Breng kleur in de tuin met de Bromelia

bohemian tuin

Dit jaar hebben we de tuin eens echt goed aangepakt. Naast een nieuwe schutting, een fris geschilderd tuinhuisje, een nieuwe tuinset & fijne loungebank, ging ik ook voor nieuwe planten! Ik koos bewust voor sterke en makkelijke (winterharde) tuinplanten en die zijn over het algemeen voornamelijk groen. Ik miste hierdoor alleen nog wat kleur in de tuin. Voor mijn tweede blog over de Bromelia kreeg ik varianten van deze bijzondere plant die ook geschikt zijn voor je tuin of balkon. Dit was dan ook gelijk het perfecte moment op hiermee wat meer kleur in de tuin toe te voegen!

BROMELIA TUINPLANTEN

Eerder liet ik je zien hoe ik een kleurrijke groep Bromelia’s toepaste in de woonkamer voor een tropische sfeer. Maar wist je dat er ook best veel varianten van de Bromelia geschikt zijn als tuin- of balkonplant? Ik wist dit eigenlijk helemaal niet maar ben blij verrast! Met de Bromelia lukt het zeker om wat meer kleur in de tuin toe te voegen. Maar welke soorten zijn dan geschikt voor buiten? Als eerste is de welbekende Ananasplant (ook wel de anti snurkplant genoemd) geschikt voor buiten, daarnaast kan de Kokerbromelia (met de grote lichtroze bloem) ook gewoon in je tuin of op het balkon vertoeven. Voor de Bromelia Aechmea Blue Rain, hier zie je hem met een knalpaarse bloem, en de Vriesea (met rode sprietjes) geldt hetzelfde. Qua verzorging geldt hetzelfde al binnen, zet de Bromelia’s niet in de volle zon maar kies voor een plekje half zon/half schaduw. Wekelijks wat water in de koker van de plant en you’re good to go!

kleur in de tuin door kusens

achmea blue rain bromelia

kleur in de tuin zithoek

KLEURRIJKE ZITHOEK

Ik liet mij door het kleurenpalet van de Bromelia’s inspireren voor de styling van de zithoek. Ik kreeg namelijk een aantal Bromelia’s thuis geleverd in mooie roze-, rood- en paarstinten. Mijn vloerkleed dat ik ooit kocht op Pinkpop bij een kraam van Kiboots, paste perfect bij dit palet en fleurde direct de tuin helemaal op… Ik verzamelde wat kussens en een poef die ik al had (o.a. uit Marrakech meegenomen) en voegde twee nieuwe kussens toe ik die ik, net als de gele tuinstoel, vond bij Wehkamp. De twee ronde bijzettafeltjes kocht ik bij Kwantum die weer heel goed passen bij de loungebank (ook van Wehkamp). De Bromelia’s kregen een mooi plekje bij de zithoek en het is zo’n fijn plekje geworden! Ik zit op het moment dus liever in deze zithoek buiten dan in de zithoek binnen, mits het zonnetje schijnt natuurlijk…

kleur in de tuin met de bromelia

zithoek met gekleurde kussens

tropische tuinplant  zithoek in de tuin

lichtroze kokerbromelia

EYECATCHER OP TAFEL

Ik bewaarde de meest bijzondere Bromelia die ik kreeg voor op de eettafel. Deze variant heb ik nog nooit gezien, zo mooi! Deze soort, genaamd “Bromelia Neoregelia”, is vrij groot en lekker fel van kleur. Erg geschikt om als centerpiece op de eettafel te gebruiken! Qua styling heb je bij zo’n pronkstuk verder maar weinig nodig eigenlijk. Ik dekte de tafel met rieten placemats, witte borden, gouden bestek en kristallen wijnglazen. Ik decoreerde de borden met takjes Eucalyptus en Rozemarijn uit de tuin en knipte bladeren in paars en roze uit het boek “Bladeren” van Studio Roof. Ik kocht dit boek onlangs tijdens een bezoekje aan Villa Augustus in Dordrecht. Zo’n leuk boek vol kleurrijke bladeren in verschillende vormen die je uit kunt knippen voor allerlei creatieve uitspattingen. Deze kwam nu dus goed van pas!

Zou jij ook wat meer kleur toe willen voegen aan je tuin of balkon? Kies dan eens voor zo’n bijzondere Bromelia, echt even iets anders en je waant je gelijk in tropische sferen met deze plant…

houten tuintafel  kleur in de tuin op de tafel

Deze blogpost is tot stand gekomen in samenwerking met Bromelia.

Fotografie: Marij Hessel

2 replies on “Breng kleur in de tuin met de Bromelia

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.