Mini Makeover van een verloren hoekje

verloren hoekje

Een nieuwe blog in de reeks Karwei Mini Makeover waarmee ik een paar maanden geleden ben gestart! Voor degenen die deze Mini Makeovers nog niet heeft gezien: hier vind je ze allemaal! Ik vind het delen van inspiratie ontzettend leuk en hoop natuurlijk dat jullie hier ideeën van krijgen om eventueel zelf toe te passen in huis. Met deze makeovers wil ik jullie laten zien dan je soms met relatief kleine ingrepen, een totaal nieuwe sfeer neer kunt zetten in een interieur. Deze keer ging ik aan de slag met een verloren hoekje, zo’n hoekje hebben we allemaal wel in huis toch?

WAT TE DOEN MET ZO’N LASTIG HOEKJE?

Misschien heb jij ook wel zo’n verloren hoekje in huis… Zo’n plek die niet echt een duidelijke functie heeft en waar je voor je gevoel net niks mee kunt? Dit kan bijvoorbeeld een tussenmuurtje zijn, een deel van de overloop of hal of gewoon een een lege muur in de woonkamer. Bij Suzanne en Igor was het een muur tussen de keuken en de eethoek. Zoals je ziet wisten zij ook niet echt raad met dit saaie muurtje & waren er daarbij genoeg andere dingen die ze eerst af wilden maken. Herkenbaar voor velen denk ik! Toch kun je zo’n verloren hoekje met een aantal aanpassingen veel sfeervoller maken waardoor het echt iets toe zal voegen aan de ruimte. Voor mij dus een leuke uitdaging om iets moois van dit hoekje te maken!

verloren hoekje
verloren hoekje

GOUD OP DE MUUR

Met in mijn achterhoofd de donkergroene kleur die al op een wand zit in de keuken van Suzanne en Igor, verzamelde ik wat sfeerbeelden en kleuren die hier mooi bij zouden kunnen passen. Ik kwam uit op een warme kleur die ik toe wilde voegen, namelijk Autumn Gold van Flexa. Deze kleur leek mij een mooie toevoeging aan het donkergroen en de voornamelijk wit met grijze keuken. Gelukkig kreeg ik veel vrijheid en vertrouwden Suzanne en Igor op mijn ideeën. Heel fijn want ik vind het altijd best spannend om een kleur op de muur te smeren bij iemand anders thuis! Ik schilderde de muur twee keer en het was al snel duidelijk dat deze kleur hier erg mooi tot zijn recht kwam…

verloren hoekje
verloren hoekje

MEER WARMTE DOOR KLEUREN EN MATERIALEN

Ik koos voor de zwart metalen sidetable “Noor” die qua formaat en stijl perfect in dit verloren hoekje past. Zo’n sidetable is ideaal om een lege hoek mee aan te kleden. Vul zo’n sidetable vooral met spullen die gezien mogen worden zoals mooi servies, leuke boeken, magazines en decoratie. Voor de afstyling koos ik voor een mix aan materialen en vormen zodat het allemaal niet te klinisch zou worden. De schemerlamp met velvet kap geeft nog wat extra warmte aan de ruimte. Suzanne en Igor waren heel blij met het resultaat en als dank kreeg ik een lekkere fles bubbels mee naar huis! Ik ben er zelf ook erg blij mee en zo’n reactie maakt mijn werk nog leuker dan het al is! Ik kijk alweer uit naar de volgende Mini Makeover!

makeover
sidetable karwei

Deze blogpost is tot stand gekomen in samenwerking met Karwei.

Styling & fotografie: Marij Hessel

5 replies on “Mini Makeover van een verloren hoekje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.