Kantoor make-over met Groovy Terra

kantoor met terracotta muren met lichtroze vlak
THUISWERKEN IN KLEUR

Ons kantoor thuis heeft al verschillende kleuren gehad, ik ben graag omringt door kleur wanneer ik aan het werk ben! Mijn creatieve brein heeft behoefte aan kleurrijke prikkels en inspiratie… Het geeft me energie! Hoe een werkplek, thuis of op kantoor, eruit ziet is natuurlijk heel persoonlijk. Dat het invloed heeft op je gemoedstoestand en je productiviteit is vrijwel zeker. Best belangrijk dus om hier aandacht aan te besteden. Ik gaf ons kantoor een complete make-over met de kleuren uit mijn eigen Retro Revival palet. Van een frisse blauwtint (Summer Splash van Flexa) naar een warme terracotta tint “Groovy Terra” in combinatie met de zachtroze tint “Flamingo Coast“. Wederom is er met kleur een totaal andere look ontstaan bij deze kantoor make-over!

kantoor make-over
INSPIRATIE UIT DE MID CENTURY MODERN PERIODE

Voor de ontwikkeling van het Retro Revival palet, liet ik me inspireren door de interieurs, vormen, kleuren en designs uit de Mid Century Modern periode. Zoals ik al vertelde in eerdere blogs, haal ik ontzettend veel inspiratie uit oude magazines uit die tijd. Een tijd waarin nieuwe materialen en vormen werden ontdekt en er werd geëxperimenteerd met vernieuwende kleur- en materiaalcombinaties. Kenmerkende elementen uit de Mid Century Modern tijd zijn o.a. cleane en zuivere lijnen, functionaliteit en het gebruik van gedempte kleuren in combinatie met uitgesproken accentkleuren. De natuur speelt een belangrijke rol bij deze stijl, binnen en buiten lopen in elkaar over door open ruimtes te creëren met grote raampartijen die je verbinden met de natuur buiten. We wonen (helaas) niet in een Mid Century Modern huis maar ik heb de elementen uit deze stijl wel geprobeerd op mijn eigen manier te vertalen naar ons interieur!

kleuren kiezen voor werkplek
KLEUR DURVEN KIEZEN

Het Retro Revival palet geeft je als het ware een extra duwtje in de rug om gedurfdere kleurkeuzes te maken. Ook ik vind het vaak nog best spannend om te kiezen voor bepaalde kleuren. Je weet tenslotte nooit precies hoe het er uiteindelijk uit zal gaan zien in een ruimte! Maar ik probeer het kiezen en toepassen van kleur ook als een leuk experiment te zien waar ik erg veel plezier uit haal. Have kun with it zou ik zeggen! Dit is ook wat ik deed bij deze kantoor make-over. Ik probeerde weer verschillende kleuren en combinaties uit met de kleurtesters en kleurstalen. Ik wilde een warme sfeer creëren in ons kantoor en meer eenheid creëren. Groovy Terra leek mij hier een hele geschikte kleur voor!

ALL THE WAY

Hoe ver durf je te gaan met kleur? Ga je voor een accent dmv een geschilderd meubel of een kleurvlak? Of schilder je één wand in een uitgesproken kleur en houd je de rest rustig? Of ga je echt all the way en neem je alle muren en zelfs het plafond mee? Ik ging voor het laatste! Zelfs de balken en het raamkozijn kregen de kleur Groovy Terra! Het effect dat je hiermee bereikt is dat er echt eenheid ontstaat in een ruimte. De lijnen tussen de wanden en het plafond vervagen en al de verschillende vlakken vormen nu samen één geheel. Het was best spannend om alles in dezelfde kleur te schilderen maar ik ben blij dat ik heb doorgezet!

kleurvlak maken op de muur met lijnlaser
KLEURVLAK MET 3D EFFECT

Om het geheel toch wat te doorbreken leek het me mooi om een kleurvlak toe te voegen in een lichtere tint. Ik koos voor de zachtroze kleur Flamingo Coast. Een kleurvlak maak ik altijd met behulp van een lijnlaser apparaat. Hiermee kun je eenvoudig rechte lijnen op de muur projecteren en gelijk afplakken. Toen we de lijnlaser op de wand hadden geprojecteerd ontstond er eigenlijk per toeval een 3D vorm die doorliep op het plafond. Ik werd gelijk enthousiast van deze vorm en vond hem perfect passen in deze hoek. De lijnen konden worden afgeplakt en ik schilderde het vlak twee keer. Ik ben erg blij met dit lichtere vlak, het was precies wat de ruimte nog nodig had! De schuifdeurtjes onder het schuine dak kregen ook de kleur Flamingo Coast maar dan in een zijdeglans lak.

kantoor make-over met kleur
RADIATOR SCHILDEREN

De kast kreeg ook een nieuwe lik verf in de kleur “Midmod Blue” en de radiator schilderde ik in de kleur “Retro Aqua“. Je kunt een radiator gewoon schilderen in een kleur naar wens! Maak de radiator eerst goed schoon met bijvoorbeeld Alabastine Verfreiniger. Schuur de radiator daarna licht op, maak hem vervolgens weer schoon met een ontvetter of verfreiniger en schilder hem dan met een universele grondlak. Wanneer de grondlak goed is opgedroogd schuur je deze weer licht op en maak je alles weer goed schoon. Lak de radiator daarna twee keer met lakverf in een kleur naar keuze. Zet de radiator pas weer aan als de lak volledig is uitgehard.

FIJNE RELAXPLEK

Nadat alles (maar echt alles!) was geschilderd was deze kantoor make-over bijna compleet. Het plaatje klopt natuurlijk pas wanneer de ruimte weer is ingericht en afgestyled! Ik combineerde een aantal nieuwe items zoals het terrazzo bijzettafeltje, de poef, tafellamp, de hoge kruk en wat accessoires van Karwei met een aantal geliefde vintage vondsten. Met de ontzettend comfortabele vintage fauteuil creëerde ik een fijne relaxplek in de hoek van ons kantoor. Een heerlijke plek waar ik naar buiten kan staren met een kopje koffie en kan wegdromen tijdens het bladeren door mooie boeken en magazines! Wat hebben we een fijne thuiswerkplek!!

kantoor make-over met kleur
kantoor make-over met retro revival

Deze blogpost is tot stand gekomen in samenwerking met Flexa en Karwei.

Fotografie: Marij Hessel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.