Heart Wood x Philips WarmGlow: wat licht doet met kleur

Heart Wood x Phillips Warm Glow

Nadat ik op de vtwonen & designbeurs aan de slag ging met de Kleur Van Het Jaar 2018 “Heart Wood” in combinatie met nog meer prachtige kleuren van het palet voor 2018, liep ik over van inspiratie! En na een hele week verven, was ik er nog steeds niet klaar mee! Daarom ging ik thuis gewoon lekker door en wilde ik de kleur “Heart Wood” ook ergens toepassen… De vraag was alleen; waar? Er zijn namelijk nog maar weinig muren bij ons te vinden die nog niet van een laagje verf zijn voorzien.

Uiteindelijk koos ik voor een klein tussenmuurtje in onze huiskamer naast de keuken en de hal. Dit muurtje heeft al vrij lang dezelfde lichtgrijze kleur, het was tijd voor iets nieuws!

Heart Wood x Phillips Warm Glow

Heart Wood x Phillips Warm Glow

DE INVLOED VAN LICHT OP KLEUR

Tijdens de beurs viel mij wederom op hoeveel invloed licht op kleur heeft, zeker bij de kleur Heart Wood! Ik schreef hier al over in mijn vorige blog over de demo kamer en over hoeveel reacties we kregen op verschillende kleuren. Wanneer er daglicht op een geverfde muur valt, oogt de kleur totaal anders dan wanneer er bijvoorbeeld minder daglicht aan te pas komt maar bijvoorbeeld wel een lamp. En met het gebruik van lampen is het natuurlijk ook weer van grote invloed, welk soort licht hier vanaf schijnt natuurlijk! Verderop in dit blog zie je bijvoorbeeld de invloed van de Philips WarmGlow lamp die ik gebruikte in dit hoekje.

AAN DE SLAG

De eerste stap was natuurlijk het leeghalen van de muur. Voordat ik echt aan de slag ging, probeerde ik Heart Wood eerst even uit op de muur met de Flexa Kleurtester. Op deze manier kun je de kleur eerst even uitproberen voordat je gelijk je hele muur in een kleur verft. Het is altijd maar afwachten hoe een bepaalde kleur uitkomt op die specifieke muur in jouw huis. Ook hier gold: hoeveel daglicht valt er op deze muur? Staan of hangen er lampen die de kleur kunnen beïnvloeden? De kleur Heart Wood is zeker een kleur die zich laat vormen door welk licht erop valt en met welke kleuren je deze combineert!

Na de kleurtester te hebben gebruikt, durfde ik het aan om de hele muur te schilderen. Dit blijft toch altijd spannend! Aan de andere kant kun je een kleur op de muur gelukkig altijd weer oververven. Ik plakte eerst de vloer, het plafond en de randen af en begon daarna eerst met een kwast de hoeken en randen van de muur te schilderen. Hierna was het een kwestie van invullen met een grote roller om vervolgens, na het drogen, een tweede laag aan te brengen. Al dekt deze kleur erg goed, toch kies ik eigenlijk altijd voor een tweede laag voor een mooi eindresultaat.

Heart Wood x Phillips Warm Glow

Heart Wood x Phillips Warm Glow

STYLING

Na het laten drogen van de muur, kon ik aan de slag met de styling. Het kastje mocht weer terug op zijn plek net als het vintage Tomado wandrekje. Het was even zoeken naar welke items er mooi uitkwamen op deze nieuwe kleur. De kleurrijke verzameling potten kwam een beetje kinderlijk over tegen deze muur. Ik koos dus voor een iets rustiger en subtieler geheel. De kleuren okergeel, donkerblauw, lichtblauw vind ik erg fijn combineren met Heart Wood. Daarbij voegde ik een toefje goud toe en ook het frisse groen van een aantal plantjes deed het erg goed! Het teakhout van het ladekastje is hierbij een mooie warme tegenhanger.

Heart Wood x Phillips Warm Glow

WARM LICHT

Bij KARWEI vond ik de mooie tafellamp van rookglas die qua kleur ook erg goed past bij Heart Wood. Deze kreeg dus een plekje op de ladenkast. Ondanks dat ik de lamp fantastisch vond, had ik wel moeite met het vinden van een passende gloeilamp… In zo’n glazen bol zie je natuurlijk alles en ik wilde graag een mooi zacht licht. Tot nu toe had ik alleen nog gloeilampen gevonden waarbij ik het gevoel kreeg recht in de zon te kijken, niet echt sfeervol dus!

En toen was daar opeens Odet van Flexa die mij de Philips WarmGlow introduceerde, een LED-lamp met dimfunctie waarmee je een mooi zacht & warm licht kunt creëren! De perfecte timing dus om dit zelf uit te testen met deze nieuwe lamp… Mijn lieve man ging op pad voor een dimmer die je zelf kunt toevoegen aan bijvoorbeeld een tafellamp. Deze dient dat eigenlijk al vervanger voor een eventuele schakelaar. Je vindt dit soort dimmers gewoon bij de bouwmarkt!

Het fijne aan zo’n dimfunctie is dat je precies zelf in de hand hebt hoeveel licht je toevoegt aan een ruimte. Prettig licht is zo belangrijk in je interieur, het bepaald natuurlijk voor een groot deel de sfeer! Op de foto hieronder zie je het effect van de lamp wanneer hij voor ongeveer 10% is gedimd. In zo’n glazen bol is dat natuurlijk veel feller dan wanneer je de lamp gebruikt in een lampenkap. Voor mij dus nog niet zacht genoeg…

Heart Wood x Phillips Warm Glow

WARM LICHT

Ik draaide dus nog even door aan de dimmer en vond het perfecte licht wanneer ik de lamp voor 80% had gedimd. Dit licht in combinatie met deze glazen lamp, geeft een warme gloed af op de ruimte. Je kunt het wel een beetje vergelijken met kaarslicht vind ik. En wat is er sfeervoller dan kaarslicht?! Je ziet ook dat dit warme en zachte licht een erg mooi effect heeft op de kleur Heart Wood… Ik word erg blij van dit nieuwe hoekje in huis, helemaal passend bij de tijd van het jaar!

Heart Wood x Phillips Warm Glow

Heart Wood x Phillips Warm Glow

WINNEN – GESLOTEN

Zou jij zelf ook wel aan de slag willen met Heart Wood of ben je ook nieuwsgierig geworden naar de Philips WarmGlow lampen? Of beide kan natuurlijk ook! Laat hieronder dan even een berichtje achter en wie weet krijg jij een Flexa kleurtester in Heart Wood & een dimbare LED-lamp opgestuurd!

 

Photography: Marij Hessel

24 replies on “Heart Wood x Philips WarmGlow: wat licht doet met kleur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.