Eindelijk af! Een heerlijke relax plek op zolder

zolder

VAN ROMMELZOLDER NAAR RELAX PLEK

Het was een projectje waar we onze tijd voor namen… Omdat ik in Februari 2020 de sleutel kreeg van mijn studio bij De Werf kon ik al mijn vintage schatten die ik op zolder verzamelde worden verhuisd. Hiermee kwam er natuurlijk een hoop ruimte vrij op de zolder en zagen we nieuwe mogelijkheden! Aangezien ik de zolder een paar jaar in beslag heb genomen als opslag, was het deze keer aan Evert om zijn ding te doen met deze plek. Wel zo eerlijk! Natuurlijk kon ik het niet laten om me te bemoeien met zijn plannen maar gelukkig kwamen we uit op een heel leuk gezamenlijk plan; een extra relax plek in huis! We begonnen in de zomer met dit plan en zijn er zo’n 5 maanden mee bezig geweest. Niet omdat het zo’n enorm ingewikkelde klus was maar gewoon omdat we onze tijd namen! We zijn nog elke dag blij met deze fijne plek! In een tijd waarin je niet zoveel kunt, is dit echt een soort “toevluchtsoort” waar we films en series kunnen kijken, waar ik kan mediteren of heerlijk kan hangen op het bankje met een boek of tijdschrift…

KAST OP MAAT

Samen maakten we een ontwerp voor een kast op maat die precies zou passen in de punt. In deze vakkenkast wilden we een tv scherm in het midden verwerken en andere apparatuur achter deurtjes. De overige vakken kon ik gebruiken om af te stylen met mooie accessoires en persoonlijke spullen. Evert maakte eerst een brede koof aan de twee zijkanten en daarna maakte een raster van vakken. Na bevestiging werden alle kieren zoveel mogelijk opgevuld en werd het MDF glad geschuurd. We kozen ervoor om zowel de muur als de vakkenkast in de kleur “Royal Blue” van Flexa te schilderen zodat het zwarte tv scherm hier mooi in weg zou vallen.

EEN ROZE DAK

Het puntdak werd ontdaan van behang en schilderden we in de kleur “Mild Berry” van Pure by Flexa ColorLab. Voor de kast gebruikte ik Flexa Mooi Makkelijk Meubels. Dit scheelde erg veel tijd omdat ik de kast dus niet eerst in de grondverf hoefde te zetten! Zoals je ziet heb ik ervoor gekozen om het dak ook niet eerst te gronden, dat zag ik gewoonweg niet zitten aangezien het al een beste klus was. Ook de schuifdeurtjes die we later aan beide zijden hebben toegevoegd kregen de kleur Mild Berry zodat alles mooi in elkaar overloopt. Ik vond het nog best lastig en spannend om kleuren te kiezen voor de zolder, een puntdak met balken schilder je namelijk niet “eventjes” opnieuw… Gelukkig heeft deze combi goed uitgepakt en ben ik helemaal weg van het resultaat!

zolder inrichting

VINTAGE VERLICHTING

Waar ik ook erg blij mee ben is de verlichting op onze nieuwe zolder! Je zult vast begrijpen dat de hanglamp echt het pronkstuk is in deze ruimte… Ik had het geluk dat ik deze bijzondere jaren 70 lamp van “Rausch” over mocht nemen van Art (“Stockoud”) die hem op zijn beurt weer overnam van Jimmy (“White Rabbit Interior”). Beide collega’s op De Werf en ervaren verzamelaars die ik zeker in de gaten zou houden! De lamp is (hand)gemaakt van parelmoer en messing en geeft een prachtig warm licht. De retro wandlamp vond ik bij een kringloopwinkel in Rotterdam (ik weet oprecht niet meer welke) en is ideaal als ik een boek aan het lezen ben op het bankje. De vloerlamp is een combinatie van oud en nieuw. De keramieken voet kreeg ik jaren geleden van de lieve Marlous (Oh Marie!) en combineerde ik met een nieuwe grote lamp met fitting (hier lees je er meer over). Stuk voor stuk unieke lampen die sfeer geven aan de ruimte!

vakkenkast styling

NOG MEER VINTAGE PARELS

Het opvallende knalblauwe vloerkleed zag ik voorbij komen op Instagram bij “Atelier Turquoise”. Zij verkocht een heleboel mooie spullen vanwege haar verhuizing naar Brussel en ik was op slag verliefd op het kleed. Het formaat, de kleur, precies wat ik zocht! Samen met Malous reed ik (in de pre Corona tijd) naar Gent om het kleed op te halen waarna we nog een hele fijne kringloop route reden op zoek naar tweedehands parels. Het was de rit zeker waard, het kleed is zo’n mooie aanvulling en versterkt het knusse gevoel van de zolder. Daarnaast had ik een hele gezellige dag met Marlous, wat wil een mens nog meer?! Het vintage Artifort bankje spotte Evert bij “Pistache Design” in Enschede. Het is het model “C610” in zijn originele bekleding, een crèmekleurige ribfluweel. Het bankje zit echt heerlijk en is nota bene makkelijk te verplaatsen door de wieltjes aan de onderkant. Perfect wanneer we de bank voor het scherm willen zetten voor een movie night!

zolder vakkenkast

DIERBARE SPULLEN EN FIJNE HEBBEDINGEN

De vakken in de kast vulde ik langzaam aan met mooie accessoires. De prachtige vlinder onder de stolp genaamd “Morpho Didius” kreeg ik cadeau van Evert. Zoiets moois en bijzonders om van dichtbij te kunnen bekijken! De kleur veranderd met het licht en de achterkant van de vleugels hebben een ontzettend mooi patroon in bruintinten. Evert kocht deze vlinder bij De Museumwinkel waar wordt gewerkt aan het behoud van vlinders en de jungle in verschillende landen en waarbij de lokale bevolking wordt gesteund door werk te creëren. Ook staan er twee houten beelden in de kast die we als souvenir meenamen uit Zuid Afrika. Het mintgroene bijzettafeltje is van Fest Amsterdam, het behang van “Sandberg Wallpapers”, het houten bijzettafeltje vond ik op Marktplaats, de grote gestreepte bloempot kreeg ik van een buurman en de fauteuil is van Made.com. Hieronder heb ik nog wat extra info op een rijtje gezet van de spullen die je op de foto’s ziet.

Sculptuur & wit rond bloempotje: Bloomingville / witte geschulpte vaas: H&M Home / limekleurige vaasjes & boekenhouder: Loods5 / plaid: Ferm Living / roze kussen: Van Buren / olijfgroen kussen: Ligh & Living / glazen boekensteun: kringloop / doosjes: Ikea / roze klokje: Karlsson / grote witte bloempot: Karwei / plantenhanger & kleine glazen vaasjes: onbekend

vintage hanglamp
zolder inrichting

Styling & fotografie: Marij Hessel

2 replies on “Eindelijk af! Een heerlijke relax plek op zolder

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.