Onze nieuwe binnendeur, een upgrade voor de woonkamer!

tussendeur met staal-look

Een nieuwe aanwinst in onze woonkamer, deze zwarte binnendeur met staal-look. Bij Karwei mocht ik een binnendeur uitzoeken van het merk Arne & Bodil. Vooraf had ik niet verwacht dat een nieuwe binnendeur zo’n groot verschil zou maken in de sfeer in onze woonkamer. Hieronder zie je de voor- en nafoto, wat een andere uitstraling gelijk he?

VAN WIT EN LANDELIJK NAAR ZWART EN MODERN

De deur die je op de voor foto ziet zat er al in toen wij dit huis kochten. Een prima deur maar door de jaren heen veranderde onze smaak en deze deur paste hier niet meer zo bij. De deur deed een beetje landelijk aan door de latjes en raampjes. Toen ik van Karwei het aanbod kreeg om een nieuwe binnendeur met staal-look uit te kiezen, kwam dit op het juiste moment. We hadden namelijk zelf ook al zitten denken om hier een stalen deur te (laten) plaatsen. Op de site van Karwei koos ik voor de binnendeur “Nova design black NDB903”. Neem hier een kijkje als je wilt zien uit welke opties en maten je kunt kiezen!

DEURKOZIJN ZWART SCHILDEREN

Om de nieuwe binnendeur mooi te laten aansluiten in het deurkozijn besloot ik om deze zwart te schilderen. Voordat ik het deurkozijn kon schilderen moest ik eerst wat voorbereidingen treffen. Als eerst maakte ik het deurkozijn goed schoon waarna ik het licht opschuurde met een kleine schuurmachine. Daarna maakte ik het deurkozijn stofvrij en plakte ik de muren en de vloer af met schilderstape. Ik schilderde het deurkozijn zwart met metaallak van Hammerite. Dit deed ik twee keer voor een mooi dekkend en egaal resultaat. Gebruik bij het lakken een kwast voor de hoekjes en randen en ga dan met een lakroller over het geheel geen zodat eventuele kwaststreken verdwijnen.

BINNENDEUR MONTEREN

Nadat de lak op het deurkozijn goed was uitgehard kon de deur worden gemonteerd. Ik schakelde hiervoor uiteraard weer de hulp in van mijn handige man, wat zou ik toch zonder hem moeten beginnen šŸ˜‰ Omdat de deur kant-en-klaar wordt geleverd, is dit vrij eenvoudig. Lukt het je nou niet zelf, kijk dan eens bij Karwei Klus&Klaar. Je kunt hier kiezen voor montageservice van ramen en deuren. Jouw deur wordt dan perfect gemonteerd door een vakman wat jou dan weer tijd en misschien wel frustraties scheelt!

IK BEN VERRAST!

Ik ben ontzettend verrast van het verschil dat deze nieuwe binnendeur maakt. Gek genoeg geeft deze binnendeur met staal-look echt een hele andere look aan onze woonkamer. Het is chiquer en moderner, het past zoveel beter bij ons interieur! Door het grote raam kunnen we nu ook meer genieten van onze mooie tegelvloer in de hal. Om het plaatje compleet te maken kreeg de deur van de voorraadkast ook een zwarte deurkruk. Wat vinden jullie van onze nieuwe binnendeur?

nieuwe binnendeur
nieuwe binnendeur

Deze blogpost is tot stand gekomen in samenwerking met Karwei.

Styling & fotografie: Marij Hessel

9 replies on “Onze nieuwe binnendeur, een upgrade voor de woonkamer!

 • Yvonne

  Hoi Marij,

  Ziet er heel goed uit! Nu wil ik dit zelf ook gaan doen in mijn huis, maar heb jij houten kozijnen of aluminium kozijnen? Ik heb zelf namelijk aluminum kozijnen en ik weet dan niet of de verf goed gaat hechten.

  Beantwoorden
  • Marij Hessel

   Hi Yvonne, ik heb ook aluminium kozijnen en heb deze geschilderd met zwarte metaallak van Hammerite. Wel eerst even opschuren en ontvetten!

   Beantwoorden
 • natasja

  hi marije!

  Welke kleur verf van hammerite heb jij gebruikt voor het kozijn; mat of zijdeglans zwart?
  komt de kleur aardig overeen met de deur?

  gr. Natasja

  Beantwoorden
  • Marij Hessel

   Hi Natasja, ik heb zwarte lak in zijdeglans gebruikt. Een matte lak kon ik niet vinden, waarschijnlijk omdat deze te kwetsbaar zijn. Het komt goed overeen met de kleur!

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.