Mini Makeover van de voorraadkast

makeover voorraadkast

Mijn tweede mini makeover voor Karwei! Eerder gaf ik al een mini makeover aan een dierbaar meubelstuk (hier lees je de blogpost) & deze keer was onze voorraadkast aan de beurt. De voorraadkast is heel vaak een ondergeschoven kindje. Logisch ook want hij is er tenslotte ook voor om je rommel in op te bergen! Maar hoe fijn is het om de deur van je voorraadkast open te doen zonder je toch licht te schamen? Dit was bij mij namelijk wel vaak het geval. Toen wij jaren geleden in dit huis kwamen wonen hebben wij nooit omgekeken naar deze kast. Er staan natuurlijk wel andere dingen bovenaan het lijstje! Het was na al die jaren daarom weleens tijd voor een goeie opfrisbeurt van deze rommelige ruimte…

voorraadkast opruimen

BEFORE & AFTER

Ik moet eerlijk bekennen; ik heb onze voorraadkast zelfs nog een beetje toonbaar moeten maken voor de “before” foto want het kon echt niet… Ik ben best een rommelkont en heb gelukkig af en toe een spontane (en noodzakelijke) opruim bui samen met mijn wederhelft. Zeker zo’n voorraadkast is een plek die snel rommelig wordt en waarbij je snel de deur weer dichtgooit zodat je kunt doen alsof het er niet is. Het was tijd voor een flinke opruim- en opfrisbeurt! Als eerst haalde ik de kast leeg en gooide ik gelijk alle onnodige spullen weg. Ook het behang en de oude vloerbedekking gingen de vuilnisbak in. Een ritje naar de stort deed al een hoop! Daarna was het tijd voor een nieuwe look. Ik vertel je hieronder wat ik deed met deze ruimte maar je ziet het al op de before & after foto’s, het verschil mag er zijn!

FRIS KLEURTJE

Ik besloot wat kleur toe te voegen aan de voorraadkast. Van de onderkant van de trap wilde ik een eyecatcher maken dus koos ik voor een knalblauwe kleur (code U1.43.21 van Flexa). Gewaagd maar dat kan juist prima in een voorraadkast! De muur kreeg een diep donkerblauwe kleur (Roya Blue van Flexa). Voordat ik kon gaan schilderen moest de trap eerst ontvet, geschuurd en stofvrij gemaakt worden. De oneffenheden en gaatjes in de muur vulde ik op met een sneldrogende muurvuller. Zowel de trap als de muur schilderde ik twee keer. Tijdens het drogen van de verf ging ik op zoek naar een geschikte vloer, nieuwe planken en handige opbergbakken.

voorraadkast opknappen

SORTEREN EN INRICHTEN

Ik koos voor het vtwonen laminaat Grit in het grijs omdat een houtkleurig laminaat naast een houten vloer niet zo’n succes zou zijn. De wandkast die door de vorige bewoners al was gemaakt mocht blijven. Wel verving ik de kromme planken voor nieuwe gelamineerde planken. en schilderde ik de plankdragers (een soort ladders) wit. In plaats van het lelijke peertje die er al jaren hing kwam er een leuk wit wandlampje genaamd “Enzo“. Nadat de basis was gelegd kon de voorraadkast weer opnieuw worden ingericht. Ik sorteerde alle spullen in verschillende categorieën zoals kabels, documenten, medicijnen, snacks maar ook plastic tassen, plastic en glas. Ik gebruikte hiervoor opbergboxen van Curver. Echt heerlijk zo’n opgeruimde voorraadkast! En niet geheel onbelangrijk, hij mag ook nog eens gezien worden!

opruimen
makeover voorraadkast

Fotografie & styling door Marij Hessel

Deze blogpost is tot stand gekomen in samenwerking met Karwei.

4 replies on “Mini Makeover van de voorraadkast

  • Diana Janssen

    Wat een idee mbt gelamineerde planken…als ik het goed zie dan hoeft je niets te boren toch? waar kan ik deze kopen? en ook de Curver opbergboxen zijn ook een goede manier om alles niet zo zichtbaar te stallen! Een hele goede oplossing …mijn vraag ook hierbij waar kun je deze opbergboxen halen?
    Een erg geslaagde make-over!

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.