Mini Makeover van de badkamer met een gekleurd plafond

gekleurd plafond

Onze badkamer is het eerste dat we hebben aangepakt toen we dit huis kochten en was ook gelijk de grootste ingreep. Er werd een muur doorgebroken waardoor er meer ruimte vrijkwam voor een ligbad en een dakraam. We zijn nog altijd blij dat we dit destijds hebben gedaan! Na wat jaartjes was onze badkamer wel weer eens toe aan een opfrisbeurt. Ik gaf de badkamer daarom, in samenwerking met Karwei, een Mini Makeover met een gekleurd plafond! Ik laat je zien hoe ik te werk ging…

KLEUREN KIEZEN EN SHOPPEN

Het eerste waar ik vaak mee begin is het samenstellen van een kleurenpalet. Dit vind ik persoonlijk de meest prettige manier van werken maar misschien begin jij wel met een trend of een materiaal als uitgangspunt! Een paar jaar geleden schilderde ik het plafond al in een mintgroene kleur maar ik had nu behoefte aan iets heel anders! Ik verzamelde inspiratiebeelden en kwam als nel uit op warme oker-achtige kleuren. Bij Karwei shopte ik vast wat accessoires die bij dit palet passen en ik nam een aantal stalen mee naar huis. Thuis had ik nog een kleurstaal van Flexa liggen met Okergoud, een kleur waar ik een beetje een zwak voor heb gekregen… Recent gaf ik onze slaapkamer een makeover en verdween het Okergoud van de muur. Ik blijf dit een mooie kleur vinden dus besloot ik hem terug te laten komen in de badkamer!

gekleurd plafond

FIRST THINGS FIRST

Ik was natuurlijk het liefst direct begonnen met schilderen maar helaas moest ik eerst nog wat voorbereidingen treffen. Zoals je ziet op de before foto hierboven, was er een stukje van het stucwerk afgebrokkeld. Daarnaast waren er nog wat andere oneffenheden die weggewerkt moesten worden. Dit deed ik door het op te vullen met sneldrogende muurvuller. Nadat dit goed was gedroogd schuurde ik het oppervlak weer glad en maakte ik daarna het plafond in zijn geheel goed schoon. Geen leuk werk maar wel belangrijk om met een schone ondergrond te beginnen! Daarna moest alles nog worden afgeplakt en kon ik eindelijk met de nieuwe kleur aan de slag.

badkamer makeover

EEN GEKLEURD PLAFOND, DURF JIJ?

Omdat ik het liefst in elke ruimte van ons huis kleur toevoeg, en de wanden in onze badkamer volledig betegeld zijn, bleef alleen het plafond over om te schilderen! Het plafond in je badkamer schilderen is misschien niet iets waar je in de eerste instantie aan zult denken, zeker in een uitgesproken kleur is dit best spannend. Maar als je net als ik behoefte hebt aan kleur in huis, zou ik het je zeker aanraden! De badkamer is de ruimte waar je eigenlijk best veel tijd doorbrengt en zo’n dosis kleur geeft je aan het begin van de dag net dat beetje extra energie en positiviteit! Deze kleur geeft de badkamer een warm en zonnig gevoel en ‘s avonds met de lichten aan lijkt het wel van goud! Gebruik in je badkamer wel speciale verf die geschikt is voor deze ruimte en vocht doorlatend is.

gekleurd plafond
badkamer makeover

AFSTYLEN MET KLEURACCENTEN

Wanneer je voor een bepaald kleurenpalet kiest, is het altijd goed om dit door te trekken in de hele ruimte of misschien zelfs in je hele interieur. Ik liet het warme palet daarom terugkomen door accessoires te gebruiken in bijpassende kleuren. Het gouden bijzettafeltje is perfect qua kleur en weer eens wat anders om dit in de badkamer te gebruiken! Ook de bordeauxrode fruitschaal van Karwei gaf ik een andere functie door er washandjes en bruisballen in te leggen. Het ziet er leuk uit en ligt lekker voor het grijpen voor een relax momentje in bad. Het kleine vloerkleed gebruik ik als badmat en de mandjes en gouden bloempot zijn perfect als opbergers in de nisjes. Daarnaast gebruik ik graag verschillende manden in de badkamer als wasmand of om schone handdoeken in op te bergen.

ALS EEN WARM BAD

Onze badkamer voelt weer als nieuw aan! Zo bijzonder wat een verschil een gekleurd plafond kan maken… Zeker omdat ik van een koele tint overstapte naar een warme tint. Een plafond schilderen is toch net even anders dan het schilderen van een muur. Toch viel het me enorm mee omdat de speciale badkamer verf prettig was om mee te werken en omdat ik met de ladder overal makkelijk bij kon. Het is toch altijd weer de moeite waard zo’n schilderklus! Het resultaat geeft me ontzettend veel plezier elke dag en de badkamer voelt nu echt als een warm bad!

Wil je mijn andere Mini Makeovers ook bekijken? Klik dan hier!

gekleurd plafond
gekleurd plafond badkamer

Deze blogpost is tot stand gekomen in samenwerking met Karwei.

Styling & fotografie: Marij Hessel

8 replies on “Mini Makeover van de badkamer met een gekleurd plafond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.