Retro Revival: mijn eigen kleurpalet!

olijfgroene muur in woonkamer
THE WORD IS OUT!

Wauw! Zo leuk om dit eindelijk met jullie te kunnen delen: mijn eigen kleurpalet!! Maanden geleden begon ik met dit bijzondere project in samenwerking met Flexa en Karwei. Ik kreeg de kans om mijn eigen palet samen te stellen, een droom van een opdracht natuurlijk! Als kleurliefhebber kun je me bijna niet gelukkiger maken. Het palet heet “Retro Revival” en ik ga jullie er hier natuurlijk alles over vertellen… Toen ik de brochure voor het eerst in mijn handen had voelde het opeens heel echt & besefte ik me pas echt hoe gaaf dit eigenlijk is! De komende tijd wil ik jullie gaan inspireren met de kleuren uit het Retro Revival palet en de toepassing hiervan. Eerst vertel ik meer over de ontwikkeling van dit palet en waar ik mij door heb laten inspireren.

HET PALET

Het Retro Revival palet bestaat uit 10 toegankelijke en gedurfde tinten die karakter geven aan je interieur. De kleuren zijn: Flamingo Coast, Fifties Peach, Groovy Terra, Iconic Red, Californian Sun, Modern Mustard, Velvet Moss, Epic Green, Retro Aqua en Midmod Blue. Met deze kleuren kun je echt een statement maken maar het palet leent zich ook perfect voor een verrassend kleuraccent in je interieur! Het is een veelzijdig kleurpalet geworden waarmee je oneindig kunt combineren. Uiteraard heb ik de kleuren hier thuis ook toegepast en ik ben er zo blij mee! Dit laat ik jullie binnenkort allemaal zien…

GEGARANDEERD SFEER

Persoonlijk weet ik niet beter dan dat ik ten alle tijden kleur toe wil voegen aan mijn interieur, ik zou niet zonder kunnen. Ik krijg dan ook regelmatig vragen over welke kleuren ik heb gebruikt en hoe ik die keuze maak. Niet voor iedereen is dit zo vanzelfsprekend merk ik. Wel zie ik steeds meer kleur toegepast worden in interieurs en worden er steeds meer gedurfde keuzes gemaakt. Zo gaaf om te zien! De kleuren uit het Retro Revival palet zijn dan ook kleuren waarmee je wat meer lef kunt tonen in jouw interieur! Met dit palet voeg je gegarandeerd sfeer toe aan een ruimte. Ga je voor een combinatie van tinten of kies je voor één kleur? En word je blij van de zachtere tinten of juist van de wat meer uitgesproken en donkerdere kleuren? Ik ben heel benieuwd!

kleuren uit het Retro Revival palet
kleuren Retro Revival palet My Attic Flexa Karwei
EXCLUSIEF VERKRIJGBAAR BIJ KARWEI

Het Retro Revival palet is vanaf 11 April exclusief verkrijgbaar bij Karwei in Flexa Creations muurverf en lak. Alle tien de kleuren uit het palet zijn verkrijgbaar in een kleurtester en kun je laten mengen op de mengmachine bij Karwei. De kleurtesters van Flexa zijn natuurlijk ideaal om een kleur eerst mee uit te proberen. Uit ervaring weet ik dat elke kleur anders kan uitpakken in verschillende interieurs. Dit heeft vooral te maken met de lichtinval maar ook met de aanwezige kleuren en materialen in jouw woning. Daarom vind ik het zelf altijd heel fijn om eerst een klein canvas of een stevig stuk papier te schilderen met een kleurtester en deze op te hangen op de plek in huis die ik wil gaan schilderen. De kleurtesters uit het Retro Revival palet kun je vinden in alle Karwei winkels maar je kunt ze ook HIER online bestellen en ophalen via click & collect bij een Karwei vestiging bij jou in de buurt.

HET KLEURPALET SAMENSTELLEN

De grootste uitdaging bij het samenstellen van mijn eigen palet? Kiezen! Ik vind zo ontzettend veel kleuren mooi, maar wat zijn nou kleuren die echt bij mij passen en waar ik niet op uitgekeken raak? De enige manier om die keuze te maken was om een uitgangspunt voor mijzelf te bedenken. Een concept met een verhaal, dat vond ik wel erg belangrijk. Wanneer je start met een goed concept resulteert dit eigenlijk altijd in een goed, samenhangend geheel. Als snel had ik mijn inspiratie en uitgangspunt gevonden…

MIJN INSPIRATIE VOOR HET RETRO REVIVAL PALET

Een tijd geleden werd ik benaderd door een vriendelijke man op leeftijd die zich afvroeg of ik vintage design meubels van hem over wilde kopen. Deze man had een groot deel van zijn leven gewerkt met kunst, interieur & design en had door de jaren heen een kleine verzameling opgebouwd. Ik kocht een aantal meubels van deze man en kreeg daarbij een dikke stapel oude tijdschriften. De “Visie, Tijdschrift voor Bouwen en Wonen” werd uitgegeven tussen de jaren 50 en 70 en is gevuld met interieurs, design, kleur en prints uit deze periode. In deze tijdschriften zijn soms zelfs stof- en behang stalen verwerkt! Zo ontzettend inspirerend! Het mooie is dat zoveel van deze elementen vandaag de dag nog steeds terug te vinden zijn in moderne interieurs en designs. Bladerend door deze tijdschriften werd het concept voor dit kleurpalet al snel duidelijk. Een eigen vertaling van de stijl uit de jaren 50, 60 en 70! De stijl uit deze periode staat ook bekend als “Mid-Century Modern”.

kleurenpalet retro revival
MIDMOD MOODBOARD

Ik scheurde (met best wat pijn in mijn hart) de meest inspirerende afbeeldingen uit de tijdschriften en trok een aantal van de stof- en behang stalen die mij inspireerden los. Ik zocht en maakte hier verschillende kleurstalen bij en plakte al mijn inspiratie op de wand in mijn studio. Bepaalde kleuren zijn wat mij betreft kenmerkend voor de Mid-Century stijl dus deze moesten zeker in mijn palet terugkomen! Steeds meer afbeeldingen en kleurstalen vielen af en zo kwam ik steeds dichterbij een samenhangend geheel. Het moodboard ontstond en ik maakte een definitieve selectie van de kleuren. Samen met de kleurspecialisten werd het palet “gefinetuned” waarna ik de kleuren elk een eigen naam mocht geven. Een ontzettend leuk proces vond ik dit! Wat is er toch veel inspiratie te halen uit het verleden!

VERTALING NAAR NU

Om deze kleuren toe te kunnen passen in jouw interieur hoef je echt geen grote fan te zijn van de Mid-Century stijl. Op zichzelf zijn de kleuren stuk voor stuk erg diep en rijk en passen ook ontzettend goed bij een andere interieur stijl. Retro Revival is een kleurpalet met een knipoog naar vroeger maar is vooral erg goed te vertalen naar nu! Zelf houd ik er ook erg van om verschillende stijlen met elkaar te combineren, dat houdt de boel spannend… Binnenkort laat ik jullie zien hoe ik de kleuren hier thuis heb toegepast. Ik ben zo benieuwd wat jullie van het Retro Revival palet vinden!

Klik hier voor meer kleurinspiratie op mijn blog.

Deze blogpost is tot stand gekomen in samenwerking met Flexa en Karwei.

Fotografie: Marij Hessel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.