Hal makeover met Pure by Flexa ColorLab

FLEXA-HAL-MAKEOVER-PLANTJE

Al een tijdje wilde ik onze hal een makeover geven en deze week was het zover! Voor Flexa ging ik weer aan de slag met een nieuwe opdracht, altijd een feestje! Onze hal is vrij ruim, bijna zonde want echt veel tijd spendeer je over het algemeen niet in de hal. Wij gebruiken zelfs bijna alleen maar de achterdeur om naar binnen en buiten te gaan. Toch maak ik het liefst van iedere ruimte in huis iets moois, al is het een washok bij wijze. Dus ook de hal mag wel een fijne ruimte zijn waar je blij van wordt!

Er heeft al verschillend behang op de grote muur in de hal gezeten, altijd met een printje. Toch merk ik dat ik sneller uitgekeken raak op een print dan op een kleur, maar dit kan natuurlijk ook aan de prints liggen die ik voorheen koos. Maar het behang moest er in ieder geval af, ook het witte behang dat de andere muren tot nu toe bedekte. Dit was zo’n lekker “makkelijke” oplossing voor de muren in huis toen we in dit huis kwamen wonen. Nu heb ik soms wel eens spijt dat we niet het hele huis gelijk compleet hebben laten stuken. Maargoed, dat kost ook wel wat dus vandaar dat we dit nu in etappes doen. Een tijd geleden lieten we de slaapkamer stuken, nu was de hal aan de beurt, wat knapt een ruimte daar van op! Alhoewel de hal nu mooie gladde muren had en dus een goede basis had, moest er nog een hoop gebeuren voor dit een aantrekkelijke ruimte zou worden…

FLEXA-HAL-MAKEOVER-BEFORE

BLAUW

Toen alle muren eenmaal mooi glad en opgedroogd waren, kon ik gaan bepalen welke kleuren ik wilde gebruiken in de hal. Dat het blauw moest worden was eigenlijk al vrij snel duidelijk, ik wilde al een tijdje iets met deze fijne kleur doen in huis. Dit was dus het perfecte moment hiervoor! Ik maakte eerst een moodboard met mooie inspiratiebeelden die ik uit tijdschriften scheurde en verschillende kleurstalen in blauwtinten. Deze sfeer wilde ik graag terug laten komen in de hal!

FLEXA-HAL-MAKEOVER-MOODBOARD

KLEUR KIEZEN

Toen ik het moodboard had gemaakt, vroeg ik kleurstalen aan in een aantal blauwtinten van de Pure by Flexa ColorLab lijn, deze kun je gratis krijgen bij de verfspeciaalzaak bij jou in de buurt. Via deze link vind je een verkooppunt bij jou in de buurt, vink wel de filter “Pure by Flexa winkel” aan. Heel fijn vind ik deze kleurstalen op A4 formaat om een vrij goede indruk te krijgen van een bepaalde kleur op je muur. Als je de kleurstalen op de muur plakt zie je direct wat het licht in deze ruimte met de kleuren doet, heel belangrijk want licht doet zoveel met kleur! Mijn voorkeur viel op de kleuren “Lush Indigo” en “Real Indigo”. Daarna ging ik aan de slag met de Flexa Visualizer App om nog een beter gevoel te krijgen bij deze kleuren. Na deze extra check wist ik het zeker, de hal werd blauw!

FLEXA-HAL-MAKEOVER-KLEUR-KIEZEN

RADIATOR SCHILDEREN

Een witte radiator tegen een blauwe muur? Daar wordt ik niet blij van… Daarom schilderde ik de radiator in dezelfde kleur als de muur “Real Indigo”. Ik gebruikte hier een houtlak voor, dit is ook zeer geschikt voor het schilderen van bijvoorbeeld metalen buizen of een radiator. Eerst maakte ik de radiator goed schoon met Ammoniak. Daarna heb ik de radiator licht geschuurd waarna ik hem weer heb schoongemaakt en ontvet (met wasbenzine bijvoorbeeld). Vervolgens ben ik begonnen met een basis van witte radiatorlak om daarna twee lagen lak aan te brengen in “Real Indigo”. Omdat ik de matte lak van Pure by Flexa ColorLab gebruikte, kreeg ik een erg mooi resultaat omdat het matte effect erg mooi past bij de matte muurverf.

FLEXA-HAL-MAKEOVER-SCHILDEREN

KRIJTVERF

Toen de radiator klaar was, ging ik aan de slag met de muren. Na eerst alles goed te hebben afgeplakt begon ik met alle hoekjes en randen met behulp van een kwast. Vervolgens kleurde ik de muren in met een grote roller. Ik schilderde de muren met krijtverf van Pure by Flexa ColorLab, een hoogwaardige & poederachtige matte verf die erg goed dekt en zeer kleurvast is. Deze verf werkt ontzettend fijn door zijn goede dekking waardoor je lekker snel kunt werken! Toen ik de zijwanden had geschilderd keek ik naar het resultaat en had het gevoel dat het nog niet helemaal “af” was. Ik besloot het verlaagde stuk plafond ook mee te schilderen zodat er een soort nis ontstond, nu was het veel meer een geheel.

FLEXA-HAL-MAKEOVER-MUUR-VERVEN

VERWEERD EFFECT

Naast de krijtverf dekkend op de muur te gebruiken, wilde ik ook een effect toepassen met de krijtverf op de muur. Wel spannend want zoiets had ik nooit eerder gedaan. Maargoed, in het ergste geval kon ik het gewoon weer overschilderen! Ik besloot te beginnen met een vlak, als dit bevalt kan ik later voor een gehele muur met effect gaan, wie weet… Ik tekende het vlak af op de muur d.m.v. een meetlint en kleine potlood streepjes en plakte het vlak af. Omdat ik wilde werken met meerdere lagen krijtverf over elkaar, verdunde ik de verf met een klein scheutje water. Zo krijg je een mooi semi-transparant effect. De eerste laag bracht ik aan met een oude theedoek (let er wel op dat deze pluisvrij is). Ik maakte een prop van de doek en doopte hem in de verf. Door de verf in vegende bewegingen aan te brengen op de muur krijg je een soort verweerd effect.

Bij de eerste laag denk je misschien, wat ben ik aan het doen? Maar juist door meerdere lagen aan te brengen krijg je een mooi effect! Ik werkte bij de tweede laag met een spons omdat ik hiermee mooiere veeg bewegingen kon maken. Ik liet het geheel drogen en werkte nog wat plekjes bij met de spons die wat licht waren uitgevallen. Pas toen ik de tape verwijderde zag ik het effect van de krijtverf goed. Het contrast met de dekkende verf en het verweerde effect vind ik heel mooi geworden! Goed afgelopen dus gelukkig…

FLEXA-HAL-MAKEOVER-KRIJTVERF

FLEXA-HAL-MAKEOVER-KRIJTVERF-MUUR

FINISHING TOUCH

Nu de hal een blauwe kleur had gekregen, pastte het kleine muurtje in de huiskamer dat ik eerder in Heart Wood schilderde, hier eigenlijk niet meer zo goed bij. Ik gaf dit muurtje dus de kleur “Fresh Foliage” die ik nog over had van mijn Flexa project op de vtwonen & Designbeurs. Met deze kleur past de hal ook mooi bij de huiskamer en is het qua palet niet te druk omdat ik koelere blauw- en groentinten met elkaar combineer.

Onze hal kon weer worden ingericht en afgestyled. Zoals je ziet is de vloer op dit moment van beton. Nadat de stukadoors waren geweest was ons (toch al oude) vloertje in de hal erg vies geworden en we wilden al een tijdje iets anders. Daarom besloot ik spontaan om de oude vloer eruit te halen. ik had namelijk een stukje beton onder de vloer gezien en ik zag het al helemaal voor me; een stoere vloer met betonlook! Helaas was het niet helemaal waar ik op gehoopt had, er zitten namelijk twee zwarte luiken in de vloer en daarnaast zijn er ook veel vlekken en barsten te zien op de betonnen vloer. Voor nu dus maar even een gezellig kleedje en dan gaan we snel iets moois bedenken voor de vloer in onze hal! Misschien wel mooie tegeltjes met een grafisch patroon?

FLEXA-HAL-MAKEOVER-RESULTAAT

FLEXA-HAL-MAKEOVER-LIJSTEN

LESS IS MORE

Met de nieuwe kleuren in de hal ben ik in ieder geval ontzettend blij! Ik besloot het qua decoratie rustig te houden want ik heb nog wel eens de neiging om weer allerlei prullen aan de muur te hangen. Nu hield ik het bij een aantal lijsten met artworks in blauwtinten, een klok, twee planten en een houten haak. Deze houten haak van Muuto kreeg ik tijdens een heel leuk bloggers event georganiseerd door Fonq. Deze haak was toevallig precies dezelfde kleur als mijn “Real Indigo” muur, het had zo moeten zijn! Het vintage kastje met marmeren plaat vond ik jaren geleden al bij de kringloop, nog steeds blij mee en perfect tegen dit smalle muurtje… Langzaam aan pakken we zo elke keer weer een nieuwe ruimte in huis aan, zou ik ooit klaar zijn? Ik hoop het eigenlijk niet want dit is zo leuk om te doen!

FLEXA-HAL-MAKEOVER-PLANTJE

FLEXA-HAL-MAKEOVER-MUUTO

FLEXA-HAL-MAKEOVER-BLAUWE-MUUR

Fotografie: Marij Hessel

4 replies on “Hal makeover met Pure by Flexa ColorLab

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.