Een nieuwe uitdaging! My Attic bij De Werf

my attic bij de werf

Nieuws!! Ik deelde het een paar weken geleden al op Instagram, ik heb een nieuwe werkplek gevonden! Ik droomde al jaren van een eigen plek waar ik al mijn werkzaamheden kan combineren en waar ik de ruimte heb voor nog veel meer mogelijkheden. Nu heb ik die plek gevonden bij De Werf in mijn eigen woonplaats Alphen aan den Rijn! Oh wat ben ik blij en wat heb ik er zin in! Wat is De Werf, wat ga ik hier doen en wat moet er nog allemaal gebeuren? Dat vertel ik je in deze blogpost…

de werf alphen aan den rijn

WAT IS DE WERF?

De Werf is een voormalige biesterfeldfabriek (denk aan plastic en chemicaliën) & geeft ruimte aan startende en innovatieve ondernemers met bedrijven die gericht zijn op ambacht en creativiteit. Er zijn bijvoorbeeld vintage shops, meubelmakers & kunstenaars te vinden. Maar ook een fietsenmaker, decorbouwer of boekbinder! Op het terrein van deze voormalige fabriek zijn verschillende gebouwen te vinden waaronder de hallen waar ik een ruimte zal huren. Deze hallen werden oorspronkelijk gebruikt voor de opslag van stoffen, verpakkingen en spuitbussen. Deze enorme ruimte van ongeveer 6000 m2 is verdeeld in verschillende ruimtes die door de ondernemers zelf zijn opgebouwd. Nieuwsgierig welke ondernemers er al te vinden zijn bij De werf? Neem dan hier een kijkje! Ik zal de ruimte huren die je op de rechterfoto hieronder ziet. Het is ongeveer 90 vierkante meter, best flink maar ik heb zo’n idee dat ik het wel nodig zal hebben 😉

de werf
Stockoud

MIJN PLANNEN

Wat wil ik gaan doen met deze nieuwe werkplek? Er moet natuurlijk eerst nog een hoop gebeuren voor ik hier daadwerkelijk kan gaan werken! Maar als het dan eenmaal klaar is wil ik de ruimte opdelen in drie stukken. Achterin de ruimte zal ik een werkplaats maken waar ik meubels kan opknappen, aan DIY projecten kan werken & waar Evert ook aan de slag kan wanneer hij daar zin in heeft! In het midden van de ruimte wil ik een fotostudio gaan maken. Hier kan ik producten fotograferen voor mijn webshop maar ook andere diy- of stylingprojecten fotograferen. Het voorste en grootste deel van de ruimte zal ik gaan gebruiken als showroom en shop. Hieronder zie je een eenvoudige schets van de verdeling!

MY ATTIC SHOP

Zoals jullie waarschijnlijk wel weten heb ik een webshop waarin ik vintage vondsten verkoop. Dit deed ik tot nu toe altijd vanuit huis en mijn zolder was een opslag geworden waar ik het overzicht steeds meer kwijtraakte als ik eerlijk ben. Het opknappen van meubels vond regelmatig plaats in de woonkamer en meubels moesten vaak trap op en trap af worden gesjouwd. Het was allemaal niet zo praktisch waardoor mijn shop een beetje stil kwam te liggen. Toch blijft dit altijd een grote liefde voor mij en wilde ik het echt niet opgeven. Dat deze nieuwe werkplek op mijn pad kwam was dus wel een geschenk uit de hemel!

MINI KANTOOR

Naast deze drie ruimtes wil ik ook nog een klein kantoortje voor mezelf gaan creëren waar ik achter mijn laptop kan werken. Omdat de oude fabriek vrij koud is en de ruimtes groot, hoog en niet volledig afgesloten, is het lastig om dit helemaal te verwarmen. Als ik lekker aan het klussen ben is dit geen probleem maar een paar uur stilzitten geeft dan al snel verkleumde handjes. Een kleine, afgesloten ruimte waar ik achter mijn bureau kan zitten is veel makkelijker warm te houden en dus ideaal! Waar ik dit mini kantoor wil gaan plaatsen ben ik nog niet helemaal uit. Dit valt vast vanzelf op zijn plek…

OPBOUW VAN DE RUIMTE

Op 1 Februari zijn we begonnen met de opbouw van mijn ruimte. Aan de rechterkant stond al een tussenwand maar de linkerkant en de voorkant moesten nog worden opgebouwd. Nadat we de ruimte hadden opgemeten maakte ik een eenvoudige tekening op schaal waarmee ik zo goed mogelijk kon berekenen hoeveel hout ik nodig zou hebben. Het hout werd besteld en, je snap vast wel, ik schrok best een beetje toen het werd geleverd! Gelukkig was mijn lieve (en stoere) moeder er om mij te helpen een deel van het hout naar binnen te tillen.

TUSSENWAND MAKEN MET DRIE HANDIGE MANNEN

Het had zo moeten zijn, ik werd verliefd op een handige man! Dat Evert handig was wist ik wel. Maar nadat hij 3 jaar geleden een carrière switch maakte & aan het werk ging bij In-Zee, is die handigheid alleen maar toegenomen! Samen met zijn collega en tweelingbroer ging Evert aan de slag met het maken van de tussenwand. Ze waren goed op elkaar ingespeeld en gingen als een speer! Binnen een dag stond de wand er en was hij zelfs voor de helft bekleed met houten platen. Inmiddels is er alweer een hoop gebeurd maar dit zal ik in een volgende blogpost met jullie delen!

SHOPPEN BIJ DE BUREN

Intussen ben ik al wezen shoppen bij de buren voor mijn entree. In dezelfde hal waar ik mijn ruimte huur zit Dickens Style, een heerlijke winkel met tweedehands schatten. Kees en Marjo runnen de winkel samen en hebben o.a. veel mooie oude deuren en ramen. Ik was op slag verliefd op twee grote oude deuren en vond daarna ook nog twee mooie oude ramen voor mijn ruimte. Ik ga hier mijn eigen draai nog aan geven, dat zien jullie binnenkort weer voorbij komen op mijn Instagram of blog!

Ik vind het ontzettend leuk om dit nieuws en proces hier met jullie te delen! Laat me vooral weten wat je ervan vindt en of je nog vragen hebt!

8 replies on “Een nieuwe uitdaging! My Attic bij De Werf

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.