Op bezoek bij FAM Flower Farm

TULPEN-VELDEN-FAM-FLOWER-FARM-03

Vorige week Donderdag ging ik in de avond op bezoek voor een instameet bij FAM Flower Farm, een kwekerij gelegen in de bollenstreek in Lisse, voor mij dus bijna om de hoek! Waarom was ik hier nog niet eerder geweest vroeg ik me direct af toe ik aankwam bij het prachtige tulpenveld… FAM Flower Farm is een echt familiebedrijf, bestaande uit twee families (familie Van der Slot & familie Weijers) waarbij het vak en de liefde voor bloemen hen van jongs af aan met de paplepel is ingegoten.

LIEFDE VOOR BLOEMEN

De twee vriendinnen Linda & Marlies zijn al van jongs af aan vriendinnen en trouwden beide ook nog eens met een bloemkweker. De ene familie kweekt Tulpen, de andere familie Dahlia’s. Samen besloten ze om hun passie & krachten te bundelen en FAM Flower Farm was geboren! Naast deze samengevoegde kwekerij zagen de vriendinnen nog veel meer leuke mogelijkheden. Naast het traditionele beeld dat er van de bollenvelden en kwekers bestond, wilden zij de vrouwelijke kant van dit verhaal en hun liefde voor bloemen delen met de wereld. En dat is gelukt! Vanuit de hele wereld krijgen Linda & Marlies aanvragen om FAM Flower Farm te bezoeken en natuurlijk foto’s te mogen maken tussen de prachtige bloemenvelden… Om te voorkomen dat de velden niet continu vol staan met toeristen en fotograferende influencers, moeten ze soms wel een beetje selectief zijn. Anders is de romantiek al snel verdwenen natuurlijk!

TULPEN-VELDEN-FAM-FLOWER-FARM-09

TULPEN-VELDEN-FAM-FLOWER-FARM-12

PRIVATE TOUR

Daarom helemaal bijzonder dat wij werden uitgenodigd voor deze bijzondere avond! Samen met mijn vriendin Ineke van Wij Zijn Bep liep ik dus zomaar door het tulpenveld op een doorsnee donderdagavond… Door wat afzeggingen waren we met een klein groepje. Dit was eigenlijk ook best lekker om in alle rust te genieten van het prachtige uitzicht, de kleuren, thee, koffie, zoetigheid en de lekkerste macarons ooit! We hadden ook nog eens heel veel geluk met het mooie weer en konden volop genieten van de ondergaande zon… Wat een mazzel!

TULPEN-VELDEN-FAM-FLOWER-FARM-01

TULPEN-VELDEN-FAM-FLOWER-FARM-07

TULPEN-VELDEN-FAM-FLOWER-FARM-10

TULPEN-VELDEN-FAM-FLOWER-FARM-03

TULPEN-VELDEN-FAM-FLOWER-FARM-02

DE VELDEN IN

We gingen uiteraard de velden in met onze camera’s en konden helemaal los! Door het veranderende licht en de ondergaande zon ontstond er toch elke keer weer een andere sfeer, ik kon wel plaatjes blijven schieten… Heerlijk om tussen de ontelbare hoeveelheid tulpen te lopen met niets dan wat fluitende vogeltjes en af en toe wat gebabbel van dit kleine groepje vrouwen te horen. Zelfs toen de zon onder was, was het tulpenveld nog prachtig! Echt een leuke ervaring!

TULPEN EN DAHLIA’S IN DE TUIN

Dat het helemaal niet ingewikkeld hoeft te zijn om deze prachtige bloemen ook in jouw eigen tuin te laten groeien is ook iets dat Linda & Marlies graag onder de aandacht brengen. In hun webshop kun je verschillende bollen bestellen van Tulpen, Narcissen en Dahlia’s en op hun blog kun je genoeg tips en informatie vinden over het planten van deze bollen en de verzorging van de bloemen. Bij vertrek kregen we allemaal een mooie bos tulpen mee naar huis en mochten we een aantal bollen van Dahlia’s uitzoeken. Deze bollen zijn inmiddels geplant dus nu is het afwachten, ik ben benieuwd!

TULPEN-VELDEN-FAM-FLOWER-FARM-04

TULPEN-VELDEN-FAM-FLOWER-FARM-05

TULPEN-VELDEN-FAM-FLOWER-FARM-11

TULPEN-VELDEN-FAM-FLOWER-FARM-08

Fotografie: Marij Hessel

2 replies on “Op bezoek bij FAM Flower Farm

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.