Kleurinspiratie op de stand van Flexa

Flexa misty morning

Een paar weken geleden (het lijkt alweer veel langer) stond ik een week lang live te verven op de stand van Flexa op de vtwonen & designbeurs! Naast het ontwerpen en realiseren van een slaapkamer (daarover lees je hier meer) op de stand, mocht ik ook aan de slag met de “demo kamer”. Deze kamer was eigenlijk als een wit canvas waar ik de hele week kleuren aan toe mocht voegen, superleuk om te doen! Op de stand van Flexa kan de bezoeker ontzettend veel kleurinspiratie opdoen wat elk jaar weer een groot succes is.

ATELIER SFEER

Het leek me leuk om in deze demo kamer een soort atelier sfeer te creëren vol kleurinspiratie. Dit deed ik door gebruik te maken van lege verfblikken gevuld met roerstokjes en kwasten. Ik leende van mijn moeder (die een eigen atelier heeft op haar zolder) de mooiste oude kwasten en oude tubes verf die nog van mijn opa zijn geweest, zo oud maar daarom juist zo mooi! Voorin de kamer kwam een tafel waar ik op kon werken, gewoon twee schragen en een houten blad. Heel fijn dat dit blad ook lekker vies mocht worden en naarmate het aantal verfspetters op het blad toe namen, hoe mooier hij eigenlijk werd… Ik nam wat meubels en accessoires mee van thuis en natuurlijk konden een aantal planten niet ontbreken. Ook fijn om mee te stylen waren de posters die ik kreeg van Desenio voor dit project. Ik had dus genoeg materiaal om mee aan de slag te gaan!

Flexa demokamer

Flexa demokamer

Flexa demokamer

Flexa demokamer

DAG 1: HEART WOOD

De dag voordat de beurs begon, kon er op de social media kanalen van Flexa gestemd worden op de kleur die  de eerste dag gebruikt zou worden in de demo kamer. Erg leuk dat als eerste de Kleur Van Het Jaar 2018 “Heart Wood” werd gekozen. Dit was natuurlijk het ideale moment om kleurinspiratie te geven aan de bezoekers in combinatie met deze nieuwe kleur. Op dag 1 ging ik dus aan de slag met Heart Wood en besloot ik een lambrisering op de muur te maken in deze kleur. Daarnaast schilderde ik een oude houten lijst in Heart Wood. Ik schilderde alleen het deel van de lijst dat boven de lambrisering uitkwam waardoor er een leuk effect ontstond. Ik hing een mooie oude kwast van paardenhaar in de lijst en gebruikte twee kunstwerken in prachtige blauwtinten (Marjanne Beeuwkes) om het hoekje af te stylen. De grote bloempot was al geschilderd in Heart Wood dus deze blend mooi mee met de achtergrond.

Alle planten die je ziet kreeg ik trouwens van Intenz Home en waren echt een aanwinst voor de styling van deze kamer!

Flexa heartwood

Flexa heartwood

Flexa heartwood

Flexa heartwood

DAG 2: FRESH FOLIAGE

Tijdens de beurs kon er dagelijks gestemd worden voor de kleur die ik de dag daarna zou gaan gebruiken in de demo kamer. Erg leuk om te zien welke kleuren er overduidelijk goed in de smaak vielen. Fresh Foliage was hier zeker 1 van, een mooie en frisse blauwgroene kleur. Hiermee ging ik dus aan de slag op dag 2. Ik schilderde een groot vlak in Fresh Foliage op de rechtermuur en liet dit vlak doorlopen op het vintage kastje dat hiervoor stond. Net als Heart Wood, is dit ook een kleur die erg verschillend over kan komen afhankelijk van het soort licht dat erop valt. Eigenlijk geldt dit voor bijna elke kleur maar deze week op de beurs maakte dat nog eens extra duidelijk (“Is dat de kleur Heart Wood?”, “Wat lijkt die kleur daar anders!”). Wat kregen we veel reacties van bezoekers! Deze kleur was duidelijk erg populair!

Flexa fresh foliage

Flexa fresh foliage

Flexa fresh foliage

DAG 3: FADED INDIGO

Nog zo’n populaire kleur was “Faded Indigo” een mooie en stoere denimblauw. Deze kleur werd op dag 2 gekozen voor de volgende dag dus ik liet me ter plekke inspireren en ging aan de slag met het dressoir. Ik schilderde het dressoir in een zijdeglans lak en liet dezelfde kleur op een subtiele manier terugkomen op de muur. Er kwam een smalle streep in Faded Indigo boven op de lambrisering in Heart Wood. Ook werd er nog een hoge kruk voorzien van de kleur Faded Indigo. Door een kleur op verschillende plekken terug te laten komen in een ruimte zorg je ervoor dat het, ondanks dat je meerdere kleuren gebruikt, een mooi geheel wordt. Met net weer wat andere accessiores kleedde ik deze setting aan. Ik was alweer benieuwd naar de kleur die ik de volgende dag zou gaan gebruiken…

Flexa faded indigo

Flexa faded indigo

Flexa faded indigo

DAG 4&5: RETRO VIBE & OLDTIMMER RALLY

Op dag 4 was het tijd voor Retro Vibe! Een kleur waar ik en Souraya (zij was er ook de hele week om alles vast te leggen op film) al een beetje op hoopten want we zijn beide gek op okergeel! Wel een uitgesproken kleur natuurlijk dus om er een hele wand mee te vullen leek me wat heftig. Maar we waren hier wel om kleurinspiratie te geven en dan mag zo’n uitgesproken kleur zeker niet ontbreken… Ik schilderde een baan van boven naar beneden op de linkermuur en had gelukkig al wat accessoires in okergeel waardoor ik de kleur op een makkelijke en subtiele manier terug kon laten komen in de kamer. De dag daarna was de kleur “Oldtimer Rally” aan de beurt, ook een favoriet van mij. Een diepe donkergroene kleur met een blauwe ondertoon. Hiermee creëerde ik een kader om het doorkijkje dat voor een deel weer over het gele vlak heen viel. Ook schilderde ik wat bloempotjes (gedeeltelijk) in Oldtimer Rally. Hiervoor gebruik ik altijd muurverf, dit blijft vrij goed zitten vind ik zelf! Zoals je ziet werd de demo kamer steeds kleurrijker, ik hou ervan!

Flexa retro vibe

Flexa retro vibe

Flexa retro vibe

DAG 6: MISTY MORNING

Voor de laatste dag was de subtiele en frisse kleur “Misty Morning” gekozen door de bezoekers van de beurs. Toen ik het blik verf openmaakte deed deze kleur mij niet zoveel. Ik houd normaal gesproken van wat meer uitgesproken kleuren! Toen ik eenmaal aan de slag ging met de kleur Misty Morning, begon ik hem meer en meer te waarderen! Met behulp van een hamer, spijker, touw en potlood, tekende ik een halve cirkel boven de lambrisering en vulde deze in met muurverf in Misty Morning. Ook liet ik de kleur terugkomen in een matte lak op een stoeltje. Wat combineerde deze kleur fijn met de andere kleuren! Om de week goed af te sluiten wilde ik de indeling van de kamer een andere look geven. Ik verplaatste het werkblad naar de andere kant van de kamer en creëerde hiermee een kleurrijke werkplek. Op het prikbord liet ik alle kleuren terugkomer die in de demo kamer zijn gebruikt.

Ik vond het zelf nog best spannend, het is nog maar afwachten of al die kleuren goed samengaan in 1 ruimte… Toch was het elke dag weer een feest om te doen en om alle leuke reacties van bezoekers te zien en te horen! Dit project was wel weer een bevestiging hoeveel ik van kleur houd en hoe leuk het is om kleurinspiratie live te kunnen delen! Wat was het een inspirerende en gezellige week samen met Souraya (Bintihome), Odet (Flexa), Theo-Bert (The Nice Stuff Collector), Wimke (Wimke.nl) en het team van Akzonobel!

Zin in nog meer kleurinspiratie? Neem dan hier een kijkje!

Flexa misty morning

Flexa misty morning

Flexa misty morning

Flexa misty morning

Fotografie: Marij Hessel

2 replies on “Kleurinspiratie op de stand van Flexa

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.