Slaapkamer make-over met Retro Revival kleuren

retro revival kleurpalet gele slaapkamer
TIJD VOOR IETS ANDERS

Ook onze slaapkamer moest eraan geloven… Na de make-over in onze woonkamer met Velvet Moss uit mijn eigen Retro Revival palet, was het tijd voor een slaapkamer make-over! Van de muurschildering hadden we alweer een paar jaar plezier, nu wilde ik echt een compleet andere sfeer creëren. Dit is gelukt! De nieuwe kleuren zorgen voor een totaal ander gevoel in onze slaapkamer…

KLEUREN KIEZEN

Met de kleurstalen in alle Retro Revival kleuren (die ik had gemaakt met canvassen en Flexa kleurtesters) probeerde ik verschillende combinaties uit in de slaapkamer. Mijn voorkeur ging al snel uit naar een gele basis voor de wanden. We hadden jaren geleden ook geel in de slaapkamer en dat gaf zo’n fijne en warme sfeer! De kleur “Californian Sun” stond dus als eerste vast. Het plafond moest ook een kleur krijgen vond ik. De vraag was alleen: trek ik de kleur van de wanden door naar het plafond, of moet het plafond juist een andere kleur worden? Ik besloot voor een statement te gaan en koos “Modern Mustard” voor het plafond. De kleur “Epic Green” bleek een mooie toevoeging te zijn aan de geeltinten voor wat contrast. Hiermee wilde ik onze nachtkastje een nieuwe look geven… Later kwam de kleur “Fifties Peach” er nog bij om het plafond van de wanden te scheiden.

kleur kiezen slaapkamer
COLOURBLOCKING

Zoals je ziet is er geen stukje witte muur meer te vinden in onze slaapkamer, alles kreeg kleur! Ook zie je duidelijk wat er gebeurd wanneer je met grote kleurvlakken werkt, de slaapkamer oogt nu een stuk ruimtelijker omdat de focus niet naar één punt gaat maar naar de gehele ruimte. Alle muren kregen de kleur “Californian Sun” en de naam zegt het al: een heerlijke zonnige geel die een warme gloed geeft aan de ruimte. Het plafond kreeg de kleur “Modern Mustard” wat het warme gevoel in de slaapkamer alleen maar versterkt! Echt een aanrader om het plafond mee te nemen bij een schilderklus. Zo krijgt een ruimte gelijk een hele andere dimensie. De smalle baan in “Fifties Peach” scheidt de muren en het plafond van elkaar en zorgt voor een verrassend contrast. Zo’n smalle baan in een contrastkleur zorgt ook weer voor ruimtelijkheid omdat je de oppervlaktes als het ware markeert en daardoor accentueert!

plafond schilderen
NACHTKASTJE IN EEN NIEUW JASJE

De nachtkastjes die we hebben zijn nog steeds erg leuk en daarnaast praktisch vanwege de hoogte naast onze boxspring. Dit zijn dus blijvertjes! Ik wilde ze wel een update geven om ze passend te maken bij de slaapkamer make-over. Ik schilderde de nachtkastjes met een hoogglans lak van Flexa Creations in de kleur “Epic Green”. Deze diepe en rijke kleur geeft de nachtkastjes een chique uitstraling, zeker in combinatie met de glans van de lak! Zo mooi ook hoe het donkere groen combineert met de houten lampenvoet van Karwei…

gele muur slaapkamer
retro revival palet My Attic Flexa slaapkamer
ZIN IN KLEUR

Persoonlijk word ik ontzettend blij van een kleurrijke slaapkamer, ik word vrolijk van deze zonnige kleuren! Staren naar het plafond is nu toch echt een stukje leuker… Heb je ook zin gekregen om kleur toe te voegen aan jouw interieur? Wie weet zelfs een statement te maken met een gedurfde kleur of een geschilderd plafond? Het Retro Revival palet leent zich perfect voor het maken van een kleur statement of voor het toevoegen van levendigheid en karakter aan je interieur. De tien kleuren uit het palet zijn exclusief verkrijgbaar bij Karwei! Hier vind je ook de kleurtesters (zowel in de winkels of via de webshop verkrijgbaar). Heel benieuwd wat jullie vinden van deze slaapkamer make-over!

retro revival palet slaapkamer

Deze blogpost is tot stand gekomen in samenwerking met Flexa en Karwei.

Fotografie: Marij Hessel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.