stippen terug zou komen. Gebruik voor de hoekjes en randen een kwast en voor de grote oppervlaktes een kleine roller. Ga zachtjes met de roller over de stickers zodat de kans dat de verf onder de stickers loopt minimaal is.

vintage nachtkastje

STAP 4: STICKERS VERWIJDEREN

Wanneer de krijtverf goed is opgedroogd (dit gaat gelukkig vrij snel), kun je de stickers verwijderen. Je kunt hiervoor het best een pincet gebruiken zodat je de verf niet beschadigd. Normaal gesproken zou je misschien eerder een stippenpatroon op een meubel schilderen maar dit omgekeerde effect is juist ook erg leuk vind ik! Ik zie dit speelse nachtkastje al helemaal voor me op een leuke meidenkamer!

krijtverf

Fotografie: Marij Hessel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.