DIY Wandmeubel bij mijn zus; zowel mooi als praktisch

diy wandmeubel

Naast dat ik het heerlijk vind om regelmatig (of eigenlijk non-stop) bezig te zijn met klussen en veranderen thuis, vind ik het ook ontzettend leuk om dit zo nu en dan eens bij anderen te doen! Van KARWEI ging ik aan de slag bij mijn lieve zus met een diy wandmeubel. Ondanks dat ze zelf heel creatief is zat ze nog wel een beetje te dubben met haar woonkamer, er klopte iets nog niet, maar wat? En hoe los je dit op? Vooral de hele lange wand in haar woonkamer is wel een dingetje, wat moet je daar nou mee? Eigenlijk valt al heel veel in het niets tegen zo lange wand, je moet dus eigenlijk een statement maken met een groot gebaar.

WAT TE DOEN MET DE LANGE WAND

Eerder schilderden we al een lambrisering op deze muur in de kleur Oldtimer Rally van Flexa, zeker een verbetering! Maar toch was het nog niet “af”. Ik stelde daarom voor om een diy wandmeubel te maken over bijna de gehele lengte van de muur wat zou dienen als tv meubel, opbergruimte, maar ook een plekje waar mijn neefje Charlie nog lekker kan knutselen. Het complete stappenplan vind je hier! Meer DIY inspiratie vind je hier!

diy wandmeubel

diy wandmeubel

diy wandmeubel

MOOI MAAR OOK PRAKTISCH

Ik maakte eerste de ombouw van het wandmeubel en koos voor mooi blank hout (populieren multiplex) voor een Scandinavisch gevoel. Het wandmeubel kreeg in de twee buitenste vakken lades met wieltjes eronder. Hier kan mijn zus lekker veel spullen kwijt zoals speelgoed van Charlie maar ook tijdschriften of kussens en plaids. In het midden kwam een plekje voor Charlie waar hij, eventueel samen met een vriendje, lekker kan knutselen.

diy wandmeubel   diy wandmeubel

COLLAGE AAN DE MUUR

Boven het wandmeubel maakten we een collage met verschillende lijsten. Het werd een mix van grafische posters in zwart wit, een speelse “schoolbord” poster en natuurlijk mochten een paar mooie foto’s van kleine Charlie niet ontbreken! Met deze collage is de muur een stuk meer aangekleed en is het plaatje compleet. Mijn zus is helemaal happy met het wandmeubel, en ik ben ook erg blij hoe dit project is uitgepakt! Voor nu zijn de lades erg mooi in hun eenvoud maar we denken er nog aan om leuke handgreepjes toe te voegen aan de lades, hier zijn vast weer genoeg leuke ideeën voor te bedenken dus we hoeven ons voorlopig zeker niet te vervelen!

diy wandmeubel

diy wandmeubel  diy wandmeubel

Fotografie: Marij Hessel

11 replies on “DIY Wandmeubel bij mijn zus; zowel mooi als praktisch

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.