Mijn zoektocht naar de perfecte boxspring

boxspring

Dit jaar ben ik een samenwerking aangegaan met Swiss Sense! Ik bezocht de stand van Swiss Sense vorig jaar al op de vtwonen & Designbeurs en maakt kennis met het enthousiaste team. Ik wist toen nog niet dat de prachtige collectie in samenwerking met vtwonen eraan zat te komen. Toen de Lifestyle by vtwonen collectie begin dit jaar uitkwam werd ik benaderd om (wat een straf) op beddenjacht te gaan bij Swiss Sense & mijn zoektocht met jullie te delen. Ik ging dus op zoek (samen met mijn lief uiteraard) naar de perfecte boxspring binnen deze nieuwe collectie bij Swiss Sense.

THE LOOKS

Ik vond boxsprings vaak niet heel erg mooi of stylish, eerder wat lomp en grof. Daarom kozen mijn vriend en ik tot voor kort toch altijd voor een alternatief. Bij de keuze van een bed stonden de looks in de eerste instantie altijd voorop. Hoe heerlijk een bed ook zou liggen, als hij niet fijn zou zijn om naar te kijken kwam ‘ie de slaapkamer niet in! Een goed voorbeeld hiervan was ons gouden bed, prachtig dat ie was! Maar hij kraakte als een malle… Ons eerste bed kreeg ik van Evert voor mijn verjaardag. Hij was van hout en de (showroom) matrassen kregen we er gratis bij, kun je het je voorstellen? Maar zo begin je natuurlijk als je jong bent, en wat een lief cadeau waar we aardig wat jaartjes prima op hebben geslapen…

boxspring

MODEL, HOOFDBORD & STOF KIEZEN

Nu mochten we een boxspring uitzoeken uit de Lifestyle by vtwonen collectie, wat een feest! Evert en ik bezochten de showroom in Villa Arena om de collectie in het echt te bekijken, uit te proberen en te voelen. Het was tijd om keuzes te gaan maken… Feel the pressure!

De Lifestyle by vtwonen collectie is gebaseerd op vijf verschillende slaapstijlen: Pure Basic, Lazy Loft, Soft Modern, Eclectic Retro en Chic Classics. Bij deze vijf verschillende stijlen passen de volgende boxsprings: Thyme, Pepper, Cinnamon, Sage en Ginger. Alles binnen deze collectie is naar eigen smaak te mixen en matchen. We bekeken de verschillende modellen in de showroom, de stofstalen en de kleuren voor het frame. Als eerst maakte we een keuze uit de verschillende hoofdborden. Al snel ging mijn voorkeur naar het hoofdbord van Sage, een strak hoofdbord met afgeronde hoeken en drie knopen. De subtiele retro look waar ik van houd maar wel in een modern jasje, leuk! Evert was gelukkig snel overtuigd.

Vervolgens kozen we de stof waar de boxspring mee zou worden gestoffeerd. In de showroom hangen alle stofstalen aan ringen die je gemakkelijk even over een hoofdbord kunt leggen of bijvoorbeeld bij een moodboard kunt houden. Als kleur liefhebber spraken de kleurrijke stoffen mij natuurlijk ontzettend aan! Toch besloot ik, met oog op de lange termijn, voor een neutrale kleur te kiezen. Mezelf kennende kunnen de kleuren en aankleding van de slaapkamer nog weleens veranderen. Wel zo fijn als ik in de toekomst nog alle kanten op kan en lekker kan blijven veranderen! Ik koos dus voor de stof “Cube 804” in de kleur “Light Grey”. Deze stof heeft een velvet look en een subtiel patroon die denk ik ontzettend mooi staat op het hoofdbord en makkelijk is te combineren!

boxspring vtwonen swiss sense

FRAME KLEUR & POOTJES KIEZEN

Na het kiezen van de stof, kozen we de kleur voor het frame en de type pootjes. Je kunt binnen deze collectie kiezen voor vier kleuren staal met poedercoating; zwart, antraciet, champagne en zachtgroen. Daarnaast kun je kiezen uit drie type pootjes; de Track, de Angle en de Edge. Wij kozen voor het type pootje Edge in de kleur antraciet. De Edge pootjes zijn schuin en geven de boxspring een speelse touch. Nu was het tijd voor serieuzere zaken…

MATRAS EN TOPPER

Hoe kies je nou het perfecte matras en de perfecte topper? Wij hadden eigenlijk geen idee! Daarom was het zo fijn om eens echt de aandacht en tijd te krijgen bij het maken van deze keuzes. We begonnen met de matrassen en hadden de keuze uit medium of firm. Evert en ik probeerden beide matrassen uit en hadden al snel een voorkeur. Verkoper Serdar zag al gauw welk matras voor ons geschikt was. Hij keek naar de stand van onze heupen, schouders en nek en of deze in balans waren. Belangrijk is dat de wervelkolom een zo recht mogelijke lijn vormt wanneer je op een matras ligt. Ik koos voor medium en Evert koos voor firm. Nu de topper nog. 

Bij de keuze van een topper kun je het zo gek maken als je wilt. Kies je voor een stevige topper of juist een zachte en veerkrachtige? Vind je het fijn wanneer de topper koel aan blijft voelen, zelfs in de zomer? Hebben natuurlijke materialen jouw voorkeur vanwege allergieën en hoe is de ventilatie en vochtregulatie? Wij kozen na veel uitproberen voor de Aeromax Nature topper. Een topper met goede ondersteuning, goede ventilatie, anti-allergisch en perfecte warmteregulatie. Maar bovenal lag hij ook gewoon heerlijk!

AND THEN WE WAIT…

Als laatste was er nog de optie om te kiezen voor elektrisch verstelbare bedbodem. Heel eerlijk is dit in ons geval echt een overbodige luxe maar bij de gedachte kregen wel al een glimlach op ons gezicht. Toen we de afstandsbediening in onze handen hadden en het matras omhoog kwam bij de rug en voeten, was deze bescheiden glimlach inmiddels veranderd in een grote grijns… Het was wel duidelijk, hier werden we allebei gewoon hartstikke blij van! We kunnen eigenlijk niet wachten tot ons nieuwe bed in de slaapkamer staat maar we zullen nog even geduld moeten hebben. Des te groter is de pret als de boxspring eenmaal geleverd wordt!

matras topper

Deze blogpost is tot stand gekomen in samenwerking met Swiss Sense en vtwonen

Fotografie: Marij Hessel

2 replies on “Mijn zoektocht naar de perfecte boxspring

  • Karin

    Hoewel een Swiss Sense me heerlijk lijkt slapen, wil ik juist graag een nieuw bed omdat een boxspring mij niet langer bevalt! Ik hoop jullie wel. De stof trekt stof aan, lastig goed schoon te houden. En de matrassen verschuiven als je wat wilder bent in bed 😉 lig je op je topper alsnog in een kuiltje.

    Beantwoorden
  • Isabel

    Een erg inspirerende woonblog! Toen ik in Ierland woonde, ben ik boxspring-fan geworden. Nu zie ik hier een boxspring met pootjes, die kende ik nog niet. Voor mij was een boxspring altijd een bed waar niks onder kon. Deze combinatie vind ik echt het beste van twee werelden.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.