Nieuw pronkstuk op mijn werkplek: de FENCY

wandrek-fency-tolhuijs

Ken je dat? zo’n werkplek waar het toch elke keer weer een rommeltje wordt? Ik heb er ook zo een… Dat ligt natuurlijk gewoon aan mijzelf, opruimen is niet mijn favoriete bezigheid. Maar als mijn werkplek dan eenmaal weer helemaal “tidy” is, dan zit ik er met alle plezier weer te werken! Zeker omdat dit een vrolijke en kleurrijke ruimte is en kleur werkt voor mij erg inspirerend. Toen ik van Tolhuijs een wel heel gaaf cadeautje kreeg, namelijk het wandrek FENCY in okergeel, wist ik dan ook vrij snel waar dit pronkstuk thuishoorde… Op mijn werkplek natuurlijk! Nog niet zo lang geleden was deze ruimte trouwens nog onze slaapkamer, benieuwd hoe dit eruit zag? In deze binnenkijker bij ons thuis zie je hoe deze ruimte als slaapkamer eruit zag…

DESIGN WANDREK MET EEN VERHAAL

Het FENCY wandrek is gemaakt van 99% afval materiaal. Recycling en upcycling zijn belangrijke uitgangspunten voor eigenaar Bastiaan Tolhuijs. Bij het designproces van Tolhuijs is afval het startpunt. Afvalmateriaal wordt bestudeerd en er wordt vervolgens bedacht hoe dit materiaal weer een waardevol nieuw leven kan krijgen. Ontwerpen in de omgekeerde volgorde dus! De FENCY is dan ook gemaakt van hergebruikte hekwerken. De rekken worden schoongemaakt, vermaakt en gepoedercoat in gevangenissen en sociale werkplaatsen, hoe gaaf is dat?! Ik heb altijd zoveel bewondering voor designers die een product ontwikkelen dat niet alleen mooi is maar ook nog eens iets bijdragen aan deze wereld, er is van begin tot eind goed over nagedacht.

OKERGEEL

Dit toffe wandrek is een multifunctioneel opbergsysteem dat je helemaal naar eigen smaak samen kunt stellen. Hij is er in vijf verschillende formaten en beschikbaar in de kleuren wit, zwart en mintgroen. Tolhuijs breidde deze collectie uit met een okergele variant, yes! Ik koos dus uiteraard ook voor deze okergele FENCY (80 x 80) en kleedde hem aan met verschillende “pressed pallet” plankjes, gemaakt van gerecycled pallet hout. Tolhuijs ontwikkelde ook plankjes gemaakt van 100% papier! Deze plankjes zijn laser gesneden en hebben bijvoorbeeld uitsparingen voor een plantje. Je kunt dus naar hartenlust combineren!

wandrek-fency-tolhuijs

wandrek-fency-tolhuijs

EEN FIJN UITZICHT

Ik hing mijn nieuwe wandrek boven mijn bureau en kleedde hem aan met een aantal plantjes in terracotta potten en een blauw gekringloopt potje. Een stapeltje boeken en notitieboekjes met daar bovenop een lekker kitscherig souvenir uit Parijs.. Mijn muziekboxje kreeg ook een plek op het rek want werken met een muziekje is erg fijn vind ik! Het cheetah beeldje nam ik mee uit Kaapstad en matcht perfect met het wandrek… Het plankje met papieren rol (“shelf laser notes“) is ideaal voor een snelle notitie of motiverende quote. Ik wordt best heel blij van zo’n uitzicht tijdens het werken, kopje thee erbij, muziekje aan & gaan! Bedankt Tolhuijs voor dit mooie pronkstuk op mijn werkplek!

wandrek-fency-tolhuijs

wandrek-fency-tolhuijs

wandrek-fency-tolhuijs

Fotografie: Marij Hessel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.