Pasen met Dille & Kamille: inspiratie voor de Paastafel

05-pasen-Dille-&-Kamille-tafel-dekken

Ik ben al tijden fan van de winkels, het concept en de collecties van Dille & Kamille. Wanneer ik in de buurt ben van een D&K winkel ga ik altijd even naar binnen, ik kan hier echt uren rondstruinen! Door de geuren, de muziek en de gemoedelijke sfeer, kom ik ook nog eens helemaal tot rust tijdens het winkelen. En dat is vrij zeldzaam kan ik je vertellen… Favoriet bij mij zijn de geurkaarsen, de thee, woontextiel en de collectie kookboeken. Ook met feestdagen als pasen & kerst wordt ik altijd erg hebberig van alle mooie producten… Eigenlijk zou ik stiekem gewoon willen wonen in 1 van de D&K winkels! Daarom ben ik ook ontzettend enthousiast met deze samenwerking met 1 van mijn favoriete merken!

PASEN

Ik mocht voor Dille & Kamille mijn eettafel afstylen is paassferen. Nou vind ik het dekken en stylen van de eettafel ook nog eens heel erg leuk dus mijn geluk kon niet op! Ik vind het heerlijk om de tafel te dekken met mooi textiel, servies en glaswerk & eindeloos te variëren met kleuren, bloemen, kandelaars en andere decoratie. In de webshop van D&K zocht ik wat mooie dingen uit van de nieuwe collectie voor pasen in blauw- en groentinten. Het leuke aan de Dille & Kamille collectie vind ik dat het een heel herkenbare, tijdloze en eigen stijl is die door de jaren heen nog altijd past bij de sfeer en uitstraling van het merk en de winkels, heel stijlvast dus!

Zoals je misschien wel weet deelde ik al eerder inspiratie voor een mooie tafelstyling. Voor de kerst ging ik aan de slag met een mooi kerstboeket op tafel, ook dekte ik de eettafel met de Anthurium & vind je hier inspiratie voor een botanische tafelstyling…

04-pasen-Dille-&-Kamille-tafel-dekken

FEESTELIJKE PAASTAFEL

Als ik aan pasen denk, denk ik aan het voorjaar, aan frisse en vrolijke kleuren en natuurlijk aan lekker eten! Bij het vieren van het voorjaar en bij het vieren van pasen, hoort een mooi gedekte tafel vind ik. Je kunt met een paar kleine toevoegingen iets heel leuks maken van je eettafel. Onmisbaar bij een paastafel zijn natuurlijk eieren, het liefst versierd. Maar ook wat mooie paastakken en bloemen maken het plaatje echt compleet. Hopelijk raak je door dit blog geïnspireerd om ook een feestje te maken van jouw paastafel!

GROEN & BLAUW

Als basis koos ik voor een wit tafelkleed in bio-katoen met subtiele blauwe banen, rieten placemats die ik al had, borden van het “steengoed” servies en blauwe katoenen servetten. Met de decoratie bleef ik in de groen- en blauwtinten, mooi in combinatie met mijn rieten placemats en vintage gouden kandelaars! In het midden van de tafel kwam de wit met blauw gestreepte vaas die ik kort geleden kreeg tijdens een persevent, hij past perfect op mijn paastafel. Natuurlijk konden paastakken niet ontbreken met daarin wat leuke papieren en houten hangers. Je ziet dat je met het decoreren van paastakken eigenlijk helemaal niet zoveel nodig hebt, de taken zijn al mooi van zichzelf!

05-pasen-Dille-&-Kamille-tafel-dekken

BORD AFSTYLEN

Een eenvoudig bord met servet kun je op allerlei manieren aankleden met mooi touw, lint, takjes, bloemen en kartonnen naamkaartjes. Ik combineerde de blauwe servetten met groen inpaklint, kleine kraft labeltjes en verschillende bloemen en een takje eucalyptus. Tussen het inpaklint stak ik kleine houten konijntjes die je ook kunt gebruiken als confetti decoratie op tafel, zo schattig! De gebreide konijntjes die je op de foto’s ziet gebruik je om je net gekookte eitjes warm te houden, knusser kan bijna niet!

07-pasen-Dille-&-Kamille-tafel-dekken

03-pasen-Dille-&-Kamille-tafel-dekken

06-pasen-Dille-&-Kamille-tafel-dekken

EIEREN VERSIEREN

Bij een paasbrunch horen natuurlijk ook versierde of beschilderde eieren. Ik hield het eenvoudig en versierde een aantal witte eieren met een groene, watervaste stift. Door ieder eitje een ander patroon te geven krijg je een speelse verzameling eieren!

De paastafel was klaar, de kaarsen gingen aan en de glazen werden gevuld met een lekker fris munt watertje. Ik maakte wat kleine hapjes en deed nog wat broodjes in de oven. Tijd om te genieten van een lekkere brunch aan deze wel hele gezellige paastafel… Fijne paasdagen iedereen!

01-pasen-Dille-&-Kamille-tafel-dekken

09-pasen-Dille-&-Kamille-tafel-dekken

08-pasen-Dille-&-Kamille-tafel-dekken

02-pasen-Dille-&-Kamille-tafel-dekken

Fotografie: Marij Hessel

2 replies on “Pasen met Dille & Kamille: inspiratie voor de Paastafel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.