Kerstcadeautjes inpakken met Sostrene Grene

kerstcadeautjes

December, een maand vol gezelligheid, lekker eten, versierde huizen, ontelbaren lichtjes en natuurlijk het geven van cadeautjes… Ik hou van deze tijd! Elk jaar geniet ik weer van het versieren van ons huis. Deze samenwerking met het heerlijke merk Sostrene Grene was dan ook meer dan welkom! Ik kreeg van hen een doos vol inpakpapier, linten, kerstkaarten en versieringen toegestuurd. Alleen het uitpakken hiervan was al een feest! Met deze blogpost wil ik je inspireren om de kerstcadeautjes die je geeft, groot of klein, met aandacht en liefde in te pakken. Dat maakt het geven ook echt een stuk leuker…

BIJNA ZONDE OM UIT TE PAKKEN

Ken je dat, dat je een cadeautje krijgt dat bijna zonde is om uit te pakken? Ik vind het altijd ontzettend leuk om kerstcadeautjes met veel aandacht in te pakken. Niet alleen de inhoud doet er toe toch? Zeker in deze tijd is er zoveel moois aan inpak spullen te vinden, het is soms nog best lastig kiezen! Sostrene Grene maakte het je in die zin makkelijk door al voor een thema te hebben gekozen: een nostalgische Kerst. De klassieke kleuren rood, wit en groen voeren de boventoon en combineren erg mooi met het natuurlijke kraftpapier. De ronde cadeaudozen en fluwelen linten zijn favoriet bij mij. Hiermee maak je een cadeautje in een handomdraai extra chique!

COMBINEER OUDE & NIEUWE DECORATIE

Ik combineer eigenlijk altijd oude en nieuwe kerstversiering met elkaar. In de boom of aan een tak is het juist zo leuk om je kringloopvondsten te mixen met nieuwe aanwinsten. Ditzelfde gegeven kun je toepassen bij het inpakken van kerstcadeautjes. Vaak gebruik ik kleine kersthangers om aan een cadeau te hangen. De vilten hangers van Sostrene Grene zijn hier perfect voor omdat ze niet te zwaar zijn maar ook mini kerstballetjes zijn ideaal voor het versieren van cadeautjes. Bij de kringloop vind ik regelmatig kleine hangers of versiersels die leuk zijn om te gebruiken bij het inpakken.

kerstcadeautjes
kerstcadeautjes sostrene grene

CADEAUPAPIER HERGEBRUIKEN

Tijdens het inpakken van kerstcadeautjes is de kans groot dat je restjes papier overhoudt. Of misschien vind je het ook vaak zonde om inpakpapier van gekregen cadeaus weg te gooien? Hergebruik dit papier dan eens voor bijvoorbeeld nieuwe cadeaus of een leuke zelfmaker. Ik gebruikte de restjes die ik overhield in dit geval voor het opleuken van oude kerstballen. Scheur de restjes in kleine stukken en besmeer ze met (behang)lijm. Plak de restjes vervolgens op de ballen tot ze volledig zijn bedekt. Binnen een paar minuten heb je allemaal nieuwe ballen bedekt met mooi papier en verschillende patronen! Ook leuk om die dan weer in te pakken en cadeau te geven…

Ik wens jullie alvast hele fijne feestdagen en veel inpak- (of uitpak) plezier! Neem hier een kijkje voor meer Kerstinspiratie.

kerstcadeautjes inpakken

Deze blogpost is tot standgekomen in samenwerking met Sostrene Grene.

Styling & Fotografie: Marij Hessel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.