Eventstyling voor Brabantia in Amsterdam

brabantia

Misschien hebben jullie het op mijn Instagram account wel voorbij zien komen, het event van Brabantia in Amsterdam! Om het 100 jarige jubileum van dit Nederlandse merk te vieren, organiseerde Brabantia een feestelijke dag voor een groep van ongeveer 50 influencers. Ik kreeg een paar weken daarvoor de vraag of ik de styling van het event wilde verzorgen. Maar natuurlijk!! Na het event van Flexa (lees hier mijn blog) alweer zo’n leuke eventstyling opdracht, wat een eer! Het event vond plaats op twee hele mooie locaties in Amsterdam; SPOT en de ADAM Toren. Vooraf bezocht ik de locaties samen met Jolien van Brabantia en Liselore van Tulipamedia. Daarna ging ik aan de slag met een plan voor de aankleding van deze twee hele verschillende locaties.

brabantia

BRABANTIA ICONEN

Tijdens het event werden een aantal iconische designs van Brabantia in de spotlights gezet. De Bo Touch Bin, het Linn kledingrek en de strijkplank Celebration. Speciaal voor het 100 jarig jubileum is de Patrice lijn (ontstaan in 1969) in een nieuw jasje gestoken en opnieuw opgenomen in de collectie. Het Patrice patroon was voor mij het uitgangspunt voor de styling van dit event. Vrolijk, iconisch, kleurrijk en feestelijk! Ik begon met de aankleding bij SPOT de avond voor het event, een locatie met een fijn huiskamergevoel waar de Linn & de Bo erg goed tot hun recht kwamen! Voor de styling van de kledingrekken mocht ik mooie items lenen bij de duurzame kledingwinkel Geitenwollenwinkel uit Amsterdam. Als je bij duurzame kleding een stoffig beeld hebt, ga dan zeker eens kijken bij deze mooie winkel of webshop! Wat een leuke kleding en accessoires met een hoog hebberigheids gehalte…

GROOT GEBAAR

Op de ochtend voor het event konden we pas met de styling van de Loft in de ADAM Toren starten dus dat was best spannend! Gelukkig hielp iedereen mee en kregen we alles op tijd af, toch had ik het een klein beetje onderschat en had ik dus maar weinig tijd om goede foto’s te maken. Voor deze keer dus foto’s van mijn telefoon maar je krijgt best een goede indruk van hoe het er uitzag toch? De Loft is een grote open ruimte met hele hoge ramen en een geweldig uitzicht over Amsterdam, zo gaaf! Ik moest dus met wat grotere gebaren werken want iets kan als snel wegvallen in zo’n grote ruimte. Het werd een lange tafel in het midden van de ruimte met veel kleurrijke ballonnen, bloemen en confetti. Iedereen kreeg een persoonlijk naamkaartje in Patrice stijl en er werd een heerlijke (en oogstrelende) lunch geserveerd!

brabantia

100 JAAR OUD

Op de betonnen muren kwamen twee collages met oude en nieuwe campagne beelden van Brabantia. Juist die combinatie van oude en nieuwe foto’s vond ik heel leuk bij elkaar. Best heel bijzonder, een merk dat al zo lang bestaat en dan te zien waar het allemaal mee begonnen is (melkbussen en kannen)! Een merk dat dicht bij zichzelf blijft en tegelijkertijd blijft vernieuwen en met de tijd meegaat. Daarnaast is Brabantia ook erg begaan met de wereld waarin we leven en worden de producten zo ontworpen dat ze allemaal recycleerbaar zijn. Wil je hier meer over lezen, klik dan hier!

brabantia event

STYLING VIA fonQ

Via fonQ kon ik gebruik maken van allemaal mooie producten uit de shop voor de styling van de Loft. Wat was ik daar blij mee! Ik maakte een selectie van sierkussens, bijzettafeltjes, vazen, kandelaren en theelichtjes. De kussens in roze- rood- & oranjetinten gebruikten we voor de entree waar de influencers een introductie kregen, genoten van een ontbijtje en het verhaal achter de Patrice lijn te horen kregen. Helaas heb ik geen foto’s kunnen maken van deze ruimte. Wel zie je hieronder een zithoek die ik afmaakte met de knaloranje bijzettafel van Pols Potten, een witte bijzettafel en een mooie glazen vaas van HAY. Daarbij vind je een groot deel van de Brabantia collectie ook in de shop van fonQ!

KLEDING VAN CHARLIEMARY

Ook in de Loft was het kledingrek Linn goed vertegenwoordigd. Zo gaaf om te zien dat dit design zich makkelijk aanpast aan de ruimte. In deze industriĆ«le loft past de Linn zoals je ziet ook ontzettend goed! Ook hierbij wilde ik gebruik maken van duurzame kleding voor de styling van de rekken. Ik kwam hiervoor terecht bij Charlie Mary, een agentschap die verschillende mooie duurzame merken uit Europa vertegenwoordigd. Ik zocht items uit van de merken Signe, Hoodlamb, Nulla Nomen, Karigar & People Tree. Het zal je garderobe maar zijn…

adam toren
brabantia

MOOIE DAG

Naast het aankleden en stylen van de locaties kon ik gelukkig zelf ook nog meegenieten van het event! De influencers begonnen met een boottocht door Amsterdam en bezochten onderweg de eerste locatie SPOT. De boottocht heb ik helaas moeten missen maar het was heel leuk om al die blije gezichten binnen te zien komen bij de Loft! Het was heerlijk zonnig weer deze dag dus het was echt genieten hoorde ik! Daarbij kwam die lekkere lunch, veel inspiratie en informatie, gezellig bijkletsen, een duurzame workshop & goodiebag. Dit alles maakte het tot een hele mooie en gezellige dag en ging ik (na afbouwen en inpakken) met en voldaan gevoel naar huis! Die avond reed ik alweer terug naar Amsterdam omdat ik mijn camera was vergeten. Tsja, dat soort dingen gebeuren mij wel vaker šŸ˜‰

Bedankt Brabantia, Tulipa Media en fonQ voor deze fijne samenwerking!

brabantia

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.