Mix & Match; combineer oud met nieuw!

kringloop vondsten

Kringloop vondsten opknappen en een tweede leven geven, ik kan wel zeggen dat ik daar heel blij van word! Om in plaats van iets nieuws te kopen, oude spullen her te gebruiken, geeft mij persoonlijk ook meer plezier. Al ben ik ook echt niet vies van mooie nieuwe spullen… Juist de combinatie van oude en nieuwe spullen is zo leuk! Voor Karwei ging ik aan de slag met de Mix & Match campagne, dit was de perfecte gelegenheid om mijn uit de hand gelopen hobby hiervoor toe te passen! Op zolder heb ik nog genoeg spullen staan die wachten op een nieuw onderkomen of een tweede leven maar voor nu koos ik voor een oud kistje en een retro lampenvoet. Tijd om hier iets leuks mee te doen!

kringloop vondsten kist

kringloop vondsten  oude kist hergebruiken

KISTJE WORDT KASTJE

Van het oude kistje wilde ik een wandkastje maken. Eerst moest de deksel worden losgehaald want een dicht kistje aan de muur vond ik net wat minder leuk (al is het opengeklapt eigenlijk ook wel weer heel leuk)! Ik wilde nog wel een extra plankje in het kastje zodat ik wat meer ruimte zou hebben voor mooie accessoires. Met de Multitool van Bosch zaagde ik een plankje van een stuk resthout. Erg handig zo’n tool, vooral voor kleinere klusjes! Om ervoor te zorgen dat er aan de buitenkant geen schroeven zichtbaar zouden zijn, boorde ik blinde schroefgaten voor. Dit kun je doen met een “schroefverbinder boorhulp“. Deze klem je vast aan de plank met een lijmklem en zo boor je de gaten voor waar de schroeven in gaan. Zo kun je het plankje als het ware “blind” vanaf de onderkant vastschroeven.

op maat zagen  diy kastje

DOE MIJ MAAR BLAUW

Het wandkastje kreeg ook een nieuwe kleur, donkerblauw! Eerst maakte ik het kastje goed schoon en stofvrij en zette ik hem in de grondverf. Na het drogen van de grondverf bracht ik twee laklagen aan in de kleur Geldersblauw van Flexa. Een mooie rijke kleur die lekker afsteekt tegen de fris blauwe muur in mijn werkkamer. De kleur op de muur heet Summer Splash en is ook van Flexa. Zoals je misschien wel ziet is ook mijn werkplek veranderd. Hier deel ik binnenkort zeker meer over op mijn blog! Ik hing mijn nieuwe pronkkastje aan de muur rechts van mijn bureau. Een mooie plekje om wat favoriete accessoires tentoon te stellen en af en toe om te wisselen… Dit is toch wel 1 van mijn favoriete kringloop vondsten die ik een nieuw leven gaf! Meer info over de accessoires die in het kastje staan vind je in mijn blog voor Karwei!

oud kistje  kringloop vondsten opknappen

wandkastje

diy wandkastje

werkplek bureau

RETRO LAMPENVOET

Van die kringloop vondsten die maar op zolder blijven staan, daar was dit er eentje van… Nu moet ik eerlijk bekennen, ik kreeg deze prachtige retro lampenvoet van de lieve Marlous! Je kent haar vast wel van OhMarie! en haar legendarische blogs voor o.a. vtwonen. Als er iemand goed is in kringloop vondsten nieuwe leven inblazen, dan is het Marlous! Ik vond de lampenvoet veel te mooi om weg te doen of te verkopen dus ik wachtte geduldig tot ik er een idee voor kreeg. Toen ik de XXL lampen bij Karwei zag werd de link gelijk gelegd met de lampenvoet. Over mixen & matchen gesproken, zo kreeg de retro voet gelijk een moderne twist!

oude lamp  retro lamp

FF DIMMEN

Als fitting gebruikte ik de Calex Retro Pendel en als lamp koos ik voor de Calex led filament Big Globe. Ik koos ervoor om een snoerdimmer toe te voegen zodat ik zelf de felheid van het licht kan controleren. Aangezien het een flinke lamp is en er geen kap omheen zit, is het wel zo fijn als je het licht kunt aanpassen naar wens! Hoe je zo’n snoerdimmer bevestigd kan ik je helaas niet vertellen… Als ik echt m’n best zou doen, zou ik het denk ik best kunnen. Toch kijk ik voor dit soort klusjes mijn vriend vaak lief aan, hij is er bovendien veel sneller mee klaar! Ook een stekker werd door hem bevestigd (dit kan ik dan weer wel zelf maar ook hiermee is hij gewoon sneller). Heb je nou geen handige man in de buurt en wil je het zelf proberen? Op Youtube vind je verschillende filmpjes over hoe je dit zelf kunt doen! (Klik hier en hier).

EYECATCHERS VAN KRINGLOOP VONDSTEN

Een echte eyecatcher is het geworden deze lamp! De combinatie van de retro voet en de nieuwe grote lamp werkt verrassend goed… Ik ben blij dat ik deze kringloop vondsten een nieuw leven heb kunnen geven, ik ga er in ieder geval weer een tijd van genieten!

Op de deze pagina vind je trouwens al mijn blogs in samenwerking met Karwei, als je wilt kun je dus nog even lekker doorlezen…

diy lamp

retro lamp

Styling & fotografie: Marij Hessel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.