Warmte in de woonkamer met de kleur Rich Butterscotch

muur rich butterscotch

Ik ben de laatste tijd flink aan het veranderen in huis… Natuurlijk ben ik daar altijd wel mee bezig want het is nou eenmaal mijn hobby en werk! Maar ik merk dat mijn smaak wel een beetje aan het veranderen is. Logisch ook wel wanneer je dagelijks bezig bent met interieur, kleur, materialen, prints en trends op dat gebied. Mijn liefde voor kleur en vintage is gebleven maar daarbij ben ik de mix met moderne invloeden en design steeds meer gaan waarderen! Op het gebied van kleur vind ik het gebruik van warme aardetinten ontzettend mooi momenteel. Ik ging aan de slag voor Flexa met de woonkamer, dit keer met de muur achter de bank. Met de kleur “Rich Butterscotch” creëerde ik een warme sfeer, ik zal je vertellen hoe en waarom ik voor deze kleur koos!

KLAAR VOOR KLEUR

Een tijdje geleden had ik al behoefte aan verandering in onze woonkamer maar ik zag het even niet meer. Daarom besloot ik alle muren eerst wit te verven zodat ik met een blank canvas kon beginnen. Heel fijn om even een fris witte woonkamer te hebben! Maar dit kon natuurlijk niet lang duren want al snel was ik weer klaar voor kleur… Ik krijg regelmatig de vraag; “Hoe doe je dat toch, die kleurencombi’s maken?” Het is ook best lastig (en spannend) om de perfecte kleuren te kiezen voor je interieur, en hoe combineer je ze dan weer… Flexa heeft hierover nagedacht en helpt je met het maken van jouw kleurkeuze.

MIX & MATCH

Het kleurenpalet van Flexa Creations bestaat uit 54 kleuren. Deze kleuren zijn opgedeeld in drie groepen: “Essential” (lichte neutralen), “Atmosphere” (volle en warme tinten) en “Accent” (kleurig accent of helder rustelement). De kleuren binnen deze groepen zijn heel goed met elkaar te combineren. Wil je een gegarandeerd geslaagde combi? Kies dan voor kleuren die onder elkaar een rij vormen en je zit altijd goed! Ik wist al wel dat ik voor een warme aardetint wilde gaan dus bestelde ik drie kleurtesters: “Dandy Dust”, “Bakery Brown” en “Rich Butterscotch”. Ik rolde de drie kleuren op A4 vellen en hing deze, samen met mijn verzamelde inspiratiebeelden, aan de muur achter de bank. Ik liet het een dag op me inwerken en bekeek de kleuren op verschillende momenten van de dag. Zo kon ik goed zien wat het licht met de kleuren deed.

kleur in de woonkamer

RICH BUTTERSCOTCH ALS BESTE UIT DE TEST

Nadat ik de bovenstaande stappen had genomen was ik zeker van mijn keuze, het werd de kleur Rich Butterscotch! Voor deze lange wand die doorloopt naar de keuken had ik twee grote blikken nodig van 2,5 liter, ook omdat ik de muur twee keer wilde verven voor een mooie dekking. Nadat ik de muur had afgestoft en de plinten had verwijderd, plakte ik het plafond, de vloer en de zijmuren af. Ook kwam er een stuk afdekzeil op de vloer omdat ik nog weleens kan knoeien… Met een kwast verfde ik eerst alle randen waarna ik de muur invulde met een grote verfroller. Na de eerste laag was ik al erg blij met de warmte die de woonkamer kreeg door deze kleur! De tweede laag ging er vlot op en ik verwijderde de tape terwijl de verf nog nat was.

NIEUWE KLEUR, NIEUWE LOOK

Rich Butterscotch zit op de muur en het bevalt me erg goed! Deze muur is altijd wit geweest dus onze woonkamer heeft nu echt een andere look. De kleur geeft de ruimte een warme gloed en combineert verrassend goed met de okergele bank. Over de gordijnen heb ik nog mijn twijfels maar dat kan eventueel later nog worden aangepast, stap voor stap! Ik verzamelde de afgelopen maanden allerlei posters en een aantal daarvan kregen een plekje op deze muur. Het begin van een inspirerende gallery wall is gemaakt!

Ik ben natuurlijk erg benieuwd wat jullie van deze nieuwe look vinden dus schroom niet om het me te laten weten!

kleur in de woonkamer
flexa rich butterscotch
gallery wall
rich butterscotch
posters aan de muur
lamp ferm living

Deze blogpost is tot stand gekomen in samenwerking met Flexa.

Fotografie & styling: Marij Hessel

42 replies on “Warmte in de woonkamer met de kleur Rich Butterscotch

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.