Kleur Van Het Jaar: wat wordt de kleur van 2018?

flexa kleurtesters

Spannend! Aankomende Dinsdag 12 September om 11:00 uur wordt de Kleur van het Jaar 2018 bekendgemaakt! Dat doet Flexa live op haar Instagram & Facebook kanaal.

Elk jaar weer doet het creatieve team van Akzonobel uitgebreid onderzoek naar ontwikkelingen op het gebied van kleur. Dit gebeurd voor het grootste deel in het “Global Aesthetic Centre” dat ook wel bekend staat als het “Flexa ColorLab”. Er wordt onder andere gekeken naar ontwikkelingen op het gebied van design, consumentengedrag en maatschappelijke trends over de hele wereld. Dit alles komt ieder jaar samen in het prachtige ColourFutures boek waarin de Kleur van het Jaar centraal staat.

Om jullie alvast een beetje aan het denken te zetten en natuurlijk te inspireren, ging ik aan de slag met een aantal kleurtesters uit het Flexa Creations palet. Door aan de slag te gaan met de kleurtesters op een verrassende manier, raak je gelijk geinspireerd om mooie nieuwe kleurcombinaties te maken. Je hoeft de kleurtesters dus niet direct op de muur te gebruiken, je kunt ze bijvoorbeeld ook eerst uitproberen op wat houten roerstokjes. Zo zie je heel snel welke kleuren er goed met elkaar te combineren zijn!

flexa kleur van het jaar 2018

Ik vind het altijd ontzettend leuk wanneer het ColourFutures boek uitkomt omdat deze vol staat met prachtige beelden en vernieuwende kleurpaletten! Ik kan dus ook niet wachten tot ik het boek van 2018 in mijn handen heb… Ben jij ook zo nieuwsgierig wat de Kleur Van Het Jaar 2018 zal zijn? Ik ben erg benieuwd wat jullie denken!

WINNEN

Van Flexa mag ik 5 Liter Flexa Creations muurverf (extra mat) in de Kleur van het Jaar weggeven! Laat onder dit blog weten wat jij denkt dat de Kleur van het Jaar 2018 zal worden. Kom jij het dichtst in de buurt van de KVHJ 2018, dan ben jij de winnaar! Je mag dit gewoon in jouw eigen woorden omschrijven, bekende kleurnamen zijn dus niet verplicht. Meedoen kan tot Maandag 22:00 uur! Op Dinsdag zal ik de winnaar bekendmaken. Leuk als je meedoet!

flexa kleur van het jaar 2018

flexa kleurtesters

flexa kleur van het jaar 2018

English summary:

What will be the colour of 2018? This will be announced next Tuesday on the Instagram and Facebook page of Flexa around 10:15! So exciting… To inspire you, I used the Flexa colourtesters to create these images and make surprising colour combinations. What do you think the Colour of the Year 2018 will be?

Photography: Marij Hessel

44 replies on “Kleur Van Het Jaar: wat wordt de kleur van 2018?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.