Oud stoeltje schilderen met Flexa Mooi Makkelijk

mooi makkelijk

Schilderen werkt voor mij heel rustgevend. Ik vind het heerlijk om met mijn handen bezig te zijn en vooral om ergens een frisse laag verf op te smeren. Het fijne is dat je een muur of meubelstuk voor je neus ziet opknappen, daar kan ik dus heel blij van worden! Hoe makkelijker het is om iets op te knappen, hoe beter natuurlijk! Daarom was ik ook erg benieuwd naar de nieuwe lijn van Flexa; “Mooi Makkelijk“. Deze lijn is ontwikkeld voor iedereen die het zichzelf liever niet te moeilijk maakt maar wel streeft naar een zo mooi mogelijk resultaat (wie niet eigenlijk?). Ik ging aan de slag met Flexa Mooi Makkelijk voor meubels (de lijn is er ook voor vloeren & trappen, keukenkasten en voor deuren & kozijnen). Deze nieuwe lijn kun je o.a. vinden bij in de Karwei maar ook online (ook lekker makkelijk)! Bestel de Mooi Makkelijk lijn hier

kringloopvondst

Kringloopvondst

In mijn vorige blog in samenwerking met Karwei, gaf ik twee kringloopvondsten al een nieuw leven. Dit oude stoeltje vond ik (hoe kan het ook anders) ook bij de kringloop. Vooral het houten ornament in het midden van de leuning vind ik erg leuk! Ik wilde het stoeltje een kleur geven en vond een zachtroze tint goed passen bij de vorm. Je kunt de Mooi Makkelijk lijn in kant-en-klare kleuren kopen maar je kunt deze verf ook in een kleur naar wens laten mengen. Ik deed het laatste en koos voor een zalmroze kleur met de code C8.10.70. Het fijne aan deze lak is dat je geen grondverf meer nodig hebt. Je kunt de lak dus, na de juiste voorbereiding, direct op een meubel aanbrengen, super toch?

flexa mooi makkelijk

Voordat je gaan schilderen

Het beste resultaat krijg je natuurlijk met de juiste voorbereidingen. Voordat je een meubel gaat schilderen is het belangrijk dat je het eerst ontvet met bijvoorbeeld Alblastine Verfreiniger. Daarna kun je het meubel licht opschuren om het vervolgens weer schoon te maken en stofvrij te maken. Normaal gesproken zou je het meubel dus eerst in de grondverf moeten zetten maar deze stap kan in dit geval over worden geslagen!

Begin met een kwast

Wanneer ik een meubel schilder begin ik eigenlijk altijd eerst met een kwast. Ik loop hiermee alle hoekjes, kiertjes en randen af en gebruik hierbij niet al teveel verf. Als je begint met een wat dunnere laag voorkom je dat er druipers ontstaan. Vervolgens vul ik de grotere vlakken in met een kleine roller en loop hier ik alles nog eens mee na. Met een roller krijg je een egaler resultaat en werk je gemakkelijk de kwaststreken weg.

mooi makkelijk

Laten drogen en uitharden

De Mooi Makkelijk lijn is een goed dekkende lak waarbij je meestal maar 1 laag nodig hebt, dit hangt wel een beetje van de kleur en de ondergrond af natuurlijk! Daarbij droogt deze lak ook redelijk snel waardoor je een eventuele tweede laag snel aan kunt brengen. Wanneer je klaar bent met schilderen laat je het meubel drogen en 1 tot 2 dagen uitharden. Dan pas kan je echt goed zien hoe de kleur heeft uitgepakt en is de verflaag kras- en stootvast.

woonkamer zithoek

Styling van de zithoek

Ik ben erg blij met de kleur die ik koos voor het stoeltje! Hij combineert goed met de kleuren in onze zithoek, vooral met okergeel vind ik! Bij Karwei shopte ik wat leuke styling spullen en creëerde een gezellig zithoekje naast de bank. Ik voegde wat accenten in roodbruin toe en rieten accessoires voor nog meer warmte. Zelf vind ik het wandkleed heel gaaf maar mijn vader en vriend snapten helemaal niets van deze trend toe ze ‘m zagen hangen. Ach smaken verschillen en je kunt ook eigenlijk niet verwachten dat een man daar nou heel enthousiast van wordt 😉 Jullie begrijpen vast wel waarom ik ‘m zo leuk vind toch?

mooi makkelijk

Deze blogpost is tot stand gekomen in samenwerking met Flexa en Karwei.

Styling & fotografie: Marij Hessel

4 replies on “Oud stoeltje schilderen met Flexa Mooi Makkelijk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.