Woonkamer make-over met Velvet Moss

retro revival palet velvet moss woonkamer
RETRO REVIVAL THUIS TOEPASSEN

Deze week werd dan eindelijk het Retro Revival palet gelanceerd, zo onwijs leuk! Mijn eigen kleurpalet dat ik heb mogen samenstellen in samenwerking met Flexa en Karwei. Wat werd ik blij van alle positieve en enthousiaste reacties!! Natuurlijk ben ik thuis ook aan de slag gegaan met mijn palet, dit gebeurde allemaal al maanden geleden. In december stonden wij namelijk de woonkamer, slaapkamer en ons kantoor te schilderen. Als eerst deel ik de nieuwe kleur in onze woonkamer: Velvet Moss! Helemaal weg van deze kleur en hij komt ontzettend goed tot zijn recht in de woonkamer…

KLEUR KIEZEN VOOR OP DE WAND

Het was me niet direct duidelijk welke kleur uit het Retro Revival palet ik wilde toepassen in de woonkamer. Een logisch gevolg van het zelf samenstellen van een eigen palet is dat je vanzelfsprekend alle kleuren heel mooi vindt. Met de kleurstalen die ik had gemaakt met canvassen kon ik een goede indruk krijgen hoe de kleuren zouden overkomen op de muur die ik wilde gaan schilderen. Ik kwam uit op twee favorieten voor deze wand: Velvet Moss en Flamingo Coast. Ik liet de stalen een dagje staan en liet het goed op mij inwerken. Beide kleuren zouden erg mooi kunnen staan maar met Velvet Moss zouden de meubels en accessoires er veel meer uitknallen. Mijn keuze was gemaakt!

velvet moss retro revival palet
BEFORE & AFTER

Ik besloot te gaan voor een groot vlak in Velvet Moss op deze wand. Onze keuken is namelijk ook in een groentint geschilderd dus leek het mij rustiger om deze twee tinten met wit van elkaar te scheiden. We schilderden de wand dus eerst wit met Flexa Powerdek maar lieten het vlak wat we in Velvet Moss wilden schilderen open. Nadat de muur was gewit schilderde ik het vlak twee keer in Velvet Moss nadat we eerst alle randen hadden afgeplakt. Ik was direct heel blij met deze kleur in de woonkamer! Zeker nadat we alle meubels en accessoires hadden teruggeplaatst. Het grote vlak werkt als het ware als een soort omlijsting van de kast en het kunstwerk, bijzonder hoe dat werkt!

TOP KWALITEIT

Alle kleuren uit het Retro Revival palet zijn ontwikkeld voor Flexa Creations. Ik werk natuurlijk al jaren met deze verf en ben er nog altijd erg tevreden over! De verf van Flexa Creations is echt van goede kwaliteit die zorgt voor diepe en intense kleuren met een lang kleurbehoud. Het fijne aan de verf van Flexa Creations is ook dat je de verf in verschillende glansgraden kunt laten mengen, zelfs bij muurverf!

retro revival kleurenpalet
AFSTYLEN MET KARWEI ACCESSOIRES

Voor de afstyling gebruikte ik een aantal items van Karwei. Een toffe stoel, verlichting en decoratie. Zo leuk om vintage te combineren met nieuwe items. Je ziet het, ze vullen elkaar moeiteloos aan! Onze woonkamer voelt weer compleet nieuw aan door deze make-over. Door de kleur op één of meerdere wanden in een ruimte te veranderen kun je een compleet andere sfeer neerzetten! Gaat het bij jou nu ook kriebelen om een ruimte in huis met kleur aan te pakken? Wie weet met één of meer kleuren uit het Retro Revival palet? Begin dan eerst eens met wat kleurtesters om je keuze makkelijker te maken. Je vind de testers van het Retro Revival palet bij alle verkooppunten van Karwei of je besteld ze via deze link!

retro revival pelet velvet moss
kleurrijke woonkamer velvet moss

Deze blogpost is tot stand gekomen in samenwerking met Flexa en Karwei.

Fotografie: Marij Hessel

One reply on “Woonkamer make-over met Velvet Moss

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.