Slaapkamer met etnische invloeden & Heart Wood

Flexa slaapkamer met Heart Wood

Zo leuk om dit eindelijk hier met jullie te delen; mijn etnische slaapkamer met de kleur Heart Wood die ik mocht inrichten voor Flexa op de vtwonen & designbeurs! Net als vorig jaar, mochten ik, Theobert, Wimke & Souraya een eigen stijlkamer inrichten, natuurlijk met de Kleur Van Het Jaar 2018 “Heart Wood“. Dit was vorig jaar al een geweldig project om aan te mogen werken en dit jaar was het wederom fantastisch! Wat is er nou leuker dan een blanco ruimte in te mogen richten, volledig naar jouw eigen ideeën en stijl?! De enige echte voorwaarde was dat we allemaal de kleur Heart Wood toe zouden passen, juist zo is goed te zien welke kanten je op kunt met deze kleur en hoe je deze op verschillende manieren en bij verschillende stijlen toe kunt passen.

Het was heel erg leuk om alle leuke reacties te zien op de beurs maar ook online. Bedankt daarvoor! Naast het maken van deze stijlkamer, mocht ik daarnaast ook nog de “demokamer” inrichten en ging ik hier de hele week live aan de slag met het kleurenpalet van Flexa. Daarover later meer! Nu laat ik jullie graag mijn etnische slaapkamer zien…

-English summary below-

KLEURENPALET

Voor deze slaapkamer gebruikte in de kleur “River Bed” als basis, een lichte zand-achtige kleur. Daarnaast hadden twee muren in de kamer de kleur “Heart Wood” gekregen en maakte ik ook een grote halve cirkel op de muur achter het bed in deze kleur. Als tegenhanger koos ik voor de kleur “Oldtimer Rally” een diepe blauwgroene kleur die heel mooi combineerde met de andere kleuren maar ook met het warme hout en het groen van de planten. In deze kleur verfde ik een omgekeerde halve cirkel op de muur, een rechthoekig vlak als kader om het raam met daarbij een plankje & het hoofdbord achter het bed werd ook in deze kleur geverfd. Als laatst een klein accent in de kleur “Olive Tree” in de bol op de muur achter het bed. In de accessoires was de warme kleur van het hout en terracotta erg belangrijk om de ruimte warme te geven!

Flexa slaapkamer met Heart Wood

INSPIRATIE UIT ZUID AFRIKA

Toen ik deze opdracht had ontvangen van Flexa, begon het als snel te borrelen en kwamen er allerlei ideeën voorbij. Ik maakte een bord aan op Pinterest en er ontstond meer en meer een sfeer waar ik geïnspireerd door raakte. Op een gegeven moment viel bij mij het kwartje en dacht ik aan de reis die Evert en ik afgelopen Januari maakte door Zuid Afrika. Naast een hoofd vol met inspiratie kwam ik ook thuis met een aantal bijzondere souvenirs. Deze souvenirs werden het uitgangspunt voor mijn ontwerp. Ik kocht bijvoorbeeld een houten beeld en een Afrikaans kam op de rommelmarkt bij Kaapstad, deze gebruikte ik onder andere voor het afstylen van de slaapkamer. Eenmaal met dit thema in mijn hoofd vond ik verschillende maskers, houten beelden, keramiek en andere accessoires bij de kringloop.

Van thuis nam ik mijn spiegel, rotan kruk, magneetbord, nachtkastje en sprei (uit Marrakech) mee en ik leende een mooi boek over Afrika van mijn vriendin die hier lange tijd woonde. Het heerlijke vloerkleed vond ik bij KARWEI en de metalen plantenhanger (Draadzaken) en kussens (HAY & Hkliving) in de shop van vtwonen.

Flexa slaapkamer met Heart Wood

Flexa slaapkamer met Heart Wood

DOSIS GROEN

Een goede dosis groen kon natuurlijk niet ontbreken in deze etnische slaapkamer want wat hebben we ontzettend veel groen en prachtige natuur gezien in Zuid Afrika! Ik ging langs bij Intenz Home en kreeg een rondleiding in de enorme kas gevuld met groen waar ik een prachtige selectie aan planten mee naar huis mocht nemen, wat was ik daar blij mee! Planten zijn voor mij echt onmisbaar bij het stylen van een foto of ruimte en deze bijzondere planten maakten de ruimte helemaal af! Ik gebruikte in mijn slaapkamer de “Alocasia Lauterbachiana”, de “Coffea Arabica”, de “Peperomia Raindrop”, de “Asplenium Crispy wave”, de “Alocasia Stingray” en de “Musa Oriental Dwarf”.

Flexa slaapkamer met Heart Wood

Flexa slaapkamer met Heart Wood

Flexa slaapkamer met Heart Wood

Flexa slaapkamer met Heart Wood

Flexa slaapkamer met Heart Wood

Flexa slaapkamer met Heart Wood

STYLING

De twee grote artworks aan de muur en de twee kleine kaarten op het magneetbord vond ik bij “I Love My Type“, ik vond het handgeschilderde effect, de vormen en de kleuren zo gaaf! En perfect passend bij dit thema! De macramé plantenhanger kreeg ik van Judith van Joelix & van Urban Jungle Bloggers. Zij vond hem in Frankrijk en bewaarde hem voor me, zo lief! Tijdens het inrichten en stylen van de kamer begon het thema en de sfeer steeds meer te leven en zag ik de ideeën die ik in mijn hoofd had tot leven komen. Zo gaaf als het ook echt zo wordt als dat je voor ogen had! Net als vorig jaar wilde ik dit kamertje gewoon zo optillen en mee naar huis nemen…

Wat was het leuk! Bedankt voor de gezelligheid Odet, Souraya, Wimke en Theobert!

Flexa slaapkamer met Heart Wood

Flexa slaapkamer met Heart Wood

Flexa slaapkamer met Heart Wood

Flexa slaapkamer met Heart Wood

I’m so happy to share my ethnic inspired bedroom with you that I decorated for Flexa at the living fair in Amsterdam! Just like last year, this was such a great project to work on! What’s better than starting with a blanco room & make it into something that represents you style & creativity?! For this bedroom I was inspired by our trip through South Afrika and the souvenirs (a wooden statue & African comb) I took home from this trip. Once I had this theme in my mind I started collecting African masks, ethnic ceramics, wicker baskets and other decoration materials at the thrift shop. I also brought a lot of stuff with me from home & borrowed a couple of things. Off course a good dose of greens had to be added to the room…

While painting & decorating the bedroom, it more and more came together. The idea that I had in mind, really started to come alive, so exciting! The reactions and comments at the fair and online were heartwarming and I had a great time together with Odet, Souraya, Wimke & Theobert!

Photography: Marij Hessel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.