Een gallery wall vol inspiratie op mijn werkplek

thuis werkplek

THUIS WERKEN

Sinds ik zelfstandig ondernemer ben, werk ik een groot deel van mijn tijd vanuit huis. Ik was er dus al aardig aan gewend voordat dat vervelende virus in ons leven kwam en we massaal thuis aan de slag moesten. Ondanks dat ik gewend ben aan thuis werken en ik een heerlijke werkplek heb, komt het nog te vaak voor dat ik beneden aan de eettafel zit te werken. Toch merk ik dat ik me daar minder goed kan concentreren dus besloot ik mijn kantoortje wat extra aandacht te geven. Vanuit Bosch Home & Garden kreeg ik de vraag of ik de Atino lijnlaser wilde testen en ik besloot om deze te gebruiken voor een inspirerende gallery wall op mijn werkplek! Wanneer ik aan het werk ben word ik namelijk graag omringt door mooie kleuren, vormen, prints en kunst. Zeker als er ook nog een mooi verhaal of een fijne herinnering mee verbonden is. Inmiddels zit ik weer met veel meer plezier te werken op mijn kantoor!

gallery wall
bosch atino lijnlaser

DE ATINO LIJNLASER

Ik kreeg de Atino lijnlaser opgestuurd en was erg benieuwd hoe deze handige tool precies werkte… Aan te raden is om de handleiding altijd eerst rustig te lezen maar daar ben ik nooit zo goed in. Eigenwijs als ik ben wilde ik de lijnlaser gelijk uitproberen. Gelukkig was het allemaal vrij vanzelfsprekend en had ik al snel door hoe de Atino lijnlaser werkt. Met de gelpad plak je de lijnlaser direct op de muur (of op een andere ondergrond) en zet je hem aan. Door aan het “wiel” te draaier kun je de laser horizontaal of verticaal uitlijnen op de muur. Zodra de laser waterpas is veranderd het rode licht in groen licht. Ideaal wanneer je fotolijsten precies op dezelfde hoogte op wilt hangen bijvoorbeeld. Je kunt de Atino ook gebruiken als je haken of knoppen aan de muur wilt hangen of zelfs wanneer je deze op een meubel wilt bevestigen.

LIJSTEN UITLIJNEN

Bij deze gallery wall wilde ik de lijsten zoveel mogelijk met elkaar uitlijnen. Hierbij is de Atino lijnlaser echt ideaal! Daarnaast wilde ik de ruimte tussen de lijsten ook hetzelfde hebben. Met de geïntegreerde rolmaat kun je gemakkelijk de ruimtes tussen de lijsten opmeten en dit weer aftekenen wanneer je een nieuwe lijst op gaat hangen. Waneer de Atino op de muur is bevestigd kun je de rolmaat er zo uittrekken en langs de lijn houden om iets op te meten en af te tekenen. Deze lijnlaser heeft mij in ieder geval een hoop tijd bespaard bij het maken van de gallery wall!

POSTERS EN KUNST MET EEN VERHAAL

Het leuke aan deze gallery wall is dat bijna alle posters en kunstwerken een verhaal of herinnering met zich meedragen. Zo hangt er bijvoorbeeld een kunstwerk van mijn moeder bij (de boom), een foto gemaakt door mijn vader (de blauwzwarte print) maar ook een print die ik meenam vanuit Los Angeles. Verder kon Van Gogh natuurlijk niet ontbreken aan deze inspiratie wand. Voor een samenwerking kreeg ik dit gecertificeerde doek opgestuurd en ik vind hem prachtig staan tegen de blauwe achtergrond! De Matisse poster vond ik tijdens een kringloopbezoek en de print van Picasso haalde ik uit een boek dat ik ook bij de kringloop vond. Met een passe partout en een lijstje is hij toch net echt? Grapje hoor… Maar een tip van mij; kijk bij de kringloop eens bij de boekenafdeling naar mooie kunstboeken. Hier kun je dan een mooie print uitsnijden en inlijsten en heb je een echte klassieker aan de muur voor een klein prijsje!

gallery wall

ZOMAAR GEKREGEN

Daarnaast hangen er een aantal oude posters tussen die ik recent kreeg van een hele vriendelijke man die mij in de krant had zien staan. Eerder nam ik al wat bijzondere meubels van hem over voor mijn shop. Later belde hij me nog of ik ook interesse had in oude prints die hij door de jaren heen had verzameld of had gebruikt voor zijn werk. Dingeman, zo heet de vriendelijke man, verkocht in het verleden zelf ook design, meubels en kunst en heeft ook altijd een liefde voor vintage design gehad. Naast de posters van o.a. Iittala, Kosta Boda, Karel Appel, Miro, Vitra en meer, gaf hij me ook verschillende catalogi van merken als Thonet, Artifort, Vitra en Pastoe. Geweldige boeken om doorheen te bladeren en een hoop van te leren. Zo ontzettend aardig! Ik word dus erg blij van deze mooie beelden aan de muur, niet alleen omdat ik ze zo mooi vind…

Deze blogpost is tot stand gekomen in samenwerking met Bosch Home & Garden.

Styling & fotografie: Marij Hessel

3 replies on “Een gallery wall vol inspiratie op mijn werkplek

 • Lotte

  Hoi Marij!
  Wat heb je een fijne website, veel inspiratie voor mijn eigen huis! Ik vroeg me af welke kleur blauw je op de muur hebt van je studeerkamer, ik zou graag die soort kleur op de muur achter mijn bank willen.

  Hoor het graag!
  Groetjes, Lotte

  Beantwoorden
 • J.C.

  Geweldig Marij. Ik wist het niet. Alice heeft me erop gewezen. Ze wil graag iets aanschaffen. Je zult nog wel horen. Een feilloos verzorgen site in mooie creatieve taal. Prachtig!!!. Je ome Han. Uit Zwollywood.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.