Muurschildering maken met abstracte vormen

muurschildering

Ik wilde al een tijdje een muurschildering maken in huis. Abstracte en grafische patronen hebben mij altijd al geïnspireerd en dit zie je ook terug in mijn interieur. Eerder maakte ik mini kunstwerkjes met abstracte vormen en het leek mij leuk om dit gegeven eens levensgroot toe te passen. Ook in mijn stijlkamer voor Flexa op de vtwonen & Designbeurs maakte ik al een grafische muurschildering door allerlei kleurvlakken met elkaar te combineren. Deze keer wilde ik aan de slag met vrije vormen die ik met de hand op de muur zou tekenen. Best spannend!

abstracte muurschildering

HOE BEGIN JE?

Om nou zomaar in het wilde weg te gaan schetsen op de muur… Dat is misschien niet zo’n goed plan voor de eerste keer. Aan de andere kant moet je er ook weer niet teveel bij nadenken wanneer je kiest voor vrije vormen. Maar hoe begin je nou met zo’n abstracte muurschildering? Ik zocht eerst online naar patronen en vormen die mij aanspraken en sloeg deze op in een apart mapje op mijn computer. Nadat ik de muur leeg en vrij had gemaakt plakte ik de randen, het plafond en de vloer af met tape. Met een potlood en mijn inspiratieplaatjes bij de hand, tekende ik verschillende vormen op de muur. Hierbij ging ik vooral op mijn gevoel af. Het mooist vind ik wel wanneer de vormen als het ware van de muur afvallen. Zo lijkt het net of er een uitgeknipt patroon op de muur zit!

diy schildering

MUURSCHILDERING INKLEUREN

Wanneer je tevreden bent over het patroon dat je hebt getekend op de muur, kun je de vormen gaan inkleuren. Ga eerst voorzichtig met een kwast lang de randen, neem hiervoor de tijd! Vul daarna de vlakken in met een kleine verfroller. Gebruik je meerdere kleuren? Start dan met de lichtste kleur en werk zo naar de donkerste kleur toe. Een donkere kleur op een lichtere ondergrond dekt natuurlijk altijd beter. Voor een dekkend resultaat kun je deze stappen het beste nog eens herhalen. Verwijder de tape gelijk als je klaar bent en aanschouw jouw levensgrote kunstwerk! Voor deze muurschildering gebruikte ik de kleuren “Humble Blush”, “Rich Butterscotch”, “Dandy Dust” en “Royal Blue” uit het Flexa Creations kleurenpalet.

muurschildering

UNIEK & VERRASSEND

Ik vond het bijna zonde om de muur weer aan te kleden met meubels en accessoires! Gelukkig is de muur aangekleed nog steeds een echte eyecatcher en geeft het de ruimte een speelse sfeer. De spiegel kocht ik bij H&M Home en heeft ook een organische vorm waardoor hij perfect bij de muurschildering past… Hoe leuk is het om zo’n unieke en verrassende muurschildering in huis toe te passen?! Weer eens wat anders dan een lambrisering of behangetje toch? Al is daar ook absoluut niets mis mee! Maar als je net even wat anders wilt zou ik zeggen, doen!

muurschildering flexa
muurschildering

Deze blogpost is tot stand gekomen in samenwerking met Flexa.

Fotografie & styling: Marij Hessel

10 replies on “Muurschildering maken met abstracte vormen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.