Mini Makeover van een dierbaar meubelstuk

flexa tasty toffee

Voor Karwei bedacht ik de nieuwe rubriek “Karwei Mini Makeover” waar ik de komende tijd mee aan de slag zal gaan. Voor deze rubriek zal ik kleine projecten oppakken waarbij ik een bepaalde ruimte, een hoekje of meubelstuk een mini makeover geef. Hierbij zal ik laten zien dat je vaak met een paar kleine aanpassingen een heel andere sfeer neer kunt zetten. Ik heb er zin in!

Eerder schreef ik al een blogpost over de makeover van een oud stoeltje in samenwerking met Karwei, je leest hem hier!

DIERBAAR MEUBELSTUK

Als eerst wilde ik een mini makeover geven aan een heel dierbaar meubelstuk, een kastje van mijn vader. Helaas is mijn vader er sinds een tijdje niet meer. Daarom is dit kastje nog dierbaarder voor me dan het al was en zal ik ‘m ook nooit meer weg doen. Het kastje stond een tijd in mijn werkkamer maar is recent verhuist naar onze kledingkamer. De groene kleur waar ik hem eerder in schilderde past niet in deze ruimte dus besloot ik om het kastje een mooie nieuwe look te geven!

oud kastje opknappen

TASTY TOFFEE

Ik koos voor de kleur Tasty Toffee van Flexa omdat deze kleur heel mooi past bij de verschillende houtsoorten in deze ruimte naast het frisse wit. Voordat het kastje geschilderd kon worden moest het natuurlijk eerst worden ontvet en geschuurd. Het schuren deed ik lekker buiten wat een hoop stoffigheid in huis scheelt. Het schilderen zelf deed ik dan weer binnen aangezien het boven de 30 graden was op de dag dat ik besloot te gaan klussen… Schilderen bij een te hoge temperatuur is daarbij ook niet aan te raden omdat dit kan zorgen voor luchtbubbeltjes en het te snel drogen van de verf waardoor deze niet goed intrek en hecht.

flexa tasty toffee

MARIE KONDO VIBES

Toen het kastje eenmaal was geschilderd kon hij weer terug op zijn plek en kon ik aan de slag met de inrichting en afstyling. Het kastje is erg handig door de extra opbergruimte naast onze kledingkast. De manden vulde ik, geïnspireerd door opruim-goeroe “Marie Kondo”, met netjes opgevouwen t-shirts, shorts, ondergoed en sokken. Ik moet zeggen dat ik een opgeruimd huis ontzettend kan waarderen, ik word er zelf gelijk ook een stuk rustiger van! Het netjes houden van ons huis is voor mij daarentegen nog steeds de grootste uitdaging… In ieder geval geeft dit opgefriste hoekje een hoop extra motivatie om het zo te houden!

spiegeltje
makeover oud kastje

Deze blogpost is tot stand gekomen in samenwerking met Karwei.

Fotografie & styling: Marij Hessel

4 replies on “Mini Makeover van een dierbaar meubelstuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.