Bright Skies, de Flexa Kleur van het Jaar 2022

eventstyling en set design

WANNEER ALLES SAMENKOMT

Kleine kans dat je het hebt gemist, de lancering van de Flexa Kleur van het Jaar 2022 op 14 September! De kleur voor 2022 is “Bright Skies”, een mooie frisse lichtblauw… De lancering vond plaats op een geweldige plek; Hoogtij in Amsterdam. Hier staat een grote glazen kas bovenop een dakterras waarbij je dus een prachtig uitzicht hebt over Amsterdam en waar de lucht natuurlijk prominent aanwezig is. Ik was verantwoordelijk voor de aankleding van de locatie voor deze lancering en was de weken voorafgaand aan het event dus al druk bezig met de nieuwe kleurpaletten van Flexa. Op de dag zelf scheen de zon heerlijk waardoor we lekker buiten konden lunchen en hing er een fijne, positieve sfeer. Alles kwam zo mooi samen en ik was erg blij hoe mijn werk hier tot zijn recht kwam!

Flexa kleur van het jaar lancering

BRIGHT SKIES

De trend- en kleurexperts van het Colour Futures team bij Akzonobel hebben onderzoek gedaan naar de belangrijkste ontwikkelingen op sociaal-, economisch- en designgebied wereldwijd. De thema’s die uit dit onderzoek zijn gekomen gaan over de heruitvinding van thuis, de noodzaak en het belang van de natuur in ons leven en de kracht van kunsten voor troost en inspiratie. Door alle gebeurtenissen van de afgelopen tijd zijn we gedwongen om flexibel te zijn en worden we aangemoedigd om verder te kijken en open te staan voor nieuwe ideeën. Wat vind jij van de kleur? Het blijft natuurlijk zoiets persoonlijks, of een kleur je aanspreekt of niet. Wel denk ik dat deze kleur, en de gedachte erachter, erg passend en welkom is in deze tijd!

bright skies
lancering kleur van het jaar
eventstyling
bright skies

DE VIER TRENDPALETTEN

Flexa komt elk jaar met vier trendpaletten, elk met hun eigen thema. In elk palet staat de Kleur van het Jaar, in dit geval Bright Skies, centraal. Erg inspirerend om te zien op hoeveel verschillende manieren de kleur te combineren en toe te passen is! Echt een aanrader om je te laten inspireren door deze vier thema’s! Juist wanneer je het lastig vindt om een kleur te kiezen voor jouw interieur, of wanneer je twijfelt hoe je deze kleur moet combineren. Je vindt de vier trendpaletten en mooie fotografie met deze kleuren van Flexa hier. Hieronder deel ik vast een impressie van deze vier paletten die ik dmv geschilderde sokkels, meubels en accessoires heb vertaald naar een presentatie.

HET STUDIO PALET

Het Studio palet bestaat voornamelijk uit allemaal frisse pastellen. Dit palet staat voor de kracht van verbeelding en ontsnappen aan het alledaagse. De luchtige kleuren werken kalmerend, inspirerend en geven een ruimte warmte, zachtheid en creëren een veilige haven.

Flexa kleur van het jaar 2022

THE GREENHOUSE

En kleurenpalet dat volledig geïnspireerd is op de natuur. Met deze frisse groen- en blauwtinten haal je de energie van buiten naar binnen. Verbinding met de natuur is iets waar we in deze tijd nog meer behoefte aan hebben gekregen. De kleuren uit dit palet hebben niet alleen een positief effect op een ruimte maar ook op je gemoedstoestand. Kleuren als salie, mosgroen, leiblauw en aardebruin geven energie en rust tegelijk.

trendkleuren 2022

THE WORKSHOP

Een heerlijk kleurrijk en vrolijk palet! Met deze krachtige en energieke kleuren kun je een ruimte transformeren en tot leven brengen. Dit palet leent zich erg goed voor multifunctionele ruimtes waarbij wonen, werken, leven, spelen en rusten allemaal samenkomen.

Flexa kleur van het jaar 2022

THE SALON

De Salon kleuren zijn heel subtiel, neutraal en luchtig. Perfect voor een nieuwe start, een blank canvas als het ware! Met dit palet creëer je rust, openheid en lichtheid in je interieur. Deze tinten zijn erg goed te combineren met natuurlijke materialen zoals hout, keramiek of linnen.

kleur van het jaar bright skies
bright skies

THUIS AAN DE SLAG MET BRIGHT SKIES

Ik ben benieuwd wat jullie van de kleur Bright Skies vinden en van de vier trendpaletten! Ik heb de nieuw kleuren van Flexa al goed kunnen uittesten tijdens de voorbereidingen voor de aankleding van de lancering. Hier vind je trouwens mijn blogpost over de lancering van 2020 met de kleur Brave Ground! Zelf ga ik binnenkort ook aan de slag met de Kleur van het Jaar 2022. In welke ruimte ik Bright Skies toe ga passen? Ik ben er zelf nog niet helemaal uit, misschien mijn kantoor of toch in de woonkamer? Jullie zien het hier in ieder geval vanzelf voorbijkomen!

Styling en fotografie: Marij Hessel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.