DIY Trolley voor een mobiele Coffee Corner

diy trolley voor coffee corner

Tot kort geleden hadden we geen koffiezetapparaat in onze studio. We dronken thee en water en soms bij collega’s een lekker bakkie. Maar we misten het toch wel, lekker even een pauze momentje met een koffietje. Het koffiezetapparaat werd dus aangeschaft met daarbij een melkopschuimer. Een goede plek om dit neer te zetten ontbrak alleen nog in onze studio dus we besloten zelf iets te creëren! Een trolley die kan dienen als mobiel koffie station. We maakten deze DIY trolley met behulp van de gereedschappen van Bosch Home & Garden. Lees verder om te zien hoe we deze handige trolley maakten!

HOUT OP MAAT SNIJDEN

Om te beginnen moesten alle houten onderdelen voor de trolley op maat worden gezaagd. Voor de DIY trolley hadden we een frame nodig van vuren latten en twee trays van gegrond MDF. De onderdelen voor het frame zaagden we op maat met de afkortzaag. De onderdelen voor de trays zaagden we op maat met de UniversalCirc 18V-53. Voor het bovenste blad gebruikten we een oud tafelblad wat we nog hadden staan, ook deze werd op maat gezaagd met de Cirkelzaag. Het tafelblad hebben we afgewerkt door de randen licht af te ronden met de AdvancedTrimRouter 18V-8.

bosch cirkelzaag
INKEPINGEN MAKEN

In de staanders van het frame maakten we inkepingen waar de trays in komen te liggen. Om deze inkepingen te maken moesten we eerst een mal maken dmv twee stukken hout die we met dubbelzijdig tape bevestigden op de vuren latten. Met de AdvancedTrimRouter 18V-8 konden we nu de inkeping maken door elke keer kleine zaagsneden naast elkaar te maken binnen de mal. Door de TrimRouter in te stellen op een maximale diepte zorg je ervoor dat alle zaagsneden even diep worden gemaakt waardoor er uiteindelijk een strakke en gelijke inkeping ontstaat. De mal kun je verwijderen wanneer de inkeping gemaakt is.

FRAME IN ELKAAR ZETTEN

Het frame voor de DIY trolley kan in elkaar! De vier staanders worden in setjes van twee met elkaar verbonden (vastgeschroefd) dmv twee latjes. Aan de bovenkant (onder het tafelblad) komt een rechthoek van latten die, straks samen met de trays, alles met elkaar verbindt. Aan de onderkant van de staanders boorden we een gat met de UniversalImpact 18V waarin we, mbv schroefdraad, de wieltjes in konden draaien.

TRAYS MAKEN

Zoals aangegeven maakten we twee trays van MDF. De onderdelen voor de trays zaagden we in verstek zodat je niet tegen de kopse kanten aankijkt aan de zijkanten of onderkant van de trays. De onderdelen voor de trays lijmden we aan elkaar met houtlijm. Na het drogen en uitharden van de lijm konden de trays worden opgeschuurd met de UniversalSander 18V-10.

TROLLEY IN ELKAAR ZETTEN

Na alle voorbereidingen kon de trolley in elkaar gezet worden. De trays konden tussen de inkepingen worden geschoven en vastgeschroefd via de onderkant van de latten waar de tray op rust. Nadat alles nog licht was opgeschuurd kon ik de trolley schilderen. Ik koos voor een frisse blauwe kleur en liet het tafelblad in originele staat.

diy trolley
COFFEE CORNER

De DIY trolley heeft een plekje gekregen in onze studio. Hij staat nu naast het uitklapbare bureau dat wij eerder maakten dus het is een perfecte aanvulling in deze hoek van onze werkplek. De trolley is nu al even in gebruik en we zijn er ontzettend blij mee. Een ideale plek om kopjes koffie klaar te maken en alle spullen die we hiervoor nodig heb te bewaren. Omdat de trolley prima te verplaatsen is door de wieltjes kunnen we hem gemakkelijk even naar een andere plek rollen als dit nodig is. Project “Coffee Corner” geslaagd!

Deze blogpost is tot stand gekomen in samenwerking met Bosch Home & Garden

Fotografie: Marij Hessel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.