Portugese cementtegels in een modern jasje

Portugese tegels

In mijn vorige blog liet ik jullie al weten dat we nieuwe tegeltjes in de hal zouden krijgen… Door het grote aanbod van mooie Portugese cementtegels bij Designtegels was het nog best lastig kiezen! Gelukkig kwam ik er uit door puur op mijn gevoel af te gaan. De tegel die ik maar niet uit mijn hoofd kon zetten moest het worden! Inmiddels liggen de tegels in onze hal en zijn we er echt ontzettend blij mee… Wat een mooie toevoeging en een verlengstuk van de woonkamer!

Portugese cementtegels

SAMPLES MEE NAAR HUIS

Na mijn bezoek aan de showroom van Designtegels in Utrecht nam ik een aantal samples mee naar huis die mij het meest aanspraken. Ik wilde in ieder geval iets met kleur (verrassend!) en in een geometrisch patroon. In de eerste instantie viel ik als een blok voor de hexagon tegeltjes in frisse kleurtjes maar net voordat ik wilde vertrekken zag ik de vierkante tegel met het blauwe patroon nog. Ook deze wilde ik graag thuis even bekijken. Na lang twijfelen bleef de blauwe tegel maar in mijn hoofd zitten. Maar met de blauwe muren in de hal zou het wel heel blauw worden allemaal! Tot een goede vriendin zei: “die muren kan je gemakkelijk overschilderen maar die tegeltjes zijn blijvend”. Helemaal waar natuurlijk en daarom volgde ik mijn gevoel en koos ik voor de blauwe Portugese cementtegels met patroon!

tegels in de hal

MET DE HAND GEMAAKT

Ik bestelde de tegel “VN Circulo 03” van het merk Azule. De Portugese cementtegels van Azule worden met de hand gemaakt van echt marmer, kiezelpoeder en organische pigmenten. Deze materialen worden onder hoge druk machinaal samengeperst. Het patroon wordt door middel van een handgemaakte koperen mal en pigmenten gevormd. De verschillende kleuren worden stuk voor stuk handmatig ingebracht met behulp van de mal. Deze tegels worden met veel tijd en zorg gemaakt door goed opgeleide vakmensen. Als de tegel die jij hebt gekozen niet op voorraad is, kan het dus ook even duren voor jouw bestelling klaar is. Maar je geduld wordt zeker beloond!

HET RESULTAAT

Ook het leggen van deze tegels is een vak apart en ik zou het je dus ook echt aanraden om dit door een vakman te laten doen! Het zijn vrij kostbare tegels dus besparen op het leggen ervan zou zonde zijn wanneer dit niet op de juiste manier wordt gedaan. Het was even zoeken naar een geschikte kandidaat want het liefst vond ik iemand die ervaring had met dit product. Op de website van Designtegels worden gelukkig ook een aantal tegelzetters aanbevolen. Vanuit Designtegels krijg je ook duidelijke instructies mee over het leggen en het behandelen van de tegels. De tegels in onze hal werden met zorg gelegd en de vakman dacht mee over de indeling en de kleur voor de voegen bijvoorbeeld, heel fijn! Het resultaat mag er dan ook zijn, wat zijn we er blij mee!

Portugese cementtegels
Portugese cementtegels

FIJN BINNENKOMEN

Het is elke keer weer fijn binnenkomen in onze hal! Wat een mooie toevoeging aan ons interieur! Vanuit de woonkamer is de tegelvloer ook goed te zien en ik word er elke keer weer blij van… Onze hal is nu lekker blauw wat best een tof effect heeft. Toch denk ik eraan om op de muren een rustiger kleurtje aan te brengen zodat de tegels nog meer tot hun recht komen! Voorlopig geniet ik nog even van deze kleurexplosie…

Portugese tegels

Deze blogpost is tot stand gekomen in samenwerking met Designtegels.

Styling & fotografie: Marij Hessel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.